PDA

Виж пълна версия : Хора аиде да помогнете да прьжнем пс-то ми :)

vrhacker
31.03.04 г., 10:30
Хора помагаите сичко каквото можем да клокнем го права само кажете,ниама эначение как. Кои каквото энае това да каже. Само да ви кажа че нямам джьмпери на дьното. Давам си конфигогацията------->
Mainboard: Acorp 7KTA;Via KT133;
Ram: 192SDR 133Hz
HDD: Maxtro 30GB 7200rpm
Video: GeForce 2 MX 400 64MB 128bit chipset
Processor: AMD Duron 750Mhz
Това маи стига.Аиде каэваите моля ви се.

bay_ignat
31.03.04 г., 11:10
тъи като виждам че не си много на ясно какво е това нещо оверклок вземи първо прочети това тук (http://www.comexgroup.com/technologies/overclocking.htm)
А иначе в твоя случеи не може да се надяваш на голям клок просто процесора ти е правен по по стар производствен процес и не се потдава много много на клок ,а и дори да качиш примерно да кажем 100мгз то това ще е на цената на няколко десетки градуси от горе което може да доведе до прегряване ,нестаблиност и дори изгаряне на процесора или дори на цялата система.
Така че си прецени сам лично според мен не си заслужава да се рискува за 100мгз по добре сис събреи пари за нов комп и това е
ПП ако все пак си решил твърдо ще помагаме ама пак ти повтарям 100мгз нема да ги осетиш като производителност а само ще получиш 2 в 1 комп. + едно маломерно калориферче

fellix
31.03.04 г., 11:49
Дъното, или по-точно, чипсета те спъва от по-сериозен клок.
КТ133 държи най-много 110~112MHz шина и при това условие няма да видиш съществена разлика, както в клока, така и в производителността. Колкото до процесора, навремето с бившия Abit KT7A (KT133A), съм го подкарвал на макс. 154MHz шина (847MHz процесор), със отключен множител разбира се, а иначе стигаше най-много 933MHz на 133MHz шина (PCI там няма ключалка), и това на 1,8~1,825V до колкото си спомням. Мисля, че и твоя трябва да държи толкова - тогава си струва клока, но пак повтарям - с това дъно нямаш големи шансове (да се разбира - смисъл).

bay_ignat
31.03.04 г., 12:09
Originally posted by fellix
Дъното, или по-точно, чипсета те спъва от по-сериозен клок.
КТ133 държи най-много 110~112MHz шина и при това условие
Еми как нема да спъва все пак говориме за Acorp ех ако всички дъна бяха като тези на акорп такова нещо като оверклок немаше да има и интел и Амд щеха да си пълнят гушките....
А иначе наистина това дъно има само 1/3 пси/агп делител и това наи много те спъва затова трябва да отключиш множителя на процесора по метода с моливчето и да качваш на множител др. начин нема.
А иначе felix е прав ако и товя процесор се клоква до към 900мгз има смисъл ама иначе .....
ПП пак ще го повторя ако нямаш свестно захранване и добро охлаждане такъв клок 900мгз ще видиш през крив макарон ама може да имаш "късмет" и да видиш как се правиш барбекю

vrhacker
02.04.04 г., 21:16
Ami mislq 4e shte stigne do 900 ama sega slushaite da vi kaja:
prez biosa digam prez voltage control i tam ima edno adjust klock to na defout e 100 as go digax do 107 i pc-to stava 803Mhz no rabotq 1 4as i po4va da se4e cqloto pc a 39-41 max mi e gradusa na pc-to gledam go ot biosa.Edin mi kaza 4e zahranvaneto nestigalo a e 250.A edin drug na sushtoto duno samo 4e 1.3 procesor sus 230 zahranvane go digna na 1.4 i kaza 4e nqma problem.A drug mi kaza 4e harda neizdarjal nz.
Aa намерих това за дънотоhttp://www.acorp.com.tw/download/Manual-download/via/7kta&ap/7kta&ap.zip
Tova e kato knijka na dunoto v pdf file vijte go molq vi tam ima edno CPU clock selection SW1: i e pokazana tablica tam sus edni djumperi ama as go pravix po tablicata na 107 ama nishto ne stava vse si e taq vijte go pls
I drug kaza tam vie shte vidite imam vuv biosa edno DRAM clock to beshe 100 as mu dadox 133 i toi kaza 4e tova mi e realno clocka pls otgovorete

[Mod. Edit] (mralien) - Писането на кирилица във форумите на HardwareBG е задължително!

