Виж пълна версия : Има ли фенове на TOTAL WAR игрите?
=4ave3=
06.04.04 г., 16:14
Чудех се дали измежду Вас няма хора, които, подобно на мен, да си губят доволно голяма част от свободното време с TOTAL WAR*, газейки с армиите навред из Япония (Shogun, 16 век) или Средновековна Европа (Medieval, 13-15 век)? Голяма мания са тези игри :bow: :super: :boots: ... Нищо, че са от преди 2-3 години :D и не искат майка си и баща си да вървят гладко...
------------------------------------
* смесица от походова и реалновремева стратегии с мащабни битки
Тези двете игрички наистина са добри,но втората си има сериозни изсквания :D - имам в предвид че неможах да я играя на служебния си комп ;) . Иначе Шогуна по ми харесва. Сега чакам да излезе поредното продължение с Римските легиони. Предполагам че в мрежа ще е доста интересно, но поради липса на мераклии (а и свестен нет в къщи ) няма как да пробвам :(
=4ave3=
07.04.04 г., 10:30
Шогуна е по-простичък и лесен за игра. По-малко единици, по-къс технологичен път, по-предвидим AI и можеш да си спестиш дипломацията. А и Япония е по-малка и лесна за контрол, в сравнение с Европата :D, но пак си е гъдел ;) ... Хубавото на игрите е, че от една и съща ситуация/битка можеш да излезеш с коренно различни резултати всеки път - така или иначе всичко зависи от уменията ти.
И аз чакам римската част, но като гледам клипчетата (беге мирър (http://free.data.bg/idemon/Games/Rome Total War/Movies/)) бая яка система като че ли ще иска... с това пълно три-де, големички карти и тея хиляди юнити :( ... дано не е така :rolleyes:.
за мулти-то си прав... за съжаление - няма мераклии :(, а се надявам в Рим да може да се играе в мрежа и стратегическата част, нищо че може да брадясаш, докато свърши една игра :D.
craghack
18.07.04 г., 20:01
Аз се запалих наскоро, но нещо не мога да схвана как действа дипломацията. Как например мога да направя предложение на някого за династичен брак или как да пратя убийци да убият противниковия крал?
Ако някой има manual на играта може ли да ми го прати по пощата или да го качи някъде по фрийтата?
StillOpossum
19.07.04 г., 10:26
Хващаш принцесата и я пускаш върху чуждия крал. Може да чакаш някои да предложи брак на някои от твоите принцове. С убииците се деиства по подобен начин. Аз ръководство незнам къде има, но може да минеш обучаващите мисий, ако не си го направил вече.
=4ave3=
19.07.04 г., 10:56
Originally posted by craghack
... Ако някой има manual на играта...
Тук (http://www.3ddownloads.com/strategy-gaming/totalwar/FAQs/mtw) и тук (http://shogun.cafe24.com/medieval/) има няколко полезни документчета - писани от фенове ръководства, технологични "дървета", карти, калкулатори за битки :cool: и прочие. Проверени са и вършат работа :D... Официален менюъл в мрежата едва ли ще намериш.
craghack
19.07.04 г., 12:35
10х за помоща. Играта е яко зарибяваща. Сега търся "Инвазията на викингите", защото искам да пробвам играта с българите, която е направило едно "наше момче".
StillOpossum
19.07.04 г., 13:00
Каква е тая игра с българите. Дай един линк към мода, да видим какво представлява.
Има, има.:D
Фен съм от Шогуна насам...:bow: :super: рулира.
craghack
20.07.04 г., 09:57
Мода е на http://tpc.cult.bg/Laleelay/MTW_BG.rar . Аз си го дръпнах, но поради липса на експанжъна не мога да го играя. Иначе, ако ви хареса може да похвалите автора във форумите на bubu.to :)
out_infinity
20.07.04 г., 17:08
Като гледам трейлърите на новото заглавие, не кой знае какво графиката а и няма да е много изискваща към хардуера. То на тези игри не им е силата в графиката ами в gameplay-а и в преиграемостта. Аз съм луд почитател на тази серия и съм играл с месеци.
И новото заглавие ще го чакам с нетърпение.
craghack
21.07.04 г., 16:04
Има ли начин човек да подреди войските си за битка преди самата тя да е започнала? При мен те са строени по някакъв начин, но като пусна битката се оказва, че противника идва от другаде и докато ги престроя ме размазват :( .
StillOpossum
21.07.04 г., 16:30
Преди да натиснеш Begin battle може да си подреждаш войниците. Ако се защитаваш може да ги разполагаш по цялата карта, ако ти нападаш само извън границите на провинцията която атакуваш. Врагът ти идва от посоката в която гледа твойта войска. Мисля, че в обучаващите мисии имаше нещо по тази част, но не си спомням добре.
