PDA

Виж пълна версия : Фофорисциращ спреи?

Darkness
04.04.04 г., 02:29
къде има такива и по колко пари са .... говорим за територията на софия:)

Veseliq
04.04.04 г., 09:19
и аз търся такова ама не ми се е занимавало да погледна в огромните магазин като бриколаж ... много яко ше стане да си омажем кутиите от вътре... :D тряаа да има и едва ли е мнооогоо скъпо дано някой е намирал да отидем да видим и ние...

woynoff
04.04.04 г., 10:35
мдааа бриколаж най-лесно 9.50 флакона, но ти трее УВ за да
свети готино

ааа и малко си сбъркал на заглавието правописа ФОСФОРЕСЦИРАЩ
макар че и така не е правилно наричат се по друг начин, но.....карай

ccbg
04.04.04 г., 16:05
woynoff,
май ти си объркал темата нещо! Говорим за спрей с който след като е напръскана кутията или там квото ти трябва, да свети в тъмното (като се нагрее светва), а не UV спрей. Поне аз това мисля че има в предвид Darkness, нали?

woynoff
04.04.04 г., 16:44
то се тая как ше го възбудиш луминофора разликата между
фосфоресциращ и флуоресциращ е че флуоресциращият
веднага спира да свети като му махнеш енергийният източник
а при фосфоресцирането има едно забавяне и тва е но нема
ти свети цела нощ. пак и в кутията колко градуса е нема да
свети кой знае колко. та като сложи едно УВ ше свети готино
и яко шото енергията на УВ е предостатъчна да възбуди
материала. тва нема сми тука да изпадаме в дребни дразги
макар че аз почнах признавам си.

Darkness
04.04.04 г., 17:56
Originally posted by ccbg
woynoff,
май ти си объркал темата нещо! Говорим за спрей с който след като е напръскана кутията или там квото ти трябва, да свети в тъмното (като се нагрее светва), а не UV спрей. Поне аз това мисля че има в предвид Darkness, нали?

май ви подведох,значи търся спрей които като сложиш лампа зад него почва да сети ...като в на SAAB кутията...

П.П. съжалявам че ви подведох

Apocalypse
04.04.04 г., 18:31
ще се ходи до бриколаж...... :)

Vince
04.04.04 г., 22:52
Originally posted by ccbg
Говорим за спрей с който след като е напръскана кутията или там квото ти трябва, да свети в тъмното (като се нагрее светва), а не UV спрей. Поне аз това мисля че има в предвид Darkness, нали?
Darkness е писал в първия пост, че става въпрос за УВ спрей.

GIPSON
05.04.04 г., 00:34
Взимам ги по 7лв от едно магазинче близо до даскалото ми, има най-различни цветове и са много готини.
Ето и от къде точно ги взимам.
-= карта (http://bgmaps.com/map.asp?sid=34a60ba70673fc0d2713cdd1a99b eb53&city=sofia&str=%C8%C7%D2%CE%CA&num=1&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map62_38.x=78&Map62_38.y=119) =-

Ето и как изглежда синия цвят.
-= снимка1 (http://mods.hardwarebg.com/gipson/CD%20Rom%20-%20Coloured/DSCF0852.JPG) снимка2 (http://mods.hardwarebg.com/gipson/CD%20Rom%20-%20Coloured/DSCF1220.JPG) =-

Розовите и светло зелените са много ярки и са красиви.

martooo2003
05.04.04 г., 01:22
абе аиде и аз да питам ...

има ли спреиове които да светят след като ги е осветявала лампа(след като е изключена) и къде се продават?
или ако няма...
има ли такива които да светят докато ги осветява лампата(да отразяват светлината)???

