PDA

Виж пълна версия : Банален въпрос за цифров фотоапарат

Пресиян
31.03.04 г., 19:41
Знам че ще кажете да използвам сърча обаче там всеки си търси за своя джоб и своите нужди, а и ги прегледах и не намерих нещо което да приляга на моите изисквания, а те са
1.Да е до 250-270лв - най важното условие
2.да прави що годе добри снимки в затворено помещение
3.Да има светкавица и анти червени дзъркели
4.Ако е възможно да има поне 16мб. памет
5. да може да си зарежда батериите или поне да не хаби много батерии.

Еми това е не съм сигурен, че в тези пари може да се побере нещо такова но с толкова ще ме ощастливят наще за рождения ден и не мога да отделя повече. И моля ви не ми казвайте да използвам сърча аз вече го ползвах, а и пари няма от къде да взема повече така, че давайте предложения.

DEATH
01.04.04 г., 11:09
Макар и да не отговаря на всичките ти изисквания твоя апарат е Canon PowerShot A100/A200.

Пресиян
01.04.04 г., 12:14
Какво му липсва щото не можах да намеря изчерпателно ревю?

DEATH
02.04.04 г., 10:02
Nqma wgradena pamet i ne zarevda bateriite. :)

pvas
02.04.04 г., 23:09
Потърси по фотостудиата... аз си взех Sony DSC-S30, малко е старичък, но снима перфектно и има страшно много настройки - 3x optical zoom, 2x digital zoom, Karl Zeiss обектив, литиево - йонна батериа, USB връзка...даже под твоята цена

Private
03.04.04 г., 03:31
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a200.asp
http://web.canon.jp/Imaging/PSA200/index-e.html

Аз имам Canon PowerShot A200 (2.0Mpix, Compact Flash Card 8Mb сменяема, 4x digital zoom, няма optical, 2x AA батерии) от около година и три месеца. За това време е направил над 11000 снимки на максимална резолюция и, да чукна на дърво, не си е променил качеството.
За 120 лева му купих му зарядно GP Smart Power Bank с 4 NiMH батерии 1600 mAh - с индивидуален контрол на всеки елемент, 1 час време на заряд, защита от късо съединение, прегряване, грешно поставени батерии, 12V захранване - става и за в кола... абе скъпо е, ама е маниашко. Ако имаш идеята да снимаш много, доброто зарядно е безценно - тези машинки имат доста гладна електроника, светкавица, двигатели за фокус - използването на незареждащи се батерии е разоряващо.

Оттук натам марката за мен ще е Canon. Качеството, което има този апарат от най-нисък клас говори много за отношението на производителя. Canon имат огромен опит във всички категории фотоапарати и това е от значение.

P.S. Веднъж прочетох следното правило:

"Не си купувайте фотоапарат от фирма за принтери (НР) или компютър от фирма за фотоапарати (Canon)"

Пресиян
03.04.04 г., 09:53
Добре де колко струва и къде в София ги има тоя А200 щото в интернет магазините(Гет.бг и 911.бг) намерих само А 100 и то на цена от 3хх лв. А какво ще кажете за този (http://911.bg/a2/offers.asp?p=667723&parent=5601&tm=462) мен лично ме радва ама не знам какво е качеството на снимките му.

danailkiller
03.04.04 г., 10:02
Пресияне много ми хареса това ;). Уж нищо не разбираш и изведнъж уцелваш една от най-големите марки в света на фотографията. Модела, който си показал е кажи-речи най-доброто, което може да се купи за тея пари. Чак и аз се изкуших да си взема :).
Преди да погледна твоят избор бях решил да ти препоръчам някой модел на Samsung, но определено няма смисъл - вземай тая Практика.

P.S. Независимо от марката и т.н. все пак го пробвай преди да го купиш. Избери нещо дето се снима трудно и щтракни. Ако ти хареса (гледай го на компютър, защото дисплея отзад лъже :) ;) ) - тогава го вземай!

vng
03.04.04 г., 10:13
обърни внимание че сензора на този апарат е CMOS което е доста зле от CCD - не че няма хубави CMOS сензори но в този случай целта е била да е по-евтин.Ефекта е доста повече шум в снимката и доста по-кофти снимки при недостатъчна светлина. Купувай само апарат със CCD - например в момента по магазините се намира Olympus C150 за 300лв (2Мпиксела ) и C220 Zoom - 330 лева (пак 2 мегапиксела и 3х оптичен зуум - тоя направо рулира за тези пари) - по-добре им обърни внимание на тях нищо че са малко по-скъпи

