Виж пълна версия : Гаден вирус прецака Window$
Demonaz
02.04.04 г., 10:44
Много често ми се случва да ми излиза съобщение за рестарт на Windows, веднага помислих хванах го това е гадния blaster да ама не. Пуснах сигурно 10 remouval toola от страницата на симантек и нищо. Постепено започна да прави следната мизерия. Опитвам да пусна онлине Пандата, но не ще. Изхвърли ме. Пускам Нортън Анти вирус и пак така. Изобщо не ми дава да отворя каквото и да е Анти вирус приложение. Помагайте, че ми писна от тия буби. Как да пусна един анти вирус с последните дефиниции.
Tarambuka3500
02.04.04 г., 10:56
ах, тая гадост я имаше един комшия.
разгледай си процесите и убий де-що има непознато.
при него се криеше под msiexec.exe, все едно е M$ installer-а
gaburko
02.04.04 г., 11:08
Originally posted by Demonaz
Много често ми се случва да ми излиза съобщение за рестарт на Windows, веднага помислих хванах го това е гадния blaster да ама не. Пуснах сигурно 10 remouval toola от страницата на симантек и нищо. Постепено започна да прави следната мизерия. Опитвам да пусна онлине Пандата, но не ще. Изхвърли ме. Пускам Нортън Анти вирус и пак така. Изобщо не ми дава да отворя каквото и да е Анти вирус приложение. Помагайте, че ми писна от тия буби. Как да пусна един анти вирус с последните дефиниции.
на баща ми PC-то го имаше това. Просто update на Windows-а и се оправи.
St-George
02.04.04 г., 11:12
А разгледай също така и startup менаджера - със сигурност ти го е набутало и там. Килваш процеса и чистиш :) Ако не стане пак пробваи в Safe Mode. А имаш ли SP1 + достатъчно кръпки на Windosa? Че иначе все едно нищо не правиш :)
При мен едно такова зверче се криеше под името explore.exe и winhlpp.exe
Demonaz
02.04.04 г., 11:45
Добре и къде да ги търся тези копелета......В таск менажера не показва нищо странно. Няма ли как да стартирам някъв читав анти вирус под дос примерно.
Tarambuka3500
02.04.04 г., 13:29
тури един скрийншот да видим. (от таскменажера)
Baby Thomas
02.04.04 г., 14:03
WindowsXP-KB833330.exe
Това е важен ъпдейт против подобни гадости. Бегай го дръпни от някъде.
Софт за чистене на такива червеи: SpyBot: Search & Destroy. Много як! След рестарта се пуска преди да си се логнал, когато двфакто няма заредени процеси. И им разгонва фамилията, има имунизация за известните досега ад/спай гадости.
Ако си с ФАТ32 на Уин дяла дръпни Ф-Прот за ДОС, буутваш и го пускаш да търси из С:\ (примерно, където ти е ХР-то).
Успех!
daskata
02.04.04 г., 16:38
Под DOS "MTX" (nod32)
Под Win NOD32!
Milanoff
02.04.04 г., 18:23
Баси, същото и при мене беше, убих го на ръка или поне се надявам да съм го убил. Интересното при мен беше че въпреки отброяването, компютъра не се рестартираше, но изчезваше нета и част от програмите и функциите на Виндовса не бачкаха.
Лошото е че пача за бластера съм го инсталирал имам пуснат нортън с live update, пуснал съм файъруол и как влезе тази гад така и не разбрах.
Иначе сканирах с какво ли не, стингър на макафи, ремувъл тоолове на симантек, дори с ф-прот с НТФС и нищо не намери.
По разните сайтове нищо не пише за нещо ново, антивируса нищо не намира, сега ще пробвам и спай бот-а, но не вярвам да хване нещо.
Остава да чакам да излезе дефиниция дето го хваща.
Demonaz
03.04.04 г., 12:08
Батенца, дали е това...?
Намерих некво копеле дето се е размножило на дисковете, а сега го мернах и в Таск Менаджера. Зове се explored.exe на няколко пъти го изтрих и се появява пак. Доскоро го нямаше. Как да го разкарам и може ли ако е то да е заразило още неща?
_HighVoltage_
03.04.04 г., 13:02
възможно е да е той! ако искаш влез във Safe Mode with Command Prompt и го изтрийй от там след това си изтегли update-а дето Baby Thomas го каза иби трябвало да нямаш проблеми. Ама внимавай да не изтриеш explorer.exe!!!
накрая през Run стартирай services.msc и прегледай дали е останал там
Demonaz
03.04.04 г., 13:56
Убих го! Беше се скрило в система. Последва shift+del и си замина милото. Вече не се появява, сложих кръпката, Нортон 2004 с последни updati и сега съм прочистен.
nikotin
05.04.04 г., 18:14
Originally posted by Demonaz
Убих го! Беше се скрило в система. Последва shift+del и си замина милото. Вече не се появява, сложих кръпката, Нортон 2004 с последни updati и сега съм прочистен.
да случва се,тез гадини имат толкова мутаций вече,че унифицирана защита не може да се предложи,всеки се оправя сам:~)
Demonaz
08.04.04 г., 11:04
Добре, че за 98 не се пишат вече толкова вируси, че повечето компютри в бачкането са под него. То освен това имаше и още едно червейче не му помня името, което всъщност май е правило мизериите.
Авторски права на vBulletin