Виж пълна версия : HELP!! Проблем с модема
Имам един Chronos 56К с чипсет на Motorola. Под 98 си работеше перфектно. Разпознаваше си го и си го управляваше просто без грешка. После минах на win2k. Там имах голям проблем да накарам системата да разпознае модема ми. С драйверите на win-a нищо не ставаше, нито пък с драйверите на Chronos. Сложих драйвери на Motorola и модема се инсталира без грешка. Win-a сега го вижда и си работи с него, само че има един малък проблем - няма как да го накарам да набира пулсово. Маркирам пулсово набиране в настройките, слагам p пред телефона, ама нищо не става. Всеки път като тръгне да набира, набира тонално. Какво мога да направя, като други драйвери за него няма?
Моля за някакъв съвет...
А избрал ли си "Use Dialing Properties..." в настройките на Dial-up връзката?
Всичко! Абсолютно всичко, където може да се избере пулс вместо тон.
Да, това си е чекнато и в правилата пише пулс. Въпреки всичко пак избира тонално.
Има модеми, които не могат да се накарат да избират пулсово на 2k и XP. Tвоя може да е от тях. Просто си работят пулсово само с 95 и 98. Странно ама факт.
Т.е. да разбирам, че решението е само нов модем или цифрова линия?
OgiDogi
02.04.04 г., 01:13
А пробва ли да сложиш "р" пред цифрите на номера, който избираш?
Ей такова нещо:
р123456
Моята Motorola също не искаше да избира пулсово под ХР, ама сега избира каквото и както и кажа.
Originally posted by dstef
...Маркирам пулсово набиране в настройките, слагам p пред телефона...
Originally posted by OgiDogi
А пробва ли да сложиш "р" пред цифрите на номера, който избираш?
Май не четем :deal:
OgiDogi
02.04.04 г., 12:29
Мдааам, май съм дрямал :)
Освен да ти предложа моите драйвери, ама архива за 2к_хр е към 800К разчистен от bullshits като japanese.hlp и т.н. readme-та. Дай мейл да ти го пратя.
Само да попитам информативно, долу в tray имаш ли иконка на модема?
Нямам иконка. Махнах я да не се стартира, защото не виждам смисъл от нея. Прати ми ги на deyanstef@contact.bg да видим дали ще стане нещо. Аз съм с win2k и съм сложил драйвера на motorola.
OgiDogi
02.04.04 г., 18:09
Ами точно там ти е проблема - махнал си програмата, която дефинира и управлява модема като такъв и му определя на кое IRQ работи и т.н.
Изпратих ти драйверите все пак - пробвай и с тях.
jazztonite
05.04.04 г., 15:50
точно това, че си махнал иконката е проблема ;)
то си качва един Modem Enumerator в Device Managera, който се занимава с тия глупости, преинсталирай драйвери без да махаш нищо и ще тръгне
Не е това бе хора. Върнах я, но пак не става. Има някакъв друг проблем. В win98 си работеше и с нея, и без нея. В win2k не става по никакъв начин. Само тонално набира.
OgiDogi би ли ми пратил пак драйверите, защото аз от онзи ден нищо не съм получавал. Мерси!
П.П. Видях, че в бързината съм написал грешно мейла. Сега е поправен.
Авторски права на vBulletin