Zabluden
05.04.04 г., 01:41
Фосфорисциращ спрей (дето свети на ТъмнО) се продава във фирмата вносител на ДупиКолор (май така бяха) Това е фирма за спрейове. Спрейърите(или графитарите..знам ли) си купуват от там, защото е по-евтино и са качествени (давам информацията защото накрая ще ви сервирам че незнам къде се намира магазина :D ) Има Фосф. спрей... ама ми казаха 2х лева... Там има и УВ за... 8 лева май :)
/само да кажа...
скъпо е, но това са най-добрите спрейове в БГ ;)
/само да кажа...

martooo2003
05.04.04 г., 01:48
eee верно че там имаше...казва се ДуплиКолоур
маи ще се ходи до склада че там е наи евтино!

woynoff
05.04.04 г., 09:01
е че кво му е по-евтиното, сложи транспортните разходи да
видиш. тука работат става като на пенсионерите дай от
люлин да се дигна до горубляне че с 1 лв по-евтино :D
значи ясно щом има и фосфоресциращ ок.

Zabluden
05.04.04 г., 11:38
Originally posted by woynoff
е че кво му е по-евтиното, сложи транспортните разходи да
видиш. тука работат става като на пенсионерите дай от
люлин да се дигна до горубляне че с 1 лв по-евтино :D
значи ясно щом има и фосфоресциращ ок.
Да.. Но един спрей ако струва там 4 лева, а другаде е 5......... това са ти 20%. Като купиш 4 спрея получаваш 5-ти безплатно (все едно). И все пак там има специализиран персонал (да бе... единият каза че никога не е пръскал със спрей:D ) който ще ти каже кое какво е и дали чакат доставки ала бала :)
Сега се сетих къде по-то4но се намира. На колелото на Рейс 1,3,5 (минава трамвай 20 оттам :)) Дано някои да каже кой квартал е.
Хинт: Недалече имаше една сграда която показва радиоактивноста в момента :)

ionstorm
05.04.04 г., 12:23
Да бе, аз от там отивам на работа. Това е първата спирка на автобусите за Панчарево и разни други села. Спирката на трамвай 20, след Завод Електроника, май Слатина се води, ама не съм сигурен. Едно време там беше Computer 2000...май.

ionstorm
05.04.04 г., 12:38
Originally posted by GIPSON
Взимам ги по 7лв от едно магазинче близо до даскалото ми, има най-различни цветове и са много готини.
Ето и от къде точно ги взимам.
-= карта (http://bgmaps.com/map.asp?sid=34a60ba70673fc0d2713cdd1a99b eb53&city=sofia&str=%C8%C7%D2%CE%CA&num=1&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map62_38.x=78&Map62_38.y=119) =-

Ето и как изглежда синия цвят.
-= снимка1 (http://mods.hardwarebg.com/gipson/CD%20Rom%20-%20Coloured/DSCF0852.JPG) снимка2 (http://mods.hardwarebg.com/gipson/CD%20Rom%20-%20Coloured/DSCF1220.JPG) =-

Розовите и светло зелените са много ярки и са красиви.
Тая карта, дето си я дал батка, е заглавната страница. Как да разбера куде ти е у-щето?
А тоя склад в Слатина е тук:

ionstorm
05.04.04 г., 13:04
Вижте и това: http://www.hitechmods.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4, обаче не знам къде има такива маркери. Някой ако знае да каже.

Zabluden
05.04.04 г., 13:46
Раздрови се из раздела... има тема СПЕЦИАЛНО за тези химикалки :)
ЕДИТ: ТУКАА (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=21405&highlight=%EC%E0%F0%EA%E5%F0%E8+%EF%E8%F 1%F2%E8)
;)

martooo2003
05.04.04 г., 13:46
ееееххаа...искам и аз такива маркери! от къде мога да си купя? и кви пари са?

GIPSON
06.04.04 г., 19:51
Много се извинявам за линка, ето го работещ
-=карта=- (http://bgmaps.com/map.asp?sid=7ff222f7054be3246529435005ac e178&ix=61&iy=38)

Originally posted by martooo2003
ееееххаа...искам и аз такива маркери! от къде мога да си купя? и кви пари са?