Пробвах мода за българите, немога да кажа нищо конкретно все още, добре е напавен, може би малко пристрастно :D. Все пак друго си е да играеш с България :super: :super: :super:
=4ave3=
22.07.04 г., 10:18
Ле-е-еко допълнение на написаното от StillOpossum ;):
Когато се защитаваш има ограничение за обсега, в рамките на който можеш да разполагаш войниците си - вижда се като някаква част от червен кръг на мини-картата горе в ляво, а на терена е показан с нещо като окръжност-от-кафяви-колчета :ghi:... Иначе можеш да си подреждаш отделните "взводчета" :D както ти душа иска :cool:.
Ако нападаш, имаш избор от бойни формации за цялата ти войска на полето, който е достъпен с десен клик на една иконка долу в ляво. Е, не можеш да избираш място на полето, където да ги преместиш ;). Можеш само да ги преподредиш по определен начин, избирайки съответната формация :(.
StillOpossum
22.07.04 г., 10:57
Тези колчета са границата на провинцията, пропуснал съм да го уточня.
Това за десния клик неможах да го разбера, аз по принцип не го използвам. Най-горе вдясно има една икона която е активна ако си маркирал 2 или повече отряда, като я щракнеш ти си появават разни формаций, стрелците посредата, пехотата отпред и т.н. Предполагам, че
=4ave3= е имал това предвид но направено по друг начин.
craghack
22.07.04 г., 11:09
Отново 10х за помоща. Сега остава да свърша работа, да отбия номера с гаджето :D и да ходя да громя врага по нощите:D :D :D
=4ave3=
22.07.04 г., 12:12
Originally posted by StillOpossum
Тези колчета са границата на провинцията, пропуснал съм да го уточня.
Възможно е, не бях се замислял досега ;)... бях останал с впечатлението, че цялото бойно поле е една провинция.
Това за десния клик неможах да го разбера...
Бутона и възможността за десен клик върху него ги има само в началото на битка, в която ти атакуваш ;), и то след като избереш деня за атака и преди да натиснеш Begin Battle... В Шогун-а също го има ;) - така наречения Army Banner. Графично изглежда като правоъгълна икона със стилизирана глава с боен шлем, точно над иконите за взодовете ти...
... като на скрийншота отдолу, посочен с грозната червена стрелка :D:
http://free.bol.bg/chavez//shogun-screenshot8-small.JPG
В медиивъла не помня к'ва беше картинката, 'ма бутона си е там...
В общи линии формациите, достъпни от там, са с едни странни имена, от сорта на Arrowhead, Eastern Offensive и прочие... Нямат много общо с тези, избираеми от иконката в горната лента, за която споменаваш... пак са формации, ама едни такива усукани :D и са приложими към цялата войска на полето, като отчитат какви типове войници имаш в момента (стрелци, копиеносци, кавалерия и т.н.).
На тази страница (http://www.totalwar.org/strategy/mtwbg/C3.html) има малко инфо за начина, по който изглеждат подобни формации... Иначе самото групиране сравнително достоверно пресъздава бойната подредба, характерна за войските, които са ги използвали и са дали имената им. За съжаление, често пъти разпокъсаността на войската при използването им ги прави труден избор - при контраатака противното... а-а-а, противниковото AI има гадния навик да съсредоточава удара си в слабите ти места (особено ако си избрал оная формация тип силни-флангове-и-рехав-център ;)). За да компенсираш, трябва да "подгониш" другите свои групи да помагат и става една :mad: ... живописна :rolleyes:
craghack
24.07.04 г., 16:45
А има ли начин някой поочукан отряд да бъде попълнен с войници?
Пусни отряда да се претренира в подходяща провинция (провлачи го върху опашката със строящите се отряди) или хвани аналогичен отряд в по-добро състочние и го пусни върху поочукания...
craghack
26.07.04 г., 10:48
Ако го пусна целия върху поочукания няма ли да имам пак два отряда - единия цял, а другия разбит:conf:
=4ave3=
26.07.04 г., 11:24
Е, в този случай няма как да станат два цели ;)... По-тъпо е, обаче, при такова смесване да загубиш било я някоя точка valоur, я ъпгрейд на оръжие или броня, в новополучения пълен отряд.
craghack
26.07.04 г., 14:02
Не, мен идеята ми е да получа един цял, но с по-добрите характеристики на очукания:) .
