Виж пълна версия : Искам да ви питам за обезшумителни материали за кутия
n3GuR_$k1oR
01.04.04 г., 23:03
Видях ги в един вестник и искам да ви питам дали ги има в бг. и колко пари са.Марката е Акаса.
bay_ignat
01.04.04 г., 23:26
Originally posted by n3GuR_$k1oR
Видях ги в един вестник и искам да ви питам дали ги има в бг. и колко пари са.Марката е Акаса.
еми виж в съни дали го внасят още
иначе може да отидеш и да си купиш един лист 50х100см стриопор наи тънкия 0.5см. или 1см. не си спомням струва ~2лв. а върши същата работа
ПП от цялата тая работа с обезшумяваштите матеряли има и негативни последици и те са с намаляването на шума се овеличава тем. в кутията защото тоя обезшумяващ матерял деиства като топло изолатор
digital
01.04.04 г., 23:33
Аз пък ще ти кажа, че полза от тия обезшумители няма. Има само ако по кутията имаш някакви вибрации - обира ги. За шум от вентилатор (завихряне на въздуха) не помага.
nightyj
01.04.04 г., 23:43
Ако искаш да си намалиш шума най-добре помагат едни филтри за фанове.Мноо намаляват шума.
мен много ме тормози шума от хард-а на рутер-а ми :(
фан-а на захранвамето не се чува а и не е проблем да го спра или намаля :)
ама с тоя хард си е много зле ...
ако му направа кутиика от стериопор няма ли да почне да се загрява
аа забравих да кажа че харда е Куантом 100МБ не ми се гледа сега модела а и не мисля че ще е от значение :)
та мислите ли че ще е добре да оплътня кутията с стериопор :) надявам се да не стане задушно. се пак процесора е 133МХз и охлаждането му е пасивно :)
единственета перка в кутията е тая на захранването
Originally posted by nightyj
Ако искаш да си намалиш шума най-добре помагат едни филтри за фанове.Мноо намаляват шума.
Можеш ли да ми кажеш тези филтри да ли намаляват оборотите на перката и къде може да се намерят.
Jmaes0888
02.04.04 г., 00:49
Тури на твоя "Куантом 100МБ" един вентилатор на 7 волта и можеш даже да го затрупаш с възглавници без да изгори.
bay_ignat
03.04.04 г., 11:19
Originally posted by Pook
Можеш ли да ми кажеш тези филтри да ли намаляват оборотите на перката и къде може да се намерят.
не филтрите не намаляват оборотите на перката
prilep_r
03.04.04 г., 12:46
Originally posted by JIS
мен много ме тормози шума от хард-а на рутер-а ми :(
фан-а на захранвамето не се чува а и не е проблем да го спра или намаля :)
ама с тоя хард си е много зле ...
ако му направа кутиика от стериопор няма ли да почне да се загрява
аа забравих да кажа че харда е Куантом 100МБ не ми се гледа сега модела а и не мисля че ще е от значение :)
та мислите ли че ще е добре да оплътня кутията с стериопор :) надявам се да не стане задушно. се пак процесора е 133МХз и охлаждането му е пасивно :)
единственета перка в кутията е тая на захранването
Oblepqj na spokojstwie.Az imah edin P1 na 120Mhz na kojto mu sprq wentilatorai karah taka okolo 1 godina sled koeto go prodadoh i wse o]e raboti taka.Edin radiator im stiga.
nightyj
03.04.04 г., 23:17
Не намалят оборотите на перката,а намалят потока на въздуха,демек перката духа по-слабо,то е ясно че такъв ефект ще има.
такива филтри продават ли се или ние трябва да си ги правим?
а за вибрациите гледах един френд си е сложил цялата кутия върху онзи дунапрен дето го има в кутиите на видеокартите например ама от каде мога да си взема голямо парче от него?