Пресиян
03.04.04 г., 10:48
Originally posted by danailkiller
Пресияне много ми хареса това ;). Уж нищо не разбираш и изведнъж уцелваш една от най-големите марки в света на фотографията. Модела, който си показал е кажи-речи най-доброто, което може да се купи за тея пари. Чак и аз се изкуших да си взема :).
Преди да погледна твоят избор бях решил да ти препоръчам някой модел на Samsung, но определено няма смисъл - вземай тая Практика.

P.S. Независимо от марката и т.н. все пак го пробвай преди да го купиш. Избери нещо дето се снима трудно и щтракни. Ако ти хареса (гледай го на компютър, защото дисплея отзад лъже :) ;) ) - тогава го вземай!
Еми то аз тоя съм си го харесал от няколко месеца ама исках да проуча дали няма нещо по добро за тези пари. А колкото до марката аз си падам малко германофил и майка ми (която е учила малко фотография в някакъв кражок в училище) като ми каза, че Практика е фирма с традиции ( в смисъл че ги има поне от 25 години), а и са НЕМСКА фирма направо тоя фотоапарат ми легна на сърцето и не мога да го измести даже и тоя Канон дето ми го предлагате. Е все още се двуомя де ама май съм по навит на практиката щото е Made in Germany, а канончетата не ги знам к'ви са.

AriesV
03.04.04 г., 11:32
Канон са фирма с не по малко дългогодишна традиция в областта на фототехниката (фотоапарати, копирни машини, цифрови копири).
Както вече ти казаха - гледай преди всичко сензора.
За него са важни две неща - тип и размер.
ССД е предпочитания тип, защото СМОС са...
Размера - колкото по-голям, толкова по качествена снимка при лоши условия.
На ярка светлина всички могат да снимат. Пробвай в лошо осветено място (в магазина е доста добре осветено). Веднага се вижда разликата сигнал/шум при двата типа.
Ето тук http://911.bg/a2/offers.asp?p=676675&parent=5601&tm=462 вече са сложили ССД.
Защо ли?:)

Пресиян
03.04.04 г., 12:31
Originally posted by AriesV
Канон са фирма с не по малко дългогодишна традиция в областта на фототехниката (фотоапарати, копирни машини, цифрови копири).
Както вече ти казаха - гледай преди всичко сензора.
За него са важни две неща - тип и размер.
ССД е предпочитания тип, защото СМОС са...
Размера - колкото по-голям, толкова по качествена снимка при лоши условия.
На ярка светлина всички могат да снимат. Пробвай в лошо осветено място (в магазина е доста добре осветено). Веднага се вижда разликата сигнал/шум при двата типа.
Ето тук http://911.bg/a2/offers.asp?p=676675&parent=5601&tm=462 вече са сложили ССД.
Защо ли?:)
Нищо не съм казал за традициите на Канон просто за тея пари с които ще разполагам това ми се струва най-доброто, а и не виждам смисъл да се дават луди пари за техника кояо поевтинява едва ли не с всяка измината минута.
Колкото до въпроса "Защо ли?" - еми щото е с точно 300лв повече от парите които аз съм склонен да дам за цифров фотоапарат.
Още в първия пост ви помолих да не ми давате съвети от рода за още малко пари за още 50лв и т.н. Просто не мисля че е необходимо да се изхвърлям на фотоапарат за 500лв примерно след като знам, че след една година ще струва примерно 300лв. А и не съм някакъв маниак който ще гледа под лупа снимките дали няма някакъв дефект.

И пак питам някой може ли да ми даде цена и местоположение на магазин където мога да видя Канон А200 щото както вече казах видях само А100 в интернет магазините и то на цена 3хх лв.

Едит: Видях спесификациите на А200 ето тук (http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/a200.html) и той притежава този сензор ССД, но нещо цена не мога да намеря и сегаотивам да обикалям може да си набележа и нещо друго!!!