Milanoff
02.04.04 г., 22:02
Първо пиши на кирица!

Ако си улучил на добра бройка процесор, доколкото си спомням дъното имаше джъмпери за шина 133 при което PCI и AGP остават на стандартните 33/66 и ще можеш да го пуснеш на около 1Гхз, но според мен ще се наложи да пуснеш повече волтаж по метода с жиците в сокета. Освен това това шибано дъно имаше и един джъмпер дето трябва да махнеш, за да пусне 133, иначе си остава на 100, дори да му дадеш от другите джъмпери да е на 133. Ако не тръгне ще трябва да го отключиш и да правиш мод и за множител, пак по метода с жиците.

Simbon4o
02.04.04 г., 22:21
дъното е КТ113А :) може 133 шина и ако си с добро охлаждане мисля че няма да имаш проблем да го пуснеш не помня волтаж можеше ли да се пипа ама ако може ще трябва да се вдигне сигурно :) настройките на рама ще се бутнат и няма да е зле.

MK+
03.04.04 г., 11:30
Е де чипсета е КТ133 а 7КТА1 е с 133А. Та имал съм такова дъно волтажа на процесора не може да се пипа. С дюрон на 950 съм стигал безпроблемно 1100. С отключен множител разбира се и темперетурите не бяха ама хич високи. Лошото е че беше отдавна и не мога да назова точни стойности.

Simbon4o
03.04.04 г., 12:35
Originally posted by MK+
Е де чипсета е КТ133 а 7КТА1 е с 133А. Та имал съм такова дъно волтажа на процесора не може да се пипа. С дюрон на 950 съм стигал безпроблемно 1100. С отключен множител разбира се и темперетурите не бяха ама хич високи. Лошото е че беше отдавна и не мога да назова точни стойности.

мда прав си модела не го помнех съжалявам бъзикал съм КТ133А чипсета :)

Veseliq
03.04.04 г., 12:50
абе аз не прочетох сички постове ама ако ядрото на процесора е Spitfire а не Morgan (със сигурност не е Morgan шото те са от 1гхз нагоре...)със Spitfire се правеха чудеса ! дурон от 650 летеше на 1гхз ама това беше с по добро дъно... аз съм имал такова и така сега не знам кво точно е полоението ама шом няма джъмпери по дъното начи от Bios (мисля че повечето от нас - правелите клок и знаещите квой туй знаят колко биосите на Akorp са гъвкави и може да си играе човек по тех.... може би малко видеото може да се клокне ама не е лошо да си намериш радиаторчета за паметите и по добро охлаждане на ядрото (компект за 9$ на титан си спомням има по ръковска - в Кунторов при яките каки :D ) има и по 7$ същото ама не свети ! :D
... после с coolbits файла и от драйверите на видеото си дигаш по малко честотите на картата докато и уцелиш максимума - тествай с 3D Mark 2001SE ...

vrhacker
04.04.04 г., 00:05
Xopa tova vidqhte li go deto sam pisal deto e vuv pdf file tam e pokazano,a i imam djumperi nali tova iskam da vi pokaja vuv toq file tam pishe po smema kak se nastroivat djumperite i tam vishte na sxemata 107 tolko sam gi ostavil ama bez rezultat pak si e tolko procesora a prez biosa digam prez voltage control ama nali vi kazvam raboti 1 4as i po4va da se4e ama 100% ne e ot tova 4e nagrqva pcrocesora gledam go prez biosa a i Titanium mi e ventilatora nai skupiq
Nz kajete pls. A tova za procesora dali e spitfire da takav e vodi se spitfire Athlon lite. nz kaje i kak da si clockna videoto sus ??? i направя тестове
I nali vi kazvam imam edno vuv biosa DRAM clock i to beshe 100 i as go napravix 133 i edin pi4 kaza "mi defakto tova ti e FSB-to" nz sega vqrno li e ??

[Mod. Edit] (mralien) - Писането на кирилица във форумите на HardwareBG е задължително!