PDA

Виж пълна версия : WinXP- забавяне на ПЦ при запис на СД

DarthMaul
01.04.04 г., 08:02
Системата ми е от сигнатурата, на 1вия иде канал ми е харда а на втория сидито и записвачката. Имам и уин98 при който го няма този проблем а нерото е еднакво и при двата уиндоуса отдавна го ползвам
Проблема е 4е след като запиша сиди компютъра започва ужасно да се бави влачи се все едно че е стария ми 486/есхикс на 25мхз Някой знае ли защо става така?

А също взе да скапва дисковете напоследък - като правя нещо друго при запис буфера се скапва по едно време и край! Не ми се вярва да е от записвачката тя си записва наред мисля че е софтуерно - като отворя интернет експлорър или друга програмка или ако някой внезапно ми пише на кюто докато записвам тогава става прецакването. Нали експито е експерт и на всякъде се вре да знае кво има в устройствата....

забравих да кажа и ,че ползвам кашперски антивирус - може ли той да бърка работата?

tao
01.04.04 г., 13:43
значи един приятел в момента има такъв проблем;той е с ХП и каза,че след като си е инсталирал ъпдейтите (към 15) от майкрософт компютъра почнал да се бави и да прецаква дискове.При теб незнам,но ако скоро си инсталирал ъпдейти мой съвет е : МАХАЙ !Макар че съм си ъпдейтнал моя уин, то той ваобще не се бави,но изглежда при някои потребители се прецаква работата ...
P.S.касперски не го бъркай :)

janko
01.04.04 г., 16:48
Originally posted by DarthMaul
забравих да кажа и ,че ползвам кашперски антивирус - може ли той да бърка работата?
Виждаш ли как сам си отговаряш на питането :)

Tarambuka3500
02.04.04 г., 11:00
хмм, аз пък си имам всичките ъпдейти и нямам проблеми.
но пък съм с f-prot

tao
04.04.04 г., 11:07
нали аз също ги имам обаче както казах при някои потребители се появяват така описани проблеми !

Radev™
04.04.04 г., 11:53
Аз също на старата машина ползвам Win XP с последни ъпдейти и Kaspersky, по време на запис компа наистина бави, физическата памет е заета около 97-98% (512MB DDR). След запис обаче няма проблеми, всичко си е на 6+.

tao
04.04.04 г., 11:57
ама аз касперски го уважавам ама на вин98 като пусна музика и искам да отворя някоя програма и музиката почти винаги прекъсва :(