AriesV
03.04.04 г., 13:05
Интересно къде е 3хх лева, като аз гонамирам все на цена 550 лева, а иначе тука има и А100 и А200
http://911.bg/a2/offers.asp?grid=8720

AriesV
05.04.04 г., 13:02
Originally posted by Пресиян
Нищо не съм казал за традициите на Канон просто за тея пари с които ще разполагам това ми се струва най-доброто, а и не виждам смисъл да се дават луди пари за техника кояо поевтинява едва ли не с всяка измината минута.
Колкото до въпроса "Защо ли?" - еми щото е с точно 300лв повече от парите които аз съм склонен да дам за цифров фотоапарат.
Още в първия пост ви помолих да не ми давате съвети от рода за още малко пари за още 50лв и т.н. Просто не мисля че е необходимо да се изхвърлям на фотоапарат за 500лв примерно след като знам, че след една година ще струва примерно 300лв. А и не съм някакъв маниак който ще гледа под лупа снимките дали няма някакъв дефект.

И пак питам някой може ли да ми даде цена и местоположение на магазин където мога да видя Канон А200 щото както вече казах видях само А100 в интернет магазините и то на цена 3хх лв.

Едит: Видях спесификациите на А200 ето тук (http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/a200.html) и той притежава този сензор ССД, но нещо цена не мога да намеря и сегаотивам да обикалям може да си набележа и нещо друго!!!

Ако още не си си намерил (или купил фотоапарат) това е едно добро решение за теб http://www.digital-cameras.info/kodak-cx4210.htm
Цена 298.80 лв

lubo1972
05.04.04 г., 17:39
Originally posted by vng
обърни внимание че сензора на този апарат е CMOS което е доста зле от CCD - не че няма хубави CMOS сензори но в този случай целта е била да е по-евтин.Ефекта е доста повече шум в снимката и доста по-кофти снимки при недостатъчна светлина. Купувай само апарат със CCD - например в момента по магазините се намира Olympus C150 за 300лв (2Мпиксела ) и C220 Zoom - 330 лева (пак 2 мегапиксела и 3х оптичен зуум - тоя направо рулира за тези пари) - по-добре им обърни внимание на тях нищо че са малко по-скъпи
Хмм защо тогава аджеба, като CMOS сензорите са кофти, Canon 1D/300D и т.н. са с такива сензори?

Ако си намериш А200 направо взимай без да се замисляш.

Pa3KaTaH
05.04.04 г., 17:56
Ако още не си си намерил (или купил фотоапарат) това е едно добро решение за теб http://www.digital-cameras.info/kodak-cx4210.htm
Цена 298.80 лв

кодак рулират при ефтините апарати

взех си наскоро cx6330 - страхотен е, 300лв е без ддс, което е малко над определените от теб, но за толкова пари по добро няма
остават hp725 и minolta e323 да видиш за тези пари,
според мен това е избора,
канон са страхотни, но лично аз не виждам нищо добро в сериите с по 3 букви / а200, а100.../, двуцифрените им рулират, но на съответната цена .. / почти двойно спрямо другите марки /

Чернокрилия
05.04.04 г., 18:36
Един авер се е навил на Hp 635 за 260 лв крайна цена /на промоция е в Офис Експрес/
казвайте да го развивам ли докато е време или си струва парите?
има 3х оптичен зум и е 2Мпикс ...

vng
05.04.04 г., 22:10
Originally posted by Pa3KaTaH
кодак рулират при ефтините апарати

взех си наскоро cx6330 - страхотен е, 300лв е без ддс, което е малко над определените от теб, но за толкова пари по добро няма

я кажи къде го дават тоя кодак за 300 без ДДС (по техните магазини нещо не е толкова?

vng
05.04.04 г., 22:11
Originally posted by Чернокрилия
Един авер се е навил на Hp 635 за 260 лв крайна цена /на промоция е в Офис Експрес/
казвайте да го развивам ли докато е време или си струва парите?
има 3х оптичен зум и е 2Мпикс ...
защо не му предложиш Olympus C220-Zoom - 2 мегапиксела, 3х оптичен и качеството на Олимпус - цветовете са много по-реалистични от ХП-то за оптиката няма какво да говорим
- това се намира за около 330 и ще е доста по-доволен

Тодор
05.04.04 г., 23:00
Пичове , а някои има ли наблюдения върху този (http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=12_234&products_id=6706)
Вярно няма zoom сензора му е ccd , и 3.1 mpix

vng
05.04.04 г., 23:11
Originally posted by lubo1972
Хмм защо тогава аджеба, като CMOS сензорите са кофти, Canon 1D/300D и т.н. са с такива сензори?

