PDA

Виж пълна версия : Street Fighter

Demonaz
01.04.04 г., 11:37
Заредил съм се с всички яки ромове и сега цъкам здраво любимите игри. Та се конкретно на въпроса. Интересува ме някой знае ли къде мога да намеря всички движения и магии на Street Fighter, Marvel super heroes, X-Men vs. Street Fighter все супер яки игрици, които навремето помагаха на баща ми да има по малко пари.:(

core13
01.04.04 г., 12:48
Гледа ли на http://www.gamefaqs.com/ ?

MeThTiCaL
01.04.04 г., 17:44
Аз горе долу ги знам ама само за играчите Кен, Риу, Акума и още някой беше. Ако те те интересуват магийте са така.

Надолу, напред и ръка магия в зависимост от това каква ръка си натиснал.
Напред, надолу,напред и ръка втора магия и пак зависи каква ръка си натиснал.
Надолу назад и крак магия с крак въртележка.
Това бяха обикновените магий обикновено почти сички играчи така си пускат магийте.

Ето и малко чарджове.
Значи натискаш надолу напред и средна и силна ръка и веднага получаваш един фатал стига да си събрал там долу ония глупости. секи има по 2 чарджа и се правят по същия начин както обикновените магий само че със среден и силен крак и средна и силна ръка едновременно. Можеш да направиш и 2-ен чардж като си събрал отдолу 2 пъти за фатал натискаш например надолу напред и натискаш силен крак и ръка едновременно.

Това са магийките за Marvel Super Heroes Vs. Street Fighter и X-Man Vs. Street Fighter надявам си ме разбрал щото малко объркано пиша.

NoDude!
01.04.04 г., 22:34
Е не те е срам да пускаш такава тема без дори един линк да дадеш (може и на ПМ всъщност) :)

MeThTiCaL
01.04.04 г., 22:44
Originally posted by NoDude!
Е не те е срам да пускаш такава тема без дори един линк да дадеш (може и на ПМ всъщност) :)

Сега ще ъплоадна Емулатор с няколко Street Fighter-чета Кадилаци и динозаври и Пунишър и ще оставя линк.

А да ти кажа настройките за бутоните се отварят с копче ТАБ а ако играта ти даде някав проблем и ти пише да натиснеш ок натисни О и К едновременно. Айде изчакай малко и имаш линк от мене.

Заповядай линк с емулатор Маме32 http://www.data.bg/f.php?fid=3524329
Ммм обаче няма игрите вътре потърси ги във техно линка дата или евро нет и само ги поставяй в папка roms. Айде и да се разцепиш от пукане щото игрите са велики.

Demonaz
01.04.04 г., 23:03
аз лично използвам Finalburn и по мое мнение е един от най-добрите емулатори за игрите на Conami.

Обикновените магии на Кен и Риу ги знам, но мерси за тея спешъл ударите.

Бате мерси за специалните удари супер яко е.

MeThTiCaL
01.04.04 г., 23:18
Originally posted by Demonaz
аз лично използвам Finalburn и по мое мнение е един от най-добрите емулатори за игрите на Conami.

Обикновените магии на Кен и Риу ги знам, но мерси за тея спешъл ударите.

Бате мерси за специалните удари супер яко е.

Нема проблемчета аз голем маняк на тия игри и страшно много ги обичам превъртам ги много бързо и въпреки сичко не ми омръзват. Аз иначе използвам Мейм и до колкото знам е може би най-добрия емулатор за Neo-Geo Conami Capcom и там още некви си. Преди време ползвах и Finalburn ама като ми казаха за мейма и нещо само ромовете си запазих.
Аз сега съм се зарибил яко да превъртя Double Dragon ама тоя файтърския само че нещо е много трудно :(