=4ave3=
26.07.04 г., 14:17
Ясно де, но това става ако броя на единиците в "очукания" отряд е по-голям от броя на единиците в другия отряд (новобранци, например :))- така няма да загубиш бонусите на най-добрия ;). Всички показатели се изчисляват с формула и в мно-о-ого редки случаи можеш да смесиш отряд с малко на брой "очукани" единици с повече на брой свежи, без да загубиш и точка от някои от показателите.
craghack
26.07.04 г., 16:33
Тази игра се оказа доста комплексна. В началото като я почнах си викам, я за два десна ще я науча, но май ще ми трабват по-скоро 2-3 месеца геймене, за да почна да навлизам в тънкостите. Добре, че има добри хора да помагат, че иначе яко ме биеха :D
=4ave3=
29.07.04 г., 17:46
Ето няколко от документчетата, които можеш да намериш и на 3ddownloads.com... ако чакаш достатъчно на опашката за "сваляне" :rolleyes:
MTW Building and Unit Data (http://free.bol.bg/chavez/totalwarfiles/MTW_Building_an_Unit_Data.zip) - 224kb, ZIP-нат PDF
MTW_RegionGuide_v10 (http://free.bol.bg/chavez/totalwarfiles/MTW_Region_Guide_v10.zip) - 379kb, ZIP-нат PDF
MTW TechTree (http://free.bol.bg/chavez/totalwarfiles/MTW_Tech_Tree.zip) - 562kb, ZIP-нат PDF
out_infinity
26.09.04 г., 22:18
Излезна и Rome Total War. Аз днес си го сложих. Добра както винаги :) Total War серията винаги показва доброто старо и нещо ново. Битките са по-маниашки от преди. Още не съм свикнал добре с управлението, загубил съм тренинг. Да командваш по 12 формации не е лесно, и да следиш още 12 (едно време бях мнооого добър ;)). Обсадите... нямам думи, най-сетне игра с реалистични обсади.
Още не съм я разгледал обстойно, но просто исках да споделя, че от пръв поглед се набиват супер готини новости. Ще пиша пак утре сутринта ;) (а да и графиката е по-добра, ама кой играе тази игра заради графиката :D, нямаш време да я гледаш - битките са супер динамични).
primetime
27.09.04 г., 21:52
E това е еб@ти простотията - току що установих, че не иска да се инсталира под 2003, а и аз от доста време я чакам.
...играта била само за 98,2К,ХР...бла бла бла - разбиха ме тея...
craghack
28.09.04 г., 11:10
Играта и гига, мега, хипер яка :D . За да не ме заподозрете, че съм журналист в геймърско списание:D ще кажа само, че вчера се прибрах от работа към 18:30 и след кратка вечеря и чаша кафе седнах да видя какво ново в таз игрица. Към 1:05 ме откъртиха от пред РС-то, с доста зор, заради запис на един диск. Направо не разбрах как е минало това време.
По същество много ми харесва новата стратегическа карта. Особено как се придвижва шпионина:bow:. Хубаво са направени и менютата - доста информация за конкретния истирически период и лесен достъп до интересуващите те неща. Кефи ме и идеята за сенатските мисии - незнам как е на по-високи нива на трудност, вероятно неизпълнението им ще те вкара в бели. На "бойната" карта всичко изглежда по-добре от преди. Може би няма толкова опции за формации на армиите или аз не съм догледал нещо, но като цяло много ми хареса и съм яко зарибен :)
Sandocanman
28.09.04 г., 12:20
Абе хора откъде да я изтегля Rome Total-a?Кажете някой готин FTP в който я има
out_infinity
30.09.04 г., 11:46
Бутона за формациите е най-долу в най-дясно :))) Shortcuts от SHIFT+1 до SHIFT+8.
Най-сетне TotalWar игра, която на най-трудното ниво да ми се опъва и да ме кара да мисля. Също не може както преди да търчиш и да се биеш наред. Движението по картата вече е максимално реалистично. Може да си вземеш армията и ако няма кой да те спре да маршируваш до столицата им ако искаш. На Very Hard наистина е хард. Трябва да си много добър стратег. В битките няма кой знае каква разлика. Просто играят по-тактически, но не е болка за умиране.
А дипломацията... най-сетне реална дипломация. Между другото тя е ключа към успеха и по-точно ключа към парите . Особено в началото когато имате малко провинции и няма пари, понеже имате много армия. Правите 2-3-ма дипломати и търчите наляво надясно да ПРОДАВАТЕ "Trade Rights", "Aliance" и най-скъпо продаващото се "Map Information". Продавайте за твърди суми или на изплащане . Докато стигнете до единия край на картата с някой дипломат сте открили толкова нова карта, че може да продавате и на връщане, но се връщайте по друг път (познайте защо). Стига подсказвания от мен.
Аз предполагам, че като се мине имперска кампания ще може да играете и с другите сили. Дано може :) Искам да поразцъкам с галите. Много зор ми създават като съм с римляните, а ако ги хвана аз... лошо за рим :)
crusader
30.09.04 г., 12:34
out_infinity има ли начин камерата да не се върти наляво и надясно с мишката а с мишката + клавиш - така както е в момента ме подлудява въртя се като пумпал около единиците
=4ave3=
04.10.04 г., 12:22
Сега я дърпам и аз :jump:... как е графиката на 'Rome...' на вашите машини, с какви настройки я играете? При яките мелета колко fps ви държи?
out_infinity
04.10.04 г., 14:28
@crusader, ами незнам, ще погледна. свиква се и така. в долния край има strafe в средата и нагоре въртиш.
