PDA

Виж пълна версия : New Hardware в Device Manager

MeThTiCaL
31.03.04 г., 13:32
Чудих се дали темата е за тука или за софтуер ама сякаш повече за тука идва че май драйвер за хардуера трябва.Така, проблема е следния, даже не знам дали е проблем просто не знам какво е това. Като вляза в девайс мениджъра на уиндоуса и дам да сканира за нов хардуер ми казва че намира някакъв SM Bus Controller което не знам какво означава и нямам драйвер за него. Въпроса е какво да го правя какъв драйвер да му слагам? Проблема е на компа от сигнатурата а на снимката можете да видите точно за какво говоря.

Radev™
31.03.04 г., 17:06
Originally posted by MeThTiCaL
Чудих се дали темата е за тука или за софтуер ама сякаш повече за тука идва че май драйвер за хардуера трябва.Така, проблема е следния, даже не знам дали е проблем просто не знам какво е това. Като вляза в девайс мениджъра на уиндоуса и дам да сканира за нов хардуер ми казва че намира някакъв SM Bus Controller което не знам какво означава и нямам драйвер за него. Въпроса е какво да го правя какъв драйвер да му слагам? Проблема е на компа от сигнатурата а на снимката можете да видите точно за какво говоря.
Точно 5 минути след като прочетох темата и при мен се случи това. Гледам че си с 2 LAN-ки, и аз съм така и мисля че е заради тях. Тоя SM Bus се появи точно след като изключих едната и включих другата карта (през device manager-а). Не мога да намеря решение на проблема засега, но най-интересното е че ползвам компютъра в настоящата конфигурация повече от 2 месеца и досега не е ставало така.

Radev™
31.03.04 г., 17:19
MeThTiCaL, май го оправих. Uninstall-нах го и рестартирах машината, след това го нямаше в device manager-а, дадох му да сканира за "hardware changes" и нищо не намери. Ти пробвал ли си го това? B.t.w. пропуснах да отбележа, че ОС ми е Windows XP SP1, също така 2-те LAN-ки никога не са включени едновременно (защото собственика на едната мрежа в която участвам прави проблеми).

dudo
31.03.04 г., 17:23
виж това, трябват ти драйвери за дъното
http://www.driverforum.com/controller4/2868.html
нещо подобно е и за СИС

MeThTiCaL
31.03.04 г., 17:56
Originally posted by Radev™
MeThTiCaL, май го оправих. Uninstall-нах го и рестартирах машината, след това го нямаше в device manager-а, дадох му да сканира за "hardware changes" и нищо не намери. Ти пробвал ли си го това? B.t.w. пропуснах да отбележа, че ОС ми е Windows XP SP1, също така 2-те LAN-ки никога не са включени едновременно (защото собственика на едната мрежа в която участвам прави проблеми).

Благодаря ти само че на мен това не ми е решение да го махам. Имам го от преди когато бях със старото дъно и само една лан карта. Сега ще погледна линка по долу даден и ще видя за какво става дума само че на страницата на сис няма нищо което да го намира пък на страницата и диска към дъното също.

A--Viper
31.03.04 г., 22:21
Дай Ауто-Инсталл на драйверите от диск-а към дъното ти и ще си Окей ... // Ако не се лъжа на две машини така се махна :)

Radev™
31.03.04 г., 22:27
Originally posted by A--Viper
Дай Ауто-Инсталл на драйверите от диск-а към дъното ти и ще си Окей ... // Ако не се лъжа на две машини така се махна :)
При мен не се получи :(