Ако си намериш А200 направо взимай без да се замисляш.
ами защото тоя cmos в канона и тоя в евтините апарати нямат ама грам общо - едноо (в канон -вървховите модели) е последна дума на техниката и общото със сензорите в евтините камерки е само в технологията - иначе са толкова различни колкото пентиум 166 от пентиум на 3 гига (е и двете са от силикон де...). цмос-а в канон струва само той повече от цяла евтина камера, докато наличието на цмос сензор в евтина камера означава не опит нещо да се подобри ами да й се намали себестойността (без на производителя да му пука за влошаването на качеството) или да се изкара че е повече мегапиксели. ами какво ще кажеш за мустек с 3 мегапиксела и цмос сензор - ташак ще кажа аз

vng
05.04.04 г., 23:14
Originally posted by Тодор
Пичове , а някои има ли наблюдения върху този (http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=12_234&products_id=6706)
Вярно няма zoom сензора му е ccd , и 3.1 mpix
това е Мустек - всичко трябва да ти е ясно - бягай далече - по добре си вземи HP на 2 мега - по-добре ще е от тва недоразумение.
И въобще - абе разберете че резолюцията на един цифров апарат е много по-маловажна от оптиката му - кво кат е 3.1 като оптиката го спъва

Pa3KaTaH
05.04.04 г., 23:53
Originally posted by vng
я кажи къде го дават тоя кодак за 300 без ДДС (по техните магазини нещо не е толкова?

преди 10 дена от МЕТРО - Варна, технополис - Варна
305 беше точната цена ;)

AriesV
06.04.04 г., 00:37
Originally posted by vng
И въобще - абе разберете че резолюцията на един цифров апарат е много по-маловажна от оптиката му - кво кат е 3.1 като оптиката го спъва [/B]

Качеството на един цифров апарат се определя от множество фактори. Ето някои от тях:
1. Тип сензор - ССД е в пъти по качествен от СМОС (и по скъп)
2. Големина на сензора - 1/2 е по добре от 1/3 при всички положения.
3. Качество на оптиката.
4. Качество на електрониката.
5. Големина на отвора - колкото по голям, толкова по добре.
6. Оптическия Зоом е преимущество, цифровия такъв е пълна измислица.
7. Колкото е по-голяма разделителната способност, толкова по-голям чип е необходим за да се снима при лоши условия, защото в противен случай пада относителната чувствителност.

Затова, когато купуваме фотоапарат, трябва да наблегнем на оптиката, оптическия зоом, големината на ССД чипа и чак тогава да гледаме разделителната способност. Три мегапиксела в доста от случаите е по-лошо от 2 такива (особено придлужени от качествена оптика и оптичен зоом).
Затова и някои апарати, които са "само" 2 мегапиксела, са по-скъпи от други с 4 мегапиксела.

ILF
06.04.04 г., 13:17
Виж и тук : http://www.hpshop.cnsys.bg/index.html?categoryID=101
Абе човека е казал 2 пъти,че не дава повече пари,а му предлагат за 550 лв.

AriesV
06.04.04 г., 13:24
А, не, ще ме извиняваш, ама дума не може да става да сравняваш НР с Кодак. Вторите са на светлинни години напред с материала. И цената не е 550 а 298 лева с ДДС.

Furcy
06.04.04 г., 13:37
ако може да си намериш в БГ виж и NIKON Coolpix 2100, аз го взех от Германия на 140 евро и да ти кажа..много съм доволен
справка: ТУК (http://www.nikon-image.com/eng/PDF/coolpix2100.htm)

vng
06.04.04 г., 13:41
А, не, ще ме извиняваш, ама дума не може да става да сравняваш НР с Кодак. Вторите са на светлинни години напред с материала. И цената не е 550 а 298 лева с ДДС.
бах мамаму - 298 с ДДС???? Е сега имам чувството че много съм се прее..... аз дадох близо 500 за едно Сони

vng
06.04.04 г., 13:41
бах мамаму - 298 с ДДС???? Е сега имам чувството че много съм се прее..... аз дадох близо 500 за едно Сони
Ми за тия пари ако е Кодак-а не виждам какво повече има да се обсъждат ХП-та и Мустеци - на тая цена 6330 е ТРЕПАЧА

AriesV
06.04.04 г., 14:02
Е, не си ме разбрал съвсем. 6330 е 370 със ДДС (от 8 април в Метро), а фотоапарата, за който аз пиша е Кодак CX4210, който също е много добър.

