PDA

Виж пълна версия : Vantec - Cable Sleeving Kit

Da_Munk
05.04.04 г., 10:56
Днес мисля да отскоча до PG да си взема един KIT. Някой пробвал ли ги е и готино ли изглеждат кабелите с този шлаух?
Става въпрос за UV модела.

V I P E R
05.04.04 г., 12:13
Перфектен е кита. Резултата е убийствен не само като визия но и като подреденост в кутията.

Vince
05.04.04 г., 20:59
Много добре изглеждат на снимките даа...
http://www.vantecusa.com/product-pcmods.html

veselin
08.04.04 г., 08:51
Аз вече си купих такъв kit, обаче се оказа че трябва да се махнат molex-конекторите, за да може да се нахлузи шлауха. Моля помогнете със съвет как безопасно да сваля molex-ите и да сложа шлауха. От ревютата на сайта на Vantec разбрах, че на запад може да се намерят специални инструменти за свалянето на всякакъв вид конектори, обаче тук едва ли ще се намерят такива. Според самите Vantec, би трябвало без да се свалят конекторите да може да се нахлузи шлауха, ама не става. Дайте някаква идея.
Благодаря предварително!

ionstorm
08.04.04 г., 12:40
Свали само пластмасите. Според мен няма да има нужда да се свалят и металните щифтове, но може и да греша. То, на снимките ми се вижда разтегливо това, ама щом казвате значи сигурно не става. А къде е това PG и по колко пари са тия глезотии? А тоя инструмент какъв е? Аз съм виждал по сайтовете един, дето е като спринцовка. Пъха се отпред в отвора и като натиснеш избутва щифта навън, ама тук не съм виждал такива.

veselin
08.04.04 г., 19:38
Инструментът прилича на спринцовка наистина, гледах го на FrozenCPU.
A шлауха е разтеглив, но не достатъчно, особено за ATX конектора и захранващите кабели за хардовете и CD-тата. За по-малките конектори може и да стане по този начин, т.е. без да се премахват пластмасовите конектори.
Какво имаш предвид "само да се махнат пластмасите", то точно това е трудното?

_iAn
08.04.04 г., 20:06
какво му е трудното :D
ръчкаш с нещо остро вътре - има два щивчета, който трябва да се приберат за да измъкне всеки един от кабелите, след това ще си ги разтвориш както трява и ще ги поставиш обратно, все едно нищо не е било :)

малко повече смелост трябва :p

acs
08.04.04 г., 20:46
пичове кажете колко струва това китче , и горе долу колко см е шлауха и ще стигне ли за 8те ми молекса + атx-са(като кабелите са ми адски дълги) или ще трябва да си купувам 5-6 кит-а :D :D

veselin
08.04.04 г., 21:07
Съгласен съм, че трябва повечко смелост, щото аз се притеснявам, че ще прецакам нещо.
Значи ще ти дам информацията от кутийката(мен нещо не ми се мери:p ):
Дължина-диаметър
10 ft- 1/8 "
10 ft- 1/4"
5 ft- 3/8"
5 ft- 1/2" 1ft ~ 30 sm

veselin
08.04.04 г., 21:10
Съгласен съм, че трябва повечко смелост, щото аз се притеснявам, че ще прецакам нещо.
Значи ще ти дам информацията от кутийката(мен нещо не ми се мери:p ):
Дължина-диаметър
10 ft- 1/8 "
10 ft- 1/4"
5 ft- 3/8"
5 ft- 1/2" 1ft ~ 30 sm
Напълно достатъчно, според мен.
Освен това в комплекта влизат и:
10 tie wraps (пластмасови връзки за стягане на шлауха, виждали сте такива по кабелите на захранванията)

1 ft- 9 mm Heatshrink Tubing
1 ft- 20 mm Heatshrink Tubing
6 in- 25 mm Heatshrink Tubing (Тези "тръби" се свиват при загряване)
Цената беше 14,50 лв, доколкото си спомням

acs
08.04.04 г., 21:16
чай са сметках всички ft дето си написал и излиза че в комплекта има общо 18.5 МЕТРА маркучи с различни дебелини , това верно ли е? струва ми се адски много