NoDude!
02.04.04 г., 07:25
Леле по тоя добъл драгон колко пари съм метнал на времето не е истина. Започнах да го играя като бях на 6-7, но с много упорство и труд (и един батко) на 8 годишна възраст вече стигах до последните "копеУета" при картечара... Мания, мания... Нямам търпение днеска като с върна от бачкане ще ги разцепя тия игрички.
П.С. Някой да се сеща как се казваше една игра на рицарска тематика където рицарите си ъпгрейдваха армора като качваха нива. И още една пак на рицарска , където имаше един старчок с лък (мятането му беше прехвърляне през глава след сауто, ако се нелъжа)

hackn
02.04.04 г., 08:39
NoDude играта се казва Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara тя е за CPS-2 ето ти линк от кадето можеш сия дръпнеш ако съм те разбрал правилно трябва да е тя
помъчих се сложа и снимка но незнам дали стана
ето ти линк ТУК (http://www.poweremu.net/page_roms.php?genre=cps2&SID=842401807860480718282034316589478291 0812)

NoDude!
02.04.04 г., 17:08
Това е, това е :banana: :banana: :banana:
Благодаря ви пичове :)
edit (съвет за хора като мене): Сайта на Франсетата е идеален ако се ползва като каталог, но най добре си копирайте името на зип файла (намира се накрая на гет заявката в джава скрипт прозореца) и си го търсете във фтл (гледам финд.хит.бг изкарва резултати и от бубу.то, но на мен (и на много други хора) не им се отваря).

danailkiller
03.04.04 г., 14:14
NoDude! играта, за която питаш не се казва Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara както hackn ти е написал. Казва се Warriors of the Fate (1992) или както тук в Шумен й викахме "Мечката" ;).

Иначе съм невероятен фен на Street Fighter. Имам почти всички игри от серията. Даже тъкмо преди седмица си намерих SNK VS Capcom. Доста се накефих ;).

Единствената игра, която ми избягва е Street Fighter III. Играл съм я на големите машини в Търговище, но така и така не я намерих. Дайте някакви идеи къде да я търся или направо връзка (на PM), че да си запълня колекцията.

Ако някой го интересува игрите Street Fighter дето имам са:
- Street Fighter (така да се каже I)
- Street Fighter II: The World Warriors (8 играча)
- Street Fighter II: Champion Edition (8+4 шампиона - Balrog, Vega, Sagat, Bison)
- Super Street Fighter: The New Champions (8+4+4 нови - T.Hawk, Fei Long, Dee Jay, Cammy)
- Street Fighter Zero
- Street Fighter Alpha
- Street Fighter Alpha 2
- Street Fighter Alpha 3
- Marvel Super Heroes VS Street Fighter
- Marvel VS Capcom: Clash of Super Heroes
- X-Men VS Street Fighter
- SNK VS Capcom: Chaos Plus
- Super Puzzle Fighter 2 Turbo

MeThTiCaL
03.04.04 г., 16:26
Аз от както имам ПЦ и откакто играя на тия игрички все още не мога да намеря една версия на Street Fighter. Значи играта започва с 2ма души пред нещо като хотел и единия забива тупаница на другия след което камерата се качва нагоре и на сградата пише Street Fighter II. Само че различното по време на игра е че Кен и Риу като пускат оная магия Ооооо-РиуКен и пуска на целия екран магий и в същото време прави ония удар с политането нагоре. Спомням си че на игрите с ръчки в мойто кварталче я имаше. Също нещо по-различно от другите Street Fighter-и е че Vega можеше да се катери на всяка арена на която се бие (говоря за онова дето на неговата си арена се катери по мрежата и после скача и те удря). Е някой ако може да ми даде линк към този ром с тази версия на Street Fighter ще измислим нещо за почерпка :)

NoDude!
03.04.04 г., 20:48
А като се поразрових малко и намерих още игрички, намерих и оная с рицара дето си ъпгрейдва бронята (оказа се Knights of the Round (table предполагам)). А "мечката" не мога да я намеря нещо, пусни един линк на ПМ моля те.

danailkiller
05.04.04 г., 12:06
MeThTiCaL играта, която търсиш е точно класическият Street Fighter II. Независимо дали версията с 8 или 12 играча, винаги започва с мелето пред хотела ;). Връзка не мога да ти дам но името на ROM-а е sf2.zip и sf2ce.zip (Champion Edition).