Графиката си е ок. Доста по-добра от преди. Сега единиците не са им синхронизирани движенията, всеки си се движи сам за себе си и изглежда готино. Има и трева :)
Трябват 128MB видео памет, че на големи мелета започва да цепи независимо от детайлността. Инак с Ti4200 и нагоре може да се играе на максимални настройки.
out_infinity
05.10.04 г., 23:59
Хм. Това за Ti4200 и максимални настройки е почти вярно. Може би само зградите да не са на Highest, ами на High, че при някой обсади става лаг.
В GameSpy има едно голямо ръководство за играта. Не, че казват нещо ново, но всичко е събрано наведнъж и за хора които не са играли с дни предишните версии ще има доста полезни неща.
Аз завладявам между временно. Още един съвет от мен. Не пренебрегвайте дипломатите, шпионите и въобще всички специални единици. Много е важно да знаете какво става около вас. Освен това в самото начало (особено ако играете с червените) ползвайте дипломатите да подкупвате къде каквото можете. Ако подкупвате бунтовници печелите бързо армия. Също много лесно може да превземете територия като подкупвате малки групи от чуждата армия.
Биг проблем
Играта ме изхвърля като превзема един македонски град (спретнал съм им лека вендета-защото ме предадоха).
пробвах няколко пъти - все на едно и също място.
Един приятел ми се оплака от почти същия проблем, но него го изхвърля след други действия. И двамата сме с Радеон 9600ПРО-драйверите ни са различни- aз съм с 4.10, той е с някакви по-стари. Аз съм с АМD-базирана сисрема - той е с Пентиум4.
На някой друг да му се е случвало такова излитане?
=4ave3=
27.10.04 г., 12:55
За двайсетина дни играене с пачната до 1.1 игра и AthlonXP + GeForce 3 + 512 DDR не ми се случвало да ме изхвърля (чукам на дърво :D), но като чета темите в RTW Tech Support (http://p223.ezboard.com/fshoguntotalwarfrm26) форума и направо съм :shock: колко често се споменава за крашове в постовете...
crusader
27.10.04 г., 13:21
на Rome-а не ми се е случвало
обаче на Knights Of Honor ...
=4ave3=
29.10.04 г., 10:50
Че Knights of Honor по-нестабилен ли е?
За разлика от липсата на технически проблеми при мен, бъговете в АІ-то почват да ми опъват нервите яко :argh: ... Сената ми дава 4-5 пъти поред мисия да изтегля "всичките си войски от Н-та провинция", щото иначе щяло да стане страшно... :conf:
Е, какво да изтегля като кьорав юнит нямам там, агенти - също?! Следователно "Mission Failure" и :smack: ... Май ще трябва да сгазя S.P.Q.R по-рано, отколкото бях планирал...
Мда
Оказа се че имам тотален проблем WMP-ра - сбозява тотално. Тъй като не го ползвам за нищо разбрах че съм имал проблеми с него чак сега. Ще се лекуваме някак си явно.
=4ave3=
29.10.04 г., 13:09
Добре, че не е от видеокартите или драйверите им... тъкмо съм се засилил да си взимам един радеон...
Иначе във форума на RTW доста хора с радеони (9800 про, например !?!) се оплакват от лаг-ване на играта при използване на flame-arrows от арчърите, при теб има ли такова нещо с 9600ХТ?
Ами не съм забелязал лаг още - ма те и битките ми са кротички;) - ако успея да оправя проблема с Медиа плеара ще пробвам да събера повечко стрелци на камара и ще пробвам.
Някой пробва ли 3vs3 на макс армия?! E гледката беше култова, ама не ставаше за игра на 9800ХТ-то.
Btw, някой иска ли да играем мрежа?
ianocean
29.10.04 г., 22:08
Не е от картата- от CPU-то е аз съм с GF 6800 GT и 3.2 Ghz(3.5Ghz OC) и пак леееко насича
Дам, наистина, защото като дам на пауза и спокойно си се разхождам из картата, почти без насичане.
Btw, току-ще превзех с Julii един град с Epic Stonewall на гърците @ hard труност. Еб@ти яката битка стана.
http://www.metal-world.info/forum2/html/emoticons/headbang[1].gif UNTIIIIIITS, AWAIT MY ORDERS http://www.metal-world.info/forum2/html/emoticons/headbang[1].gif
StillOpossum
07.07.06 г., 17:22
Има ли още фенове на серията :D. От няколко дена гледам, че се е появил експанжън за Rome:Total War - Alexander. Смятам през почивните дни да го "тествам" основно :devil:. Докато се рових из сайта на играта мернах това - Total War Eras: The Ultimate Collection:
A COLLECTION OF EXCLUSIVE BONUS MATERIAL INCLUDES:
* The Total War Story, a 40-minute documentary detailing the past, present and future of the Total War series, featuring exclusive interviews and game footage.