Furcy, едва ли в България Никона ще струва толкова малко. Нищо, че сме бедна държава, затова пък продаваме нещата скъъъпооо.:D
За справка - Кодак СХ4210 струва навън 130 долара (208 лева) от сума ти време, а тук до преди месец струваше 485 лева. Даже новата "промоционална" цена е с 40% по-висока.

Mitko744
06.04.04 г., 14:31
В Германия центе са поне 20% под тези в БГ.
Просто търсенето е по голямо. А70 може да се намери за около 220 евро а А60 за около 170.

vng
06.04.04 г., 15:13
Originally posted by Mitko744
В Германия центе са поне 20% под тези в БГ.
Просто търсенето е по голямо. А70 може да се намери за около 220 евро а А60 за около 170.
често ходя до там и съм разглеждал и купувал но като че ли в повечето случаи съвсем не е по-евтино. намира се наистина много по-евтино ама трябва да разгледаш доста (аз съм намирал уникално евтини неща на промоции в Сатурн) но също така съм виждал там такива продавачи олигофрени че да ти се отще да купуваш

Чернокрилия
06.04.04 г., 15:33
Моя canonА300 e купуван в Германия за 140Евро + 30 Евро за още 128МБ CF .... в България апарата е все още 370 лв без ДДС ... с него и паметта нещата отиват на над 500 лв .. на мен ми излезе под 350 ....
Сори за бедните германци ...

Mitko744
06.04.04 г., 20:35
vng аз пазарувам от Медиа Маркт.
Или ако търся по евтино от интернет. В интернет някой неща са по евтини. Но има случаи като с моята камера например Minolta Dimage S414 която взех за 199 евро в интернет да е 220 мин + доставка.

AriesV
06.04.04 г., 20:51
Canon PowerShot A60 2MP Digital Camera with 3x Optical Zoom
by Canon Cameras US $173.94
че няма накъде. Това прави около 257 лева ако не се лъжа.
Е, посочете ми един единствен магазин, който да продава този фотоапарат на тази цена (или поне относително близка)

AriesV
06.04.04 г., 20:54
Canon PowerShot A60 2MP Digital Camera with 3x Optical Zoom
by Canon Cameras US $173.94
че няма накъде. Това прави около 275 лева ако не се лъжа.
Е, посочете ми един единствен магазин, който да продава този фотоапарат на тази цена (или поне относително близка)
Ето ви и още едно $ 159.99 at Tri-State Computers (около 253)

Pa3KaTaH
06.04.04 г., 20:54
За справка - Кодак СХ4210 струва навън 130 долара (208 лева) от сума ти време, а тук до преди месец струваше 485 лева. Даже новата "промоционална" цена е с 40% по-висока.

да сканирам фактурата за апарата? :)
в списанието към Метро вчера го видях че е в промоция - не знаех.. как преди 10 дена го взех без да е в промоция за 309лв,
сега, с промоцията, и пак 309... да им имам промоциите :D
да не говорим че човека каза че ако търся апарат в промоция нямало да намеря, като го питах защо ми каза, че просто дигиталните апарати в Метро нямали промоция, а на еднакви цени си стоели, само така ги обявявали ;)

цената на cx4210 не е знам,
няма зуум... не съм си играл с него, но повече от 300лв не мисля че си заслужават

цената на cx6330 в newegg.com e / или поне до преди 2 седмици беше / 220$, като сложим и ддс и обърнем в левове, еднакво идва, това ме радва :)
хъм събота беше в промоция там за 200 долара
сега гледам 190... http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=30-170-006&depa=0 :)

edit
смяяях...
в newegg а60 е 175$ ! кодака е по скъп от него с да кажем 10-15 долара, а тук а60 с над 60$.. e този номер как става не знам! :D a60 (http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=30-120-012&depa=0)

avalanche
07.04.04 г., 00:24
offtopic

quote:
да не говорим че човека каза че ако търся апарат в промоция нямало да намеря, като го питах защо ми каза, че просто дигиталните апарати в Метро нямали промоция, а на еднакви цени си стоели, само така ги обявявали

Аз преди година и нещо пазарувах един pentax, а разликата между "промоция" и "непромоция" беше точно едно зарядно с 4 NiMH 1,2Ah батерии... иначе, цената е същата...

/offtopic