PDA

Виж пълна версия : FarCry странен проблем

F-15E
01.04.04 г., 01:56
Има нещо странно в тази игра??
Патчнал съм я на v.1.1.
Всичко съм дал на very high. Обаче като понапреднах малко в играта кум 3- 4 ниво забелязах странности в текстурите, ставаха цветни, небето и околноста ставаше на черти и разни други гадости които понякога правеха невъзможна играта. Дори понякога fps падаше до 5-6. Локализирах проблема и се оказа в texture quality. Когато е на very high i high прави този проблем но когато го сложа на медиум няма ядове.
Драйверите на видеото са 56.64. Сложих си и старите 53.03 пак същото. :( И на оверклокната и на дефаулт система играта пак си проявява характера.
Ако някой има обяснение на проблема да пише.

Steve
01.04.04 г., 14:30
Със същата карта бях, случи се същото. Май се скапа картата в 3D. От преди 2 часа е на гаранционен сервиз.

Пусни друга игра. Пусни 3DMark03 и гледай втория тест, ако видих краищата на триъгълниците и полигоните бягай в сервиза. Същите гадории ги прави и в Lock On и Uru - Ages Beyond Myst.

Между другото FarCry сина ми го изигра целия без проблеми, 1 ден след Patch 1.1 май се скапа картата. В 2D картата си работи идеално.

А вчера тествахме картата и в HBG на друга машина - същата работа.

F-15E
02.04.04 г., 14:30
Steve приятелю ти направо ме срази.
Значи на никоя друга игра не съм срещал такива проблеми.
Единствено на Lock On по време на игра много рядко долу дето е менюто за скороста и височината когато си на External view просто става едно такова разноцветно. Пуснах си 2003 Марк и гледах на всички тестове не видях никакви аномалии в картината???
Чудя се дали да преинсталирам играта и да не я пачвам????

craghack
02.04.04 г., 15:01
Не я пачвай щом върви добре. Ако си я играеш в сингъл няма смисъл.

Steve
02.04.04 г., 20:29
Отивай да я пробваш на друг компютър на който няма FarCry инсталиран.

F-15E
02.04.04 г., 20:56
с каква цел да я пробвам на друго ПЦ което няма Фар Край???
Нали на мойто няма ядове с другите игри ???
а и Фар Край върви пушка на texture quality - medium? и всичко друго на very high???

Steve
02.04.04 г., 22:11
А проблема в LockOn имаше ли го преди да пачнеш до 1.1?

F-15E
03.04.04 г., 01:08
Да, имаше го и на предната карта FX5800.
Питах един познат със АТИ 9600XT и каза че и той имал такива проблеми с ФАРКрай. На днес си пуснах една кампания на Lock-On и минах 3 мисии нямаше нищо нередно.
Интерестно защо демото на Фар Край не прави такива неща????:)) Ясно е вече че е играта бъгава. ДАно да пуснат патч след време когато имаме по хубави ПЦ .:)))

03.04.2004 16:15
Току що открих още една зависимост. При texture quality на нива high и very high резолюцията трябва да е над 1024х768. Тогава няма никакви аномалии в картината. При резолюции от 1024х768 (включително) надолу трябва да се зададе texture quality на medium.
Смятам че проблема е решен и дано темата да е била от полза за други с подобен bug.
Сега поне съм сигурен че видео картата ми работи перфект.

primetime
05.04.04 г., 20:15
И на мен пача ми осра текстурите (ФХ5900ХТ)...и на един колега също, не е наред пача. 2-пъти пробвах и с различни драйвери, все едно и също - след пачване --> голямо мазало.

Nicko
06.04.04 г., 19:38
Originally posted by primetime
И на мен пача ми осра текстурите (ФХ5900ХТ)...и на един колега също, не е наред пача. 2-пъти пробвах и с различни драйвери, все едно и също - след пачване --> голямо мазало.
Аз съм другия колега :) Тоя пач много бъгав бре ! Такива артефакти се появиха, че паднах от магарето. Не го изтърпях и 2 минути. Че се наложи да трия целия Фар Край. А без пач си работи екстра, но е малко бавно на макс детайли 1024х768. Няма дори 1% разлика спрямо Ti 4200.

core13
07.04.04 г., 11:12
Хмм и аз съм с 5900ХТ и съм с пач 1.1, а нямам никакви проблеми. С кой драйвери сте? Пробвал съм 56.64 и 56.72 и няма грижи с тях ... Друго - с коя версия на играта сте, аз съм с DVD-тo...

F-15E
07.04.04 г., 15:08
Ми на и аз съм с ДВД версията. Ти на какви адвансед настройки я играеш и каква разделителна способност???

core13
07.04.04 г., 15:19
За да ми е комфортно я играя на 1024х768 със следните настройки:
Texture Quality - medium
Texture Filter - Trilinear
Anisotropic - 1
Particle Count - medium
Special Efects - medium
Environment Quality - High
Shadow Quality - medium
Water Quality - High
Lighting Quality - High

Кажи ти с какви я играеш и ако може постни един screenshot на прецаканата картина...

F-15E
07.04.04 г., 23:17
Ами аз я играя всичко на very-high.
По горе във постовете съм писал кога дава ядове и кога не, и при какви резолюции.

Simbon4o
24.04.04 г., 12:53
aз играя всичко на МАХ само филтеринга на билинеарно и анизотропната на 4 на 1024 на картата от сигнатурата не е пачвана играта, няма проблеми(в началото ми се дънеше заради клока на системния рам)

the_slimy
03.05.04 г., 17:29
...та тва е ...почна да сече много яко , а ми варвеше перфектно на макс детаили на 1024x768....немам време да чета темите та може и да е казано ама ако може някой пак да каже