JIS
08.04.04 г., 21:21
и сичко прави 10м за 15 лв. :) че по ефтино от железарския магазин :D

veselin
08.04.04 г., 21:23
Значи, заради тебе измерих това дето е 5ft- 1/2" излезе 158 см, смятам че си отговаря. Нали няма да искаш да меря и останалите;)
Наистина са много

acs
08.04.04 г., 21:34
даде 11м не 18 сори грешка на езика:)
добре значи това си струва , като си модна панела на кутията тия дни определено ще си взема такова , а всъщност как свети ярко ли е готино ли е икакви цветове продават в ПГ

Spedge
09.04.04 г., 00:15
PG фирма ли е какво е ?имат ли сайт? аз не съм от софия а искам да взема такъв кит... други фирми продават ли?

Zabluden
09.04.04 г., 01:01
www.premiergroup.com
VIPЕR не ми спомена за махане на молекси. Мисля че с нахлузване ще стане (2 дена седи и събира прах. мързи ме да го пробвам :D )
@ацс има чено и синьо (нон УВ) и Жълто, Оранжево и Злено (УВ)
Аз си вззех жълтичко. Искаш ли да си поделим 2 кит-а зада са разноцветни ?! ;)

acs
09.04.04 г., 01:08
http://www.premiergroup.bg е правилният адрес
а иначе нямам против да смешаме ама аз скоро няма да си взимам (поне 1-2 седмици минимум) щото сега имам разни други разходи.А иначе на ув пробвал ли си ги как светят , аз исках сини ама щом не са ув треа да реша друг цвят явно

DC_Snake
09.04.04 г., 03:23
Къде е този магазин?

acs
09.04.04 г., 12:01
някъде на раковска доколкото знам

Zabluden
09.04.04 г., 13:01
Originally posted by DC_Snake
Къде е този магазин?
Oт Славейков тръгваш нагоре по Раковска (сиреч към Френската) и не 1-вия за компютри а 2-рия (то си пише ПГ)

@ацс....не см пробвал още. Не съм си моднал кутията. и 1-2 седмици не са проблем (моя седи и събира прах сега), тукмо ще си рез-на кутията :D

acs
09.04.04 г., 13:06
заблуден: добре като му дойде времето(както казва ония калитар царя) ша ги разменим аз съм силно навитак за тая "сделка"

ionstorm
09.04.04 г., 22:50
Да бе, как не се сетих, че са те!! Кефят ме, имат готини неща, а на някаква тяхна томбола спечелих един готин джойстик Thrustmaster Fox 2 Pro USB:D

acdc
10.04.04 г., 00:25
Originally posted by Zabluden
www.premiergroup.com
VIPЕR не ми спомена за махане на молекси. Мисля че с нахлузване ще стане (2 дена седи и събира прах. мързи ме да го пробвам :D )

Молексите се махат лесно, обаче най-трудната част е махането на ATX конектора. Трябват ти ужасно здрави нерви!
Без махане няма да стане нахлузването - абе пак става, ама е гадно

Zabluden
10.04.04 г., 01:05
абе предпочитам да е гадно отколкото да стана такъв като на аватара ти :)
Аз с АТХ махане няма да се занимавам. Това си е висш пилотаж. (не друго ама ме е шубе да не попрецакам нещо с кабелите)

acs
10.04.04 г., 01:42
ейй верно че има атхикс конектор аа не това в никакъв скучай няма да го разглабям да не съм луд нещо баси играчката а и ега неги запомня кое къде е , ако треа ше го режа тоя шлаух ама никогиш нема да разглабям конектора

nightyj
10.04.04 г., 02:12
Ми то ако се нахлузи през атх конектора няма ли да стане кабела на торба и да е супер грозен.Колкото и да се свие няма да е мноо добре според мен.Толкова за 15 мин работа кво се циганите,не е толкова трудно колкото изглежда.