* Exclusive preview material for Medieval II: Total War, including trailer, game information, screens and artwork.
* Art booklet plucked from the Creative Assembly archives detailing the creation and evolution of the Total War series
* A Glossy A2 poster for Medieval II: Total War
* Five art cards covering the whole Total War series.
На каква ли цена ще се продава тук :rolleyes:, ако въобще се продава.
Най-сладкото остана за накрая, очаква се Medieval 2: Total War с доста количествени, надявам се и качествени подобрения.
Дам, аз сега си качвам оригиналния Rome и после ще сложа Alexander да го видиме какво е.
Още няма хубава "ръка" за него. Просто като цъкнеш на екзето игра не стартира, но се появява като активен процес в таск мениджъра и заема 99 % процесор...
StillOpossum
11.07.06 г., 15:12
Мд-а-а-а, и при мен е същото положение, а досега не видях някой да е намерил решение на проблема :sad:.
Между другото май никои не про дава Сега в България.
MartinBG
11.07.06 г., 16:29
Този експанжън, доколкото разбрах, не подобрява с нищо играта. По-добре да бяха пуснали още един patch, че и след последния останаха доста неизчистени бъгове. Аз последно играх SPQR 6.0 мода преди няколко месеца - доста е добър, и се отказах от тази игра засега. Ще видим MTW 2 дали ще ме върне към тези серии като излезе към края на годината :)
tinka2000
22.09.06 г., 14:24
Току що инсталирах Alexander .Не става да се играе в Gamespy - invalid cd key.Някакво решение на проблема?
някои да каже как се играе мултито?
с хамачи никои не открива?
иска ми update от онлаин батъл?
Какво мислите за Medieval 2?
-> http://www.headoff.info/?p=dlfileinfo&fid=WRucXb%2FPsRk%3D
Вчера си дръпнах демото нa Medieval 2, ама нямах време заради мача да го разцъкам - само за малко пуснах и като графика много ме кефи - като приближиш камарета към мелето е много яко . Абе изкефи ме - а все още не съм видял обсадните машини и пораженията които нанасят по сградите. :D
Демото включва само 1 турориал за битки и 2 исторически битки :)...Малко интересна информация за кампанията с Византия започва с потушаване на въстанието на север до превземането на София ?..Пак са ни прецакъли. :sabre:
Хора, можете ли да ми кажете как да се оправя? Имам Rome Total War v1.3 и Barbarian Invasion v1.4. Искам да кача Александър, но ми казва че първо трябва да се пачна до версия 1.5/1.6 и тогава да инсталирам. Добре, ама коя игра трябва да пачна първо? Дръпнах една кръпка за Barbarian Invasion която уж ъпгрейдвала до версия 1.6 ама ми дава грешка с думите "тази кръпка ъпгрейдва версия 1.3 до 1.5" и съм дотам.
Някакви идеи? :conf: :conf:
Хайде де, никой ли не знае как се пуска Александър? :( :conf: :(
StillOpossum
24.10.06 г., 03:46
Някъде имаше подробни инструкции коя версия с кои пачове в каква последователност да сложиш, поразтърси се малко, а и с по-новия крайник май няма нужда от такива гимнастики ;).
StillOpossum
09.11.06 г., 23:12
Medieval II: Total War излезе, има ли вече някой бързак който да я е пробвал. Играта е 2 DVD-та та се чудя дали ще ми трябва и второто.
Точно я закачих. Ще я видим що за чудо е - 11ГБ свободно дисково пространство искала :conf:
Ronaldinho
09.11.06 г., 23:48
И аз се закачих... :) Дано да е добра...Ще видим.
Ronaldinho
09.11.06 г., 23:49
Medieval II: Total War излезе, има ли вече някой бързак който да я е пробвал. Играта е 2 DVD-та та се чудя дали ще ми трябва и второто.
Защо да не ти трябва?
Леле..ако второто се окаже някое бонус ДВД..леле какъв кеф. Ама май си е ДВД 2 :D
=4ave3=
09.11.06 г., 23:51
Хм... почвам да си мечтая за "Шогун"-а в 3D... мляс-мляс
rogozen
15.11.06 г., 13:59
Здравейте! Никой не писа какво му е мнението за играта. Дали му е харесала или пък го е разочаровала. Аз лично съм със смесени чувства. Някои нововъведения са наистина интересни като например новия начин за строене на войски, но пък отдруга страна стратегическата карта е почти същтата като тази на Rome, даже мисля че не е пипана от Barbarian Invasion, като изключим добавчнето на някои и друг обект по нея (като принцесите например). Иначе е лошо дето почваш само от един период (а може и да не е само един, само че не открих никъде опция да се пусна от по-късно време). Някой друг да сподели какво мисли за играта?