NoDude! и на теб не мога да ти дам връзка, защото не съм търсил, но знам, че един пич от data.bg беше започнал да събира всички игри за MAME. Погледни там, името на ROM-а е wof.zip.

Demonaz
05.04.04 г., 22:18
Имам я на едно ПЦ в работа ще е кача на дата.бг тия дни и ще пусна линк.

MeThTiCaL
05.04.04 г., 22:51
Originally posted by Demonaz
Имам я на едно ПЦ в работа ще е кача на дата.бг тия дни и ще пусна линк.

Коя игра ще ъплоаднеш Street Fighter II с ултра магийте?????? Дано дано дано дано дано дано дано дано!!!!!!

Demonaz
05.04.04 г., 23:35
Не за съжаление! Че кача wariors of fate. Само имайте търпение. До четвъртък я имате.

Едит:
Кой каза, че я няма я потърсете хубаво.
Ето я!!! (http://free.techno-link.com/Borg/Fun/Emulators/Arcade/callus_roms/)

NoDude!
06.04.04 г., 00:12
бе в момента 19хх сериите съм подхванал (1943 по-точно) и бъхтя на колкото може по-малко жетони (вече под 30 ползвам) :p

danailkiller
07.04.04 г., 22:25
Хехехех, под 30 жетона ли бре?!?! Как се разсмя ;) :). Мерси за порцията смях ;) :) :). Тея 19хх навремето с един жетон ги превъртах на аркадите.
Не съм казал, че тея ROM-чета ги няма никъде, просто в момента не ми се търси ;). Пак ще кажа, потърсете архивите, които съм написал в търсачката (http://find.dir.bg) и задължително ще ги намерите (че и още много).

Ето го и Street Fighter II (http://bubu.to/oldg/oldgames/arcade/sf2.zip) за, който питахте.

y0y0
08.04.04 г., 00:45
Аз лично съм голям фен на Asterix & Obelix. Ако някой я иска може да я ъплоудна, има я в http://find.dir.bg :)

NoDude!
08.04.04 г., 01:06
Дааааа... Астерикса го ъплоадвай без да питаш въобще (нали онази, където първият бос са войниците "костенурка")?

y0y0
08.04.04 г., 02:04
Щом казваш :)
ТУК (http://snaz.data.bg/Asterix.rar)

MeThTiCaL
08.04.04 г., 17:21
Originally posted by danailkiller
Хехехех, под 30 жетона ли бре?!?! Как се разсмя ;) :). Мерси за порцията смях ;) :) :). Тея 19хх навремето с един жетон ги превъртах на аркадите.
Не съм казал, че тея ROM-чета ги няма никъде, просто в момента не ми се търси ;). Пак ще кажа, потърсете архивите, които съм написал в търсачката (http://find.dir.bg) и задължително ще ги намерите (че и още много).

Ето го и Street Fighter II (http://bubu.to/oldg/oldgames/arcade/sf2.zip) за, който питахте.

Бате можеш ли да ми дадеш линк към евро или нещо друго от бубу-то не мога да свалям вече 2 дена да му еб@ м@м@т@ :weep:

Ged
09.04.04 г., 02:35
btw кой ви е фаворит
аз едно време доста цъках с вега и сагат

MeThTiCaL
09.04.04 г., 03:32
Аз съм класически с Кен и Риу и мачкам с тях лудница голема. Това за обикновения файтер 2 иначе на марвел вс файтер или хмен вс файтер играя и с Акума и пак Риу Кен. Зангиев ми е много интересен като плеър ама нещо не мога да го управлявам тоя руснак не се дава :rolleyes:

Demonaz
09.04.04 г., 12:46
Кен и Риу. С тея съм супер манияк...който иска може да се пробваме някъде.

bat_zerga
09.04.04 г., 13:28
с blanca/мутанта от бразилия/ и chun li/китайката/.
За баш майстори признавам само тия дето пуцат с dhalsim/индиеца/

Demonaz
09.04.04 г., 14:29
То ако го заручиш тоя гуменяк ще си верно баш изрод.

danailkiller
09.04.04 г., 19:14
Ами нека да се изтъкна и аз тогава. Аз редовно играя с Dhalsim AKA Индиеца. Мога да сцепя когото и да е с него :).
Тук на колкото турнира съм играл с него, толкова съм спечелил ;).