Da_Munk
10.04.04 г., 23:17
Купих си го KIT-а, ама нещо не бях в София тия дни и не съм писал.
Аз махах абсолютно всичките конектори, дори и тези за флопито и вентилаторите. Не е толкова трудно, вярно е, че доста псувах по ATX конектора, но нямаше начин. Иначе шлауха се разплита и се прецаква в краищата, а ако не се внимава - и не само там.
Само не разбрах за какво точно се използват двете гумени парчета.
И къде продават жълти свински опашки, че не ми стигнаха?:(

acdc
11.04.04 г., 00:35
Originally posted by Da_Munk
Само не разбрах за какво точно се използват двете гумени парчета.

Това е термосвиваем шлаух! Като се нагрее и се свива ;)

.....И къде продават жълти свински опашки, че не ми стигнаха?:(
Боя се, че никъде! Единствените цветове които може да намериш са черно и бяло.

digital
11.04.04 г., 00:42
В Бриколаж съм виждал сини, ама жълти...

acs
11.04.04 г., 16:07
а atx конектора как помниш кой пин къде е бил ? щото те цветовете се повтарят можеби нямат значение къде ще ги сложиш еднаквите цветове ама все пак небих рискувал

Da_Munk
11.04.04 г., 20:08
Originally posted by acs
а atx конектора как помниш кой пин къде е бил ? щото те цветовете се повтарят можеби нямат значение къде ще ги сложиш еднаквите цветове ама все пак небих рискувал

Еднаквите цветове са едни и същи сигнали и няма никакво значение ако ги размениш. А иначе имам някакви други захранвания и гледах от тях като ги редих кабелите в конектора.

Dark Skywalker
11.04.04 г., 20:40
Originally posted by digital
В Бриколаж съм виждал сини, ама жълти... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .......... умрех!

Fo
11.04.04 г., 20:50
Какво му е смешното, :conf: значи са зелени. :lol: :ghi:

Zabluden
11.04.04 г., 20:58
Originally posted by acs
ами всяка обувка на кабеля я бележиш с някакъв маркер и помниш ;)
ботове :D :D :D
АТХ-а НЕ СЕ МАХА !!Аз точно него не махнах от всичките. Най-дебелото разтегаемо се премерва и се нахлузва (мери се с 3-4 см повече, зщаото се разплита). Ще се опитам да ви нарисувам как се прави (приложението) Кабелите се правят като "продължение на конектора (извиват се на 90 градуса). Като се набута т'фа жълтото (при мене е жълто де) се слага наи-близко до конектора (която е страната за конектора) и с много натискане се "удължава" до там отдето идат кабелите (захранването сиреч :)). И после аз съм го рпавил със свинса опашка защото със шлаух-а не ми се получи хубаво (той се набутва по същия н-н, ама с доста зор). За останалите кабели процедирах с махане на конекторите (даже е забавно) и така си употреби всички размери "мрежа" (слагах винаги най-тясното което мога). На всички освен големият АТХ конектори ги захванах с най-тесният шлаух (по 2-3 см от него), а след това захвахан и 4пин-овите (тея за хард и ЦД-то) със шлауха като ЗАСТЪПИХ пластмасата (става доста добре). ОСтана още много мрежа за допълнителни вентилатори и 1/2 от шлауха неупотребен (според мене е безмиселно горе до захранването да се слага термошлаух. Предпочитам да ми остане :) :))

Дано да съм бил поелзен.

Da_Munk
12.04.04 г., 13:33
Добра рисунка :)

Аз също си застъпих молексите. Наистина изглежда добре, ама отзад след конектора като го нагрея и става малко гадно и омазано. Как точно си го направил там?

Zabluden
12.04.04 г., 13:46
ЗНачи. 1-во слагам само в/у кабелите от най-тесният шлаух и после слагам от средниятв/у молекса и другият шлаух. Иначе неможе да се свие дстатъчно, че да обхване кабелите както трябва;)

Klez
17.04.04 г., 12:49
И къде продават жълти свински опашки, че не ми стигнаха?

Вчера влязох в един магазин че ми трябваха едни транзистори... и .. случаино видях в една кутиика наредени - червени, сини, черни, бели и ЖЪЛТИ свински опашки.. не бяха от наи дългия размер но мисля че бяха около 15см, за жалост обаче това е в горна оряховица.. и все пак ИМА такива :) щом там има начи и в софия трябва да има... :)