от някоя фирма за строителни материали :)
или по-точно за изолации ;)
Svetlix
18.04.04 г., 23:49
Филтър всеки може да си направи използвайки чорапогашник. Доста добре работи този метод при мен. Значително по-малко прах се събира в кутията по този начин.
Все пак да се върнем на темата за шумоизолация :cool:
При мен проблема, е че се образува ехо в кутията. Поинтересувах се какво мога да използвам като шумоизолатор и идеите ми са да облицовам стените с пореста гума или стериопор. До колкото знам ефект определено има макар и малък. На мен машината ми не е много шумна но все пак всяко намаляване на шума е добро дошло.
Това, че в кутията ще стане по-топло ... нещо не си го обяснявам. Все пак нали имам допълнителни перки на кутията които движат въздуха. В момента при затворена кутия държа по-ниски температури от колкото ако я отворя.
Някой да е правил нещо по въпроса?
Crazy_hatteR®
19.04.04 г., 13:33
Тъй като явно "Сърч" функцията горе в дясно не ви работи , директно правя копи пейст :
Originally posted by Crazy_hatteR®
Пореста гума можете да намерите в магазините за ламиниран паркет ! Използва се за подложка под паркета - да се намалят ... вибрациите :D :D 10мм. е на цена около 15-16 лефа /кв.м. а 5мм е около 8лф/кв.м. Аре бегайте да тръсите и да почерпите ;)
ZuMbAiU дай някаква инфо , как си се сдобил с Lian Li - от къде , за колко пари , как ?
Svetlix
19.04.04 г., 13:39
Originally posted by Crazy_hatteR®
Тъй като явно "Сърч" функцията горе в дясно не ви работи , директно правя копи пейст :
Пусках я 2 пъти - първия път когато те питах в чата и ти ми даде идеята за тази гума и вчера за втори път ;) Само тази тема изнамерих ;)
Все пак ако има още някакви идеи бих ги прочел :cool:
Rear Admiral Floyd
19.04.04 г., 18:18
Пореста гума (нещо като каучук с мехурчета) на листове има и тук :
Гомапласт
http://www.gomaplast-bg.com/bg/profil.html
София 1202, ул. "Поп Богомил" 41А
тел. 02 9832 803, факс 02 9832 278
Ползва се за топлоизолация, твърдят че има и звукоизолационни свойства.
От опита ми с различни материали - дунапрен, нещо като стиропор и още някаква гъвкава пластмасова измишльотина (докато бях с метална кутия и въздушно охлаждане) обаче мога да твърдя че файда от тези неща няма.
На когото му е шумно, но държи да ползва въздушно охлаждане препоръчвам следното - истински добър меден радиатор, с голяма мощна перка, пусната на намалени обороти. Евентуално още няколко такива перки на точните места в кутията, също с намалени обороти. Температурата едва ли ще се вдигне, но шума ще намалее много по-осезаемо от използване на каквото и да било за изолация.
Crazy_hatteR®
20.04.04 г., 18:11
Aмхмм колкото и гуми и дунапрени и изолации да слагате шума няма да намалее осезателно . Проблема е че шума излиза през отворите на задния панел - за задните фентове и захранването . Не казвам че захранването е шумно , просто шума от компа минава през неговите отвори . Така че както каза Rear Admiral Floyd единственото спасене е - качествени радиатори с перки на ниски обороти . И забравете за "тих" клок :D :D Ако изолирате и задния панел , а сте на въздушно охлаждане ... олеле ;) !
babayaga
25.04.04 г., 15:28
а как да си намаля шума от перката на захранването? вентилатора на ЦПУто е на 2300 оборота така че той не шуми много.
Crazy_hatteR®
26.04.04 г., 13:51
Kaто си купиш маркова бавнооборотна перка и смениш тази от захранването ти . А другия вариант , които ще ти излезе и много по изгоден е да си смениш захранването с едно Фортронче - с 120мм. перка - минимален шум и много добро проветряване на кутията .
Авторски права на vBulletin