На мен играта много ми допадна - нямам точно конкретни причини които да изтъкна,но ми стана интересна от самото начало,а графиката - ах тази графика :D
Ето малко ревюта от които се вижда,че играта е високо оценена:
Eurogamer (http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=69797) - 9/10
IGN (http://pc.ign.com/articles/744/744731p1.html) - 8.9
Gamespot (http://www.gamespot.com/pc/strategy/medieval2totalwar/review.html?sid=6161703) - 8.8
приятно четене :)
Абе ако и картата беше променена, щеше да бъде не 9/10 ами 10/10. Мен лично старата нова карта вече ме дразни малко.
Абе кефи ме - остава сега да изчакаме Риал пача- където да добавят България и да е плейъбъл - да замочнем да разцъкваме с България :D
Леле, леле, и България ли ще има? Нямам търпение!
Днес си смъкнах Medieval 2, обаче ми направиха лошо впечатление 3D битките, толкова много ми сече че чак не може да се играе, играта върви на слайдшоу. Не знам при вас как е, и дали не е от моята сравнително слаба машина, но и брат ми се оплаква от същия проблем, а той е с XP 2400+, 1 GB RAM, X800GTO. При вас как вървят битките на 3D картата?
jason78
28.12.06 г., 17:48
На мене ми върви добре на 1280 по 1024 и почти всичко на MAX, ама аз не съм и много претенциозен де. Някой да знае къде има ръководство за играта.
Аз орязах малко видеонастройките и сега се играе прилично. :)
lord_chuldarkar
07.02.07 г., 19:50
Бива бива много е добра.
аз имам пентиум м 1.6 със ати 9700 64рам и 512 рам и ми върви поносимо добре на 1200х800 (маи тва беше за уаидскриина) това за битките кампанията съм я остаил на 1280 по 1024 (имам предвид основната карта).
Някои беше питал за второто ДВД - инсталират се и двете и се играе аз лично много ме кефи играта въпрек и че машината ми не е геимърска (наскоро мисля да сложа 1Г рам и ще ви кажа как върви тогава:) )
А мен ме дразни това, че за един ход времето напредва с две години. Изглежда ми някак нереалистично. Четох за някакъв мод, който правел времето да напредва с 6 месеца, както в Рим например. Някой да знае как става номера?
MartinBG
09.02.07 г., 11:20
@Leader
Виж 7-ми въпрос (http://p223.ezboard.com/Frequently-Asked-Questions-amp-Game-Fixes/fshoguntotalwarfrm55.showMessage?topicID =7424.topic), но имай предвид, че модната по този начин играта става става 4-пъти по-дълга (като ходове) и събития като откриването на барута, например, ще се случат доста по-късно (те са с фиксирани години), а времето за строеж на сгради, разрастване на градовете и т.н. няма да се промени... Накратко - ще разбалансираш сериозно играта.
Аз все още не съм завършил нито една кампания, защото след 30-40 ход започва да ме отегчава - едни и същи лесни битки, безпроблемна експанзия във всички посоки, все по-дълго време за протичането на един ход (да преместиш всички войски, флотилии, дипломати, търговци, шпиони и убийци отнема доста време и в един момент ти писва от целия този микромениджмънт) и т.н. Последния път вложих много сериозни усилия и воля за да дочакам откриването на барута и да го използвам в битка (не че си струваше). Като цяло това е най-слабата откъм "геймплей" игра от всичките TW, излизали до сега. Графиката е много по-добра, но удоволствието от играта е несравнимо по-малко, сравнено с първата част - лично мнение.
lord_chuldarkar
19.02.07 г., 15:02
ем да ама на кои левъл си пробвал да я играеш, тъи де на каква трудност.
Аз пробвах да играя на някаква лесна и ги смазвах по едно време нямаше смисъл да се съобразявам с никои, сега играя или на наи голямата трудност или на почти наи голямата и повярваи ми не е цвете вече 20хода се опитвам да сключа мир с едни типове дет са напраили завера срещу мен и държа да отбележа че аз имам наи голямата армия ама това не ми помага сериозно щот те идат отвсякъде :)
Яка е - това ще кажа
едит: за малко да забравя има пач 1.1 ама не знам дали е официален еи от тук го дръпнах http://www.gamershell.com/download_16914.shtml
Оказа се че маи е официален и след като си пачнах Тотал Уар-а се оказа че ми трябва и крак за пача или оригинално СД, та които не е с легална версия (разбира се ние всички ползваме легални версии :D) по добре да не си слага пача - иначе фиксва доста неща
Аз играя на medium difficulty и трябва да кажа, че играта задържа вниманието ми на тази трудност, тоест е достатъчно трудна като за мен. В общи линии трябва да се потрудя за да победя някоя фракция. Още помня например как ми трябваха над 80 хода за да разгромя Египет (играех с Картаген) на Рим-Тотална Война. Колкото до шпионите/убийците и т.н., аз си правя такива само когато са ми нужни и така не губя постоянно време да ги местя насам-натам по картата или да стоят без работа.