Ето и връзка (http://free.techno-link.com/oldgames/pub/arcade/sf2.zip) към Street Fighter II във free.techno-link.com. Пак казвам да ползвате find.Dir.bg (http://find.dir.bg) за да търсите игрите.

MeThTiCaL
09.04.04 г., 20:41
Офф аман от простотия, съжалявам че съм толкова проЗт ама не мога да го подкарам тоя Street Fighter м@м@ му стара. Разархивирам го и цъкам ехе-то и нищо черен екран си висне. Какво да правя с какъв емулатор се подкарва и как аз използвам мейм с другите съм скаран освен с финал бърн???

А за един дуел съм навит некой ден да идем некаде и да се тестираме един с друг. Да си понамачкаме шкафовете хаха :):D

Demonaz
10.04.04 г., 00:44
При мен си върви без проблем само че незнам кои са бутоните.

danailkiller
10.04.04 г., 10:01
Така, не да обясня как се работи с това прословуто МАМЕ32:
- дърпаш си го от някъде (http://find.dir.bg)
- разархивираш го там където ще ти стои (примерно D:\Games\MAME32\)
- дърпаш си Street Fighter II (sf2.zip)
- копираш sf2.zip в папката ROMS (D:\Games\MAME32\ROMS\)
- пускаш МАМЕ32
- от дървото в ляво избираш Available, че да виждаш само игрите дето имаш
- щтракаш два пъти върху Street Fighter II от прозореца в средата
- монитора влиза в друг режим и ти изкарва едно съобщение, тук трябва бързо да натиснеш буквите "O" и "K" (на латиница)
- още едно съобщение където можеш да натиснеш каквото и да е, за да продължиш
- Воала, вече си в играта!

От тук нататък остава само да си настроиш клавишите:
- по време на игра натисни "Tab"
- от менюто можеш да избереш "Input (general)" или "Input (this game)" като първото важи за всички игри, а второто само за тая игра
- влизаш вътре и променяш копчетата на Player 1 и (ако ще играете двама) Player 2
- ами това е ;)

Ето някой от основните копчета, които се използват в MAME32:
- Tab - меню
- 1,2,3,4 - Start бутон за съответните играчи
- 5,6,7,8 - Пускат жетони за съотвените играчи (в някой игри жетоните са общи за всички, а в друг не)
- P - пауза
- Esc - изход от играта

Ами това е, играйте си на воля ;).

П.С. Игрите за MAME32 няма нужда да се разархивират, играят се директно през .zip архивите.

П.П.С. Ако поставите нова игра в папката ROMS, а не се появи в списъка с наличните игри, натиснете F5, за да накарате MAME32 да сканира игрите.

MeThTiCaL
11.04.04 г., 16:20
Е че какво друго да кажа освен че го правя по точно този начин и че след като сложа играта в папката ромс и пусна играта и дам F5 нищо не излиза. Преди това съм си цъкнал на Available че да не ми излизат 100 хиляди заглавие. Е те нема я мамицата му :( не се появява след рефреш по никакъв начин не става :(

danailkiller
11.04.04 г., 21:03
Ще кажа само, че различните версии на MAME32 поддържат различни игри. Може затова да не става. Или името на .zip файла ти да не отговаря точно.
Влез в All games и от там намери Street Fighter II. Срещу него в полето dir трябва да пише как трябва да ти се казва архива/папката.

ErOx
11.04.04 г., 22:35
какво мислите за winkawaks?

street fighter alpha/zero 1,2,3
класиките също ги имам,
има много готини видео филтри които правят играта много по-детайлна. пробвайте го , намерих го с 500мб пакет игри.

danailkiller
12.04.04 г., 10:32
Какво е това winkawaks? Някакъв емулатор ли?

Между другото в Direct3D настройките на МАМЕ32 наистина има доста филтри, които правят картината по-ясна.

MeThTiCaL
12.04.04 г., 17:02
Originally posted by danailkiller
Какво е това winkawaks? Някакъв емулатор ли?

