PDA

Виж пълна версия : PhotoClip 1.3M

Tarambuka3500
15.02.02 г., 16:54
Такааааа....
За който се интересува - качих на една страничка малко снимки от новия модел на ФотоКлип. Нещо като sneak-preview :)
Ина4е казано, към края на следващата седмица, (най-сетне!!) ще може да бъде закупен...

http://photoclip.hit.bg

p.s. в интерес на истината снимките са с една идея влошени (не подобрени), щото им намалих обема малко и дефакто са прекомпресирани още веднъж. (JPEG -> JPEG). Апарата може да прави и TIFFове, ама нали :)

core13
15.02.02 г., 17:17
Има един дигитален бог и Дейзи са негови пророци :). Браво Tarambuka! Съвсем сериозно се замислям дали да не вложа част от парите си в това чудо на BG технологията :). Случайно да имаш идея колко ще струва?

Vatman®
15.02.02 г., 17:34
Tarambuka3500 (15-02-2002 16:07):
Такааааа....
За който се интересува - качих на една страничка малко снимки от новия модел на ФотоКлип. Нещо като sneak-preview :))
Ина4е, казано към края на следващата седмица, (най-сетне!!) ще може да бъде закупен...

:))

Най-после!!! Браво! Дано да си е заслужавало чакането и да е изпипан поне колкото предишния модел. Като дойдеш тука на морето имаш от мен квото пиеш по няколко пъти :-)...

А цената може би ще е от порядъка на 200 EUR т. е. поне 20-25 % под цената на HP PhotoSmart C318, който е същия клас и цената му е 270 EUR.

Tarambuka3500
15.02.02 г., 17:48
ne moga da disclose-vam cenite, no moga da kaja 4e Vatman® e blizo do cenata za 32MB (ste ima 16/32/64, moje bi ne vednaga i trite vse pak).
PhC60xx ima TV-Out, moje da si gledate snimkite na TV, kakto i klipovete. A i kato kamera da go polzvate de :)

Vatman®
15.02.02 г., 17:57
Tarambuka3500 (15-02-2002 16:48):
zasega ne moga da disclosevam cenite, no moga da kaja 4e Vatman® e DOSTA blizo do cenata za 32MB (te ima 16/32/64, moje bi ne vednaga i trite vse pak).
ve4e ima TV-Out, moje da si gledate snimkite na TV, kakto i klipovete. A i kato kamera da go polzvate de :)

Одма ке си го купам... Sorry, това беше на македонски :-) Това, че има TV-out нещо ми се вижда прекалено хубаво за да е истина...
А изхода какъв ще бъде? S-Video или ...?

PS: Хехе, вече съм Редовен Участник със 127 поста, а core13 с 160 поста е само Участник :-) :-):-):-)

Tarambuka3500
15.02.02 г., 18:02
Ne, obiknoven tv-out :)

kuplung4eto mu e kato za slu6alkite, samo 4e oste po malko. Ima si kabel-prehodnik kam "4in4ove" (RCA), i napravi si go ryca6 vav video/TV/PC-capture ili kvoto iskash.

kris
15.02.02 г., 18:03
Според мен, цената от 200 евро е някакъв супермаксимален таван...
HP PhotoSmart C318 доколкото си спомням е 2.13 мегапикселов апарат (1800х1200) и в никакъв случай не може да се каже, че е от един и същ клас с 1.3 мегапикселова камера. Да не говорим, че има LCD дисплей, който е страшно удобен ако не за viewfinder то за преглед на вече направените снимки - нещо супер важно за мен, което липсва във фотоклипа... PhotoSmart C318 има и 2х цифрово увеличение, каквото не знам дали има в бг продукта. Не знам дали и в новия фоптоклип е предвиден макрорежим - да си слагам лупички пред обектива е малко несериозно. В HP-то има макро за фокус от 10см. нагоре.
Като цяло се събират доста неща и цената на HP-то наистина е 270 евро - като се замисля по-скор ще ги дам, отколкото да спестя 70 и да се лиша първо от по-голямата матрица, второ от екстрите...
Лично аз бих дал около 300лв за този апарат - нещо, което няма как да стане, така че ще си карам май без фотоклип.