MartinBG
20.02.07 г., 11:21
ем да ама на кои левъл си пробвал да я играеш, тъи де на каква трудност.
Играя/ех винаги на най-високо ниво на трудност и въобще не се затруднявам в нито един аспект от играта, което при мен води и до бързото отегчаване. Казвам това не за да се хваля, а защото след като усвоиш основата на играта (стратегия и тактика), няма повече с какво да те задържи, докато при добре замислените игри точно след това започва най-интересната част, която може да продължи и с години (напр. първата Цивилизация я играх 3 години, преди да започне да ми омръзва).
едит: за малко да забравя има пач 1.1 ама не знам дали е официален еи от тук го дръпнах http://www.gamershell.com/download_16914.shtml
Пачът е официален и излезе още преди Коледа. До няколко седмици се очаква да излезе и вторият пач - уж беше предвиден за февруари, но често има забавяне.
lord_chuldarkar
22.02.07 г., 12:18
Случаино да знаеш дали има крак за тоя пач :) защото наисита е малко тъпо моите типове с арбалети да морят противниковите рицари пък те само да гледат безучастно :(
Момчета, вчера четох в един друг форум за някакъв руски мод за Мedieval 2 мисля (от поста не стана ясно, затова предполагам), който добавял България към играта и започваш през 1015 година. Търсих го, но не успях да го намеря. Чували ли сте за него и къде да търся?
lord_chuldarkar
26.02.07 г., 19:24
Момчета, вчера четох в един друг форум за някакъв руски мод за Мedieval 2 мисля (от поста не стана ясно, затова предполагам), който добавял България към играта и започваш през 1015 година. Търсих го, но не успях да го намеря. Чували ли сте за него и къде да търся?
виж темата в форума Боина Слава не ми се търси линк ся затова напиши Medieval total war 2 в гбг.бг да търси само в страници на бг и някои от първите резултати е за тая тема дет ти говоря :)
Да, намерих сайта. Ето го и него: www.internetwars.ru. В секцията за модове е и онзи, който съдържа България.
Иначе сайта е много интересен и обещава много нови часове с играта.
lord_chuldarkar
05.03.07 г., 14:37
ами да споделя един линк:
http://www.internetwars.ru/Medieval-II/Medieva2l.htm#%CF%C0%D2%D7_1.01_%C4%CB%D F_MEDIVAL-2_%C8_%C5%C3%CE_%D3%D1%D2%C0%CD%CE%C2%CA %C0
тук отляво има пача на руски и англииски а по надолу има NO CD крак за пача.
Buccaneer
05.03.07 г., 17:57
Да, намерих сайта. Ето го и него: www.internetwars.ru. В секцията за модове е и онзи, който съдържа България.
Иначе сайта е много интересен и обещава много нови часове с играта.Благодаря много :beer: !
Иначе само лек коментар за играта - как може хора с елементарни познания по история да правят игри на историческа тематика?Да си я кръстят Medieval-Fantasy total war 2 и да не се чудим после.
Ето и от мен един линк за модификация на Мedieval 2, който да включва България като фракция с която може да се играе :)
Още го разработваме, ама почти сме приключили. :banana: Остават 7-8 текстури на БГ едениците да се направят и е реди :) Може би до няколко седмици... ;)
Линк:
http://www.takeforum.com/btw
П.С. Ако някой иска да помага(фотошоп главно) е добре дошъл :)
Ммм, да разбирам ли, че още не е готов за даунлоуд? Единственото нещо, което виждам е картинка горе вляво и форум по-долу. Иначе картинката е добра.
Ммм, да разбирам ли, че още не е готов за даунлоуд? Единственото нещо, което виждам е картинка горе вляво и форум по-долу. Иначе картинката е добра.
Не е готов още, но сме близо до завършването му. Както казах и преди, остават да се направят още няколко(7-8) текстури на БГ едениците ;)
Иначе наистина това е форум, разгледай има и шотове на някои от готовите еденици.
Примерно на тая (http://www.takeforum.com/btw/viewtopic.php?t=36&postdays=0&postorder=asc&start=30&mforum=btw) страница, някъде по-средата, 3 един под друг(не мога да дам точен линк към поста със шотовете, защото просто в този форум това не е възможно мисля)
jason78
14.03.07 г., 12:02
Ами аз не разбирам много, но тези текстури май не са нещо сложно като гледах как изглеждат. Така че скоро ще очакваме този мод. Да кажете като е готов, че на форум-а ви нищо не пише за дата на пускане. Гледам че и сайт ще си правите. Мога да помогна ако имам време.