Аз си взех BIC Z4 Roller Light Green 0.7mm. Гадното, е че си взех тъмно зелен, той също свети на УВ, но определено розовия и светло зеления ще светят силно.
Цената ако не се лъжа беше 2,Х лв но не съм сигурен защото беше отдавна.
На спирката на Плиска от страната към киното има едно магазинче където продават тетрадки, бележници, химикалки там има и подобни маркери/химикалки но не са на BIC (и са по-евтини).

terzer
06.04.04 г., 22:34
ми май има в дупли колор в слатина

ionstorm
07.04.04 г., 06:36
GIPSON, не знам защо, ама пак ме мета на заглавната.

poseydon
07.04.04 г., 13:08
А ако пръсна Иде кабелите с такъв спрей ще има ли проблем с изолацията им? В смисъл дали ще стопи гумената обвивка и ще ми скапе кабела. Иначе ако си пръснете кабелите с такъв спрей като ги осветите ще си светкат доста добре.

GIPSON
07.04.04 г., 13:10
Originally posted by ionstorm
GIPSON, не знам защо, ама пак ме мета на заглавната.

Пак се извинявам, значи бгмапс кешират за няколко часа линка който съм го намерил и после се трие. Тъпо но факт.

Начи магазинчето се намира в кв.Изток то Софийска Професионална Гимназия по Електроника. Точно пред бл.11 там минава и улица Тодое Стоянов. Това се намира точно до сервиз Изток и лудницата.

ionstorm
07.04.04 г., 18:52
OK, 10Х

Darkness
10.04.04 г., 01:05
blagodarq na vsichki

Darkness
12.04.04 г., 17:09
Originally posted by GIPSON
Пак се извинявам, значи бгмапс кешират за няколко часа линка който съм го намерил и после се трие. Тъпо но факт.

Начи магазинчето се намира в кв.Изток то Софийска Професионална Гимназия по Електроника. Точно пред бл.11 там минава и улица Тодое Стоянов. Това се намира точно до сервиз Изток и лудницата.

аз уча в нея така че ще мина да разгледам какво имат.... :D

saffron
15.04.04 г., 04:24
Пичове аз имам ярко жълта и ужасно изпъкваща на УВ светлина боичка !
Днеска сефте съм в този форум и смятам , че е невероятен ;)
Попрочетох доста форумчета и чак тук реших да се фтъкна с моята боичка .. просто защото чета за Мод-чета на case-ове , кбд-та , падове ... и т.н. , но за същаление преди 3 часа се зарибих по туннингите на хардуера и нямам собстен мод все още :rolleyes: , но пък имам боичка която ще изпробвам утре , след като си купя поялник , бормашинка ... няколко стотин диодчета и други полезни елементи :) ... за съжаление кутията ми е непрозрачна , метална и леко грозничка ... клавиатурата ми от бяла се е превърнала в сива , леко поизтъркана и пълна с пепел от цигари ... единствено мишока ми е малко в час и незнам къде и как да си направя тунинга след като нямам необходимите компоненти :( (за капак съм завършил радио и телевизия и докато сме взимали така ценния за този тунинг материал в училище ... аз съм предпочитал да не слушам , а да блея през прозореца ... а сега отново уча подобна специалност във ВУЗ-а ... и пак ме мързи да ходя , пропускам часовете в които преподават за напреженията и съпротивленията , както и как да вържем светлодиодче че да светне . От този форум си припомних най-елементарното ... анод + , катод - ) ... та моя случай е критичен ! :rolleyes: Просто реших и аз да напиша нещо , че ме заболяха рацете от бездействие ;)

GIPSON
15.04.04 г., 20:00
Ако имаш апарат снимай тази боя да я видим и кажи нещо повече за нея.
Това, че ПЦ то ти е грозно (по твоя преценка) неозначава, че неможе да се модва. Дори аз смятам, че да направиш от грозно хубаво е доста по добре отколкото нещо ново и хубаво.

Grim Reaper
16.04.04 г., 01:25
Зада не пускам нова тема бихтели ме насочили към магазин във Варна от който да си напазарувам боички

JIS
16.04.04 г., 01:48
ми боички от книжарницата :D

Grim Reaper
16.04.04 г., 03:03
ха ха часа е 2 а аз съм колабирал на пода от смях