Tarambuka3500
15.02.02 г., 18:14
и да и не :)
НР няма нито MP3, нито диктофон, нито TV-Out, има само 8мб памет и то RAM ако не се лъжа, по голяма е, ползва 4 батерии, не може да се ползва като уеб камера... Май доста разлики, на които просто махна с ръка.
Фотоклипа няма зуум или макро, вярно. Не сме и обещавали таквиз екстри :)
Но сме отворени за предложения разбира се!
Не целя да изкарам фотоклипа по-добър или по-лош от конкуренцията, гледам да съм брезпристрастен; всеки има право да избере това което ще му пасне най добре, било на джоба, било на желанията.!

VeSkO
15.02.02 г., 18:25
Tarambuka3500
ще направиш ли малко снимки на закрито, че предната версия на апарата му куцаше именно слабата светкавица
Предварително благодаря

Vatman®
15.02.02 г., 18:35
kris (15-02-2002 17:03):

HP PhotoSmart C318 доколкото си спомням е 2.13 мегапикселов апарат (1800х1200) и в никакъв случай не може да се каже, че е от един и същ клас с 1.3 мегапикселова камера.
... PhotoSmart C318 има и 2х цифрово увеличение, каквото не знам дали има в бг продукта.

. В HP-то има макро за фокус от 10см. нагоре.
Като цяло се събират доста неща и цената на HP-то наистина е 270 евро - като се замисля по-скор ще ги дам, отколкото да спестя 70 и да се лиша първо от по-голямата матрица, второ от екстрите...
.
Значи под един клас аз разбирам непрофесионална техника, а иначе НР Photosmart 215 e с 1.3 MP матрица. Той е само point & shoot без никакви други екстри... Ама нещо не виждам тук: http://products.hp-at-home.com/products/detail.php?id=C8900A&j=1 да има макро този апарат.

kris
15.02.02 г., 19:19
318 има макро - не мога да се сетя къде го четох, ама се бях засилил преди месец два да купувам един и рових... За 215 не знам - нямам инфо за този модел, а предполагам той трябва да е и доста по-евтин.
Тарамбука - напълно си прав - фотоклипа има екстри като диктофон и мп3 - просто за мен е важно да има "фотографски" екстри, а не допълнителни, които за мен съм сигурен, че няма да използвам. Естествено, ще има много хора, които ще го купят заради тези допълнения, просто аз го разглеждам от гледна точка на чист фотоапарат - това е единственото интересно в него за мен.
Абе ако можеше диктофона и мп3-ките да ги замените с едно мъничко 4 сантиметрово цветно LCD цена нямаше да имате...
И някакъв автофокус хич няма да е излишен...

jgmudei
15.02.02 г., 23:20
Dori sravnitelno stariq model HP C200 ima tolkowa extri che zabiwa Photoclip-a w zemqta 1 Megapixel e ima LCD ima TV-out ima AF s motorche na leshtata optikata mu e mnogo dobra inache Photoclip-a kato all-in-one ustroistwo nqma konkurenciq za parite si e super no za seriozna fotografiq edwa li

Psychopompos
15.02.02 г., 23:21
А нали на 6000 модела му няма някои от възможностите на диктофона или поне аз тва разбрах от сайта. Освен тва, колко е най-голямата карта, която може да му се инсталира и какви са цените на паметта?

Vatman®
03.03.02 г., 13:51
Та да си дойдем на думата... вече с реален продукт на пазара...

Baby Thomas
03.03.02 г., 22:54
Абе направете и някой модел само апарат. Тези другите екстри не са притрябвали на повечето юзъри. А ако им трябват - ще си купят поотделно. И е много скъп!