Абе да ева и играта...:argh: играя на RTW с картагенците и Египет ме нападна. Викам добре, ще ги разгромя. Превзех почти всички техни градове, изклах населението и продължавам да ги бия на фронта. Обаче...превзетите градове се разраснаха бързо, 8-9% растеж на ход, и изведнъж вдигнаха въстание. И сега съм там където бях преди войната...:argh: :argh: ще умра от яд. Кажете къде сбърках, сгради ли трябва да бутам, какво...баси, превъртях играта с Юлиите без такива проблеми, ама тези египтяни направо ми скъсиха живота. :argh:
Ами аз не разбирам много, но тези текстури май не са нещо сложно като гледах как изглеждат. Така че скоро ще очакваме този мод. Да кажете като е готов, че на форум-а ви нищо не пише за дата на пускане. Гледам че и сайт ще си правите. Мога да помогна ако имам време.
Текстурите наистина не са много сложни, и мода ще е готов съвсем скоро. Останаха мисля още 3-4 текстури да се направят(по-памет говоря).
На форума не пише нищо за пускова дата, но като стане готов ще го напишем ясно :)
За сайта е само идея, защото никой от нас не разбира от ХТМЛ или въобще от уеб-дизайн. Кoгато стигнем до там ще ти пратя едно ЛС, и ако имаш време и желание ще ни помогнеш.
Мерси предварително :)
=4ave3=
14.03.07 г., 20:46
... Кажете къде сбърках, сгради ли трябва да бутам, какво...
Мда, техните храмове... и веднага вдигаш твои ;)
lord_chuldarkar
15.03.07 г., 15:08
Ъхъм доколкото си спомням и твоите и техните храмове повишават реда в града (или там каквъто им е бонуса) разликата е че техните стимулират и тяхната вяра и се получава кофти.
Бетата на БГ-мода е готова :) В момента я тестваме и вероятно скоро ще е готова и финална версия за сваляне, в зависимост от това колко бъга ще намерим ;)
Ето и няколко шота:
http://img489.imageshack.us/img489/2003/sekironoscimc1.th.jpg (http://img489.imageshack.us/my.php?image=sekironoscimc1.jpg)
http://img457.imageshack.us/img457/986/bulgariaka0.th.jpg (http://img457.imageshack.us/my.php?image=bulgariaka0.jpg)
http://img413.imageshack.us/img413/3170/bgmodmapgy5.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=bgmodmapgy5.jpg)
Еми само мога да ви поздравя момчета! С нетърпение чакам да пуснете БГ-мода. Даже за в бъдеще ако решите да правите още нещо съм готов да ви помогна с колкото мога.
Мерси, помощ никога не е излишна защото сме доста малко хора, а смятаме да го развиваме доколкото можем и имаме време. Ако искаш се обади във форума (http://www.takeforum.com/btw/) и можеш винаги да се включиш ;)
ЕДИТ: Финалната версия на мода е готова. :yahoo:
Можете да си я свалите от тук, в 1-вото мнение на форума е линка за сваляне и описание за инсталация:
http://www.takeforum.com/btw/viewtopic.php?t=66&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=btw
Приятна игра :drinks:
MartinBG
07.05.07 г., 20:28
Най-после след няколко отлагания и 1 "leaked" 1.2 patch, излезе официално версия 1.2 за Medieval II TW => официален анонс (http://www.totalwar.com/index.html?page=/en/newsandpress/index.html&nav=/en/5/). Честито! :p :tease:
lord_chuldarkar
08.05.07 г., 11:56
Има го и в замунда, някои пробва ли го вече - защото напоследък не ми остава време да играя нещо различно от един мач на ПЕС или фифа
Приятелите от форума(за БГ-Мода) казаха че правел проблеми с крака мисля, ама си работел :) Аз лично не съм го инсталирал още.
С мини-имиджа си работел добре ;)
bai_Petko
09.05.07 г., 11:27
Дръпнах 1.02 от замундата, работи на 6.
Дръпнах 1.02 от замундата, работи на 6.
Потвърждавам :) скоро го инсталирах и си работи и при мен екстра :)
Едит: Не видях някой да е споменал - разработва се експанжън в момента - Medieval II: Total War Kingdoms (http://www.gamespot.com/pc/strategy/medievaliitotalwarkingdoms/index.html?tag=login;dropdown)
Един въпрос за Рим Тотална Война - как мога да си записвам битките и после да ги гледам наново? Видях, че има опция Battle Replay, ама как се записва самата битка?
Авторски права на vBulletin