PDA

Виж пълна версия : HELP!! Проблем с модема

dstef
01.04.04 г., 01:29
Имам един Chronos 56К с чипсет на Motorola. Под 98 си работеше перфектно. Разпознаваше си го и си го управляваше просто без грешка. После минах на win2k. Там имах голям проблем да накарам системата да разпознае модема ми. С драйверите на win-a нищо не ставаше, нито пък с драйверите на Chronos. Сложих драйвери на Motorola и модема се инсталира без грешка. Win-a сега го вижда и си работи с него, само че има един малък проблем - няма как да го накарам да набира пулсово. Маркирам пулсово набиране в настройките, слагам p пред телефона, ама нищо не става. Всеки път като тръгне да набира, набира тонално. Какво мога да направя, като други драйвери за него няма?
Моля за някакъв съвет...

delian
01.04.04 г., 10:15
А избрал ли си "Use Dialing Properties..." в настройките на Dial-up връзката?

dstef
01.04.04 г., 10:34
Всичко! Абсолютно всичко, където може да се избере пулс вместо тон.

delian
01.04.04 г., 10:44
За това говоря.

dstef
01.04.04 г., 21:52
Да, това си е чекнато и в правилата пише пулс. Въпреки всичко пак избира тонално.

janko
01.04.04 г., 22:06
Има модеми, които не могат да се накарат да избират пулсово на 2k и XP. Tвоя може да е от тях. Просто си работят пулсово само с 95 и 98. Странно ама факт.

dstef
01.04.04 г., 22:24
Т.е. да разбирам, че решението е само нов модем или цифрова линия?

OgiDogi
02.04.04 г., 01:13
А пробва ли да сложиш "р" пред цифрите на номера, който избираш?

Ей такова нещо:
р123456

Моята Motorola също не искаше да избира пулсово под ХР, ама сега избира каквото и както и кажа.

yHuKyM
02.04.04 г., 02:33
Originally posted by dstef
...Маркирам пулсово набиране в настройките, слагам p пред телефона...

Originally posted by OgiDogi
А пробва ли да сложиш "р" пред цифрите на номера, който избираш?

Май не четем :deal:

OgiDogi
02.04.04 г., 12:29
Мдааам, май съм дрямал :)
Освен да ти предложа моите драйвери, ама архива за 2к_хр е към 800К разчистен от bullshits като japanese.hlp и т.н. readme-та. Дай мейл да ти го пратя.
Само да попитам информативно, долу в tray имаш ли иконка на модема?

dstef
02.04.04 г., 17:47
Нямам иконка. Махнах я да не се стартира, защото не виждам смисъл от нея. Прати ми ги на deyanstef@contact.bg да видим дали ще стане нещо. Аз съм с win2k и съм сложил драйвера на motorola.

OgiDogi
02.04.04 г., 18:09
Ами точно там ти е проблема - махнал си програмата, която дефинира и управлява модема като такъв и му определя на кое IRQ работи и т.н.
Изпратих ти драйверите все пак - пробвай и с тях.

jazztonite
05.04.04 г., 15:50
точно това, че си махнал иконката е проблема ;)
то си качва един Modem Enumerator в Device Managera, който се занимава с тия глупости, преинсталирай драйвери без да махаш нищо и ще тръгне

dstef
05.04.04 г., 15:53
Не е това бе хора. Върнах я, но пак не става. Има някакъв друг проблем. В win98 си работеше и с нея, и без нея. В win2k не става по никакъв начин. Само тонално набира.
OgiDogi би ли ми пратил пак драйверите, защото аз от онзи ден нищо не съм получавал. Мерси!

П.П. Видях, че в бързината съм написал грешно мейла. Сега е поправен.