PDA

Виж пълна версия : ак да си измервам температурата на ядрото на видео-картата

martooo2003
31.03.04 г., 13:59
някои може ли да ми каже как да си измервам температурата на ядрото на видео-картата?
картата ми доколкото знам няма датчици и затова има ли вариант аз да си сложа или нещо такова?
Благодаря...

prilep_r
31.03.04 г., 14:48
Nema takiwa raboti.Probwa[ s naj-sywyr[ennata sonda nare`ena "`owe[ki pryst".Ako pari mnoo zna4i e nad 60 gradusa ako ne klokwaj o]e.

martooo2003
31.03.04 г., 16:01
а сигурно ли е че няма некви датчици?

ccbg
31.03.04 г., 20:36
Абе аз имам 1 идея, ама маи няма как да стане. Като си купувах TT Volcano 12, с него идваше и един термометър или нещо такова. Та ето я и нея: лепваш този термометър м/у радиатора и GPU-то. Обаче пише на инструкциите че не трябва да се притиска много (а колко е това много, само те си знаят) и затова може и да не стане. Ако ти се пробва и имаш такъв термометър, който не е в употреба, пробвай! Трябва термометъра да го plug-неш към нещо, което отчита Темп. А въобще дъната не знам дали имат!!!

Айде и успех!!! Кажи, ако и как е станало!

martooo2003
31.03.04 г., 20:41
имам такова от ТТ12...нали и аз съм с такова...и на мен ми мина тая идея ама незнам как и какво да направя? а иначе бих желал да знам на кви градуси ми е ГПУто...

acs
31.03.04 г., 21:07
аз имам термодвойка лепната на гърба на ядрото :)
взех си я от стария ми спарк7+ , за щастие съм с асус и имам конектор за такъв датчик на дъното та сега си следя температурата кат пич:D

ccbg
31.03.04 г., 21:48
acs,
на кое ядро, бе бате? На видеото ли? Ако да как си го махнал ядрото? И кво е тва термодвойка? Какво разбираш под "гръб на ядрото"? Некви снимки може ли? Извиниавай за многото въпроси!!!

martooo2003,
Ами можеш да пробваш да лепнеш с термо-лепенката дет идва с Волканото и да лепнеш термометъра м/у радиатора и ГПУ-то. Ама на собствен риск че не знам ко може да стане с термометъра!

martooo2003
01.04.04 г., 00:16
незнам...неикам да рискувам...
@acs....?
на кое ядро, бе бате? На видеото ли? Ако да как си го махнал ядрото? И кво е тва термодвойка? Какво разбираш под "гръб на ядрото"? Некви снимки може ли? Извиниавай за многото въпроси!!!

DarthMaul
01.04.04 г., 00:41
На илиенци съм жиждал едни цифрови термометри дето мерйат по 2 температури Имат термодвойка която да я изведеш навън да мери външна температура и тази в стаята
Струваха някъде 12 лева беше отдавна но не вярвам да ги няма.
Що ли не правят карти с вграден термодат4ик и мерене на обороти на вентиолатора...
Моето видео макар морално много остаряло си има термодат4икдаже може да се регулират оборотите на вентилатора му с 1 програма!

bay_ignat
01.04.04 г., 08:38
Originally posted by DarthMaul
Що ли не правят карти с вграден термодат4ик и мерене на обороти на вентиолатора...

Щото това са 1$ от горе на цената на картата и некои китаиски дебил от реномирана компания като Axle и мазее инсаит оод са решили че тези пари могат да се спестят и ето на
А иначе твоята карта е на Gigabyte ето защо имаш и термодиод а и на времето си спомням че тея катата си беше бая скъпичка

acs
01.04.04 г., 11:43
Originally posted by ccbg
acs,

тук (http://hardwarebg.com/forum/attachment.php?s=&postid=269791) има снимка ама тя е обща говоря за гърба на платката където се пада гърба и на ядрото там горе-долу е показателно за температурата на ядрото , на снимката не се вижда добре но има една тънка жичка която минава до средата на платката и е лепната , термодвойка е най-грубо казано датчик за температура :)

ccbg
01.04.04 г., 12:46
Аз пък нямам достъп до това място(гърба на ядрото) заради USB2.0 портовете :( But what the heck? :)

kotrag
01.04.04 г., 12:47
Кажете ми плс какви парички струва Волкано12 плс ...

И къде точно се слага термометъра че се страхувам да си помисля че е м/у процесора и дъното ...:) !!!
извинявам се предварително за глупавия и не по темата въпрос ...

ccbg
01.04.04 г., 12:49
<offtopic>
Еми Волкано 12 го взех аз за 60 лв преди време, а сега е около 30-40$. Термометъра се слага под процеса точно м/у процесора и дъното ;). Абе ти ще си видиш то си има упътване!!!
</offtopic>

kotrag
01.04.04 г., 12:53
а какви температури държи ...
нмикъде не мога да намеря сравнение между Аеро7+ и Волкано12 ...
моля ви ... кажете какви температури държи ... плсс :)

ccbg
01.04.04 г., 12:56
Еми на мен на макс обороти ми държи около 28градуса!!! Аз съм с АМД Атлон ХП 2400+. Стария ми "Silent нещо си на Cooler Master" ми държеше на 50-60гр.

kotrag
01.04.04 г., 12:59
Зарибих се ... тенкю мен ...
след малко ще си делна постовете че я напълнихме тая тема с глупости :)))
ама наистина ти благодаря :)

ccbg
01.04.04 г., 13:01
Немаш проблеми

ccbg
01.04.04 г., 13:03
a 6uma problem li ti e????

ч

martooo2003
01.04.04 г., 14:43
ОФФ/ на мен на 2200Мхз на 3500оборота при натоварване стига до към 45* иначе като си ръчкам просто в нета ми държи към 37*
все пак "благодаря" за ОФФ-овете....

а сега по темата:
сигурно ли е че не мога да си купя някъв термометър(или нещо тако0ва) и да го лепна м/у радиатора и ГПУто или нещо подобно?

ccbg
01.04.04 г., 14:49
Еми май няма такива, сорри! Лепваш го на гърба и тва. Според мен това е най-добрия възможен начин.

woynoff
01.04.04 г., 15:00
термодвойка под процесора интересантно, аз пък знам че
се слага в радиатора.:rolleyes:

acs
01.04.04 г., 15:26
хе слага се възможно най-близко до ядрото но това е на основния процесор щото е голям радиатора и има място , гаранция ти давам че ако го лепнеш на радиатора (няма как да е м/у ядрото и радиатора щото няма да се опира радиатора:) ) и на гърба на видеото темп-а ще е еднакъв ако не е и по акуратен на гърба , видеокартите специално яко заграват отзад неслучайно някои идват с радиатори и отзад

woynoff
01.04.04 г., 15:33
да обаче материала на платката нее мноо топлопроводим,
а ако се направи малка плочка от сребро около 3мм- както
някои радиатори от Ал с Су плочка, и се пробие дупка към
1.8мм има ТД с 1.5 мм диаматър които може да се вкарат и
залепят с това сребърното лепило на АС. пък нагоре квото
ти душа иска меден или алумин радиатор. а и няма да е
мнооо скъпа тая плочка макс 30-40 лв но ше провежда яко.

acs
01.04.04 г., 15:41
ихаа ти къв мод спретна:) з@еби перфектно си ми е така ;)

_65536_kb_sec_
03.08.04 г., 02:13
еми аз лично си свалих един датчик от едно дъно за AMD и с по дълги жици го докарах на ядрото на VGA-to
но за целта трябва да имаш jumper на дъното за да си закачиш тоя датчик