Между другото в Direct3D настройките на МАМЕ32 наистина има доста филтри, които правят картината по-ясна.

Да емулатор е много наподобява Finalburn поне до колкото си спомням. Аз обаче съм признал Мейма за един от най-добрите емулатори и само него си ползвам. :)

bat_zerga
14.04.04 г., 11:20
winkawaks е мнооого як емулатор. Позволява игра в мрежа, преведен е изцяло на български и игрите вървят много ама много добре на него - горещо го препоръчвам на всички - хваща ромчетата за маме и нео-гео

hackn
04.05.04 г., 22:13
Етови манияци на емуигрите www.emugames.hit.bg има почти всички емулатори и ромове за тях като и снимки на игрите подбрал съм най доброто :) :)

f1xXx3r
02.11.06 г., 20:55
Може ли някой да ми каже магиите на Guile,Ryu i Bison от Street Fighter 2 Champion Edition и откъде мога да си изтегля Roms за World Heroes 1 и 2.Емулаторът ми е Mame32.Мерси :)

zeox
03.11.06 г., 03:43
Wolverine + Ryu = deadly combination, кирилик

FANG
03.11.06 г., 09:34
Някой от тук да играе през Kaillera?
Ако има навити да направим някоя друга игра в Headoff сървъра.
По специално на SFA3 и VS сериите.

ivasilev
04.11.06 г., 22:08
@ danailkiller
Street Fighter 3 съм я играл и аз :). Просто много добра с доста плавни анимации, не са щадили кадрите. С изключение на Ken, Ryu и Gouki всички други са нови. Ако ти се играе има я за Dreamcast има и емулатор за него. Потърси за chancast и игрите които тръгват с него, а самия street fighter 3 го има из торентите.
А не знам кой беше споменал колко бързо ги превъртал игрите ама е www.zle.com. Това са игри за двама които да цъкат и да се млатят предимно, тва не е балдурса или някакъв куест

The_Game
05.11.06 г., 04:47
Може ли някой да ми каже магиите на Guile,Ryu i Bison от Street Fighter 2 Champion Edition и откъде мога да си изтегля Roms за World Heroes 1 и 2.Емулаторът ми е Mame32.Мерси :)

Магиите са следните:
на Guile едната магия е задържаш назад после напред и ръката като с най-слабата ръка я пуска по-бавна,a с другите съoтветно по-бързо.
Другата му магия е задържаш надолу и после нагоре и крак.
на Кен,а и на Ryu те са еднакви едната е надолу,напред и ръка като пак взависимост от ръката е с различна скорост... напред,надолу,напред и ръката е другата и третата им е надолу,назад и крак
на Bison задържаш назад и после напред с ръката ,същото само че с крак прави друга магия и задържаш надолу и после нагоре и крака е третата му...
Тва ми е сред любимите игри ако има навитаци кажете как може да цъкнем някоя игра Online,че с компютри е тъпо... :).Гледам Callus-a има за игране в мрежа ама дали става за през нет незнам кажете как може да цъкнем некоя игра.. ;).

FANG
05.11.06 г., 12:56
Тва ми е сред любимите игри ако има навитаци кажете как може да цъкнем някоя игра Online,че с компютри е тъпо... :).Гледам Callus-a има за игране в мрежа ама дали става за през нет незнам кажете как може да цъкнем некоя игра.. ;).
Играе се с емулатор поддържащ (и включващ) Kaillera Client. Най-използваните такива (за аркадни игри) са MAME32k (http://www.kaillera.com/download.php) , Kawaks (http://cps2shock.retrogames.com/download/winkawaks156.zip) и FB Alpha (http://fba.emuunlim.com/).
Има български сървър на Headoff.
Използването на Kaillera е елементарно, не мисля, че е необходимо да обяснявам.

The_Game
05.11.06 г., 13:07
ОК после ще ги разцъкам и ше видя ако ги настроя ще пиша да цъкнем с някой някоя игра.. ;).

ЕДИТ:Айде сложих го ако има навити да цъкнем един Street Fighter или Cadillacs примерно да пише на ICQ-то да се разберем как... :).