PDA

Виж пълна версия : причини за подобно увисване?

realnia
31.03.04 г., 02:42
какви може да се причините, за ненадейно увисване на компа, тип, изведнъж всичко спира да мърда, и само рестарт го оправя
до сега мисля че съм изключил всичко като възможности, освен процесора и харда
възможно ли е от тях да забива по този начин?

(едва ли е софтуерно, защото преинсталирах вина)

MeThTiCaL
31.03.04 г., 03:12
Голям % е възможно от хард диска да е проблема, провери си кабелите и виж дали си го сложил на Мастър. Кажи какъв ти е хард диска все пак и с каква машина си изобщо?

bay_ignat
31.03.04 г., 09:48
също така кажи в какво увисва компа в игри,фонов режим или произволно

entium
31.03.04 г., 11:48
Да си ъпгрейдвал процесора наскоро. Ако е така може да е от прекалено високо напрежение на процесора ако примерно регулатора на напрежението към процесора подава по високо напрежение. Аз ъпгрейдвах един компютър с Celeron на 1000 и имаше същия проблем . По късно се разбра че тоно тая версия на дъното поддържа само до 933.

realnia
31.03.04 г., 19:35
странното е че увисва по всяко време, и в игри, и докато просто си стой, и при лека офис работа......
просто не виждам закономерност, ама никаква

процесора е целерон на 633 върху абит дъно, 815Е
харда е баракудка, 80ГБ, от бързите, (7200 оборота и 2мб кеш)
софтуера който наскоро изтеглих дава температура, 39-41 за харда

а за процесора немога да видя, 2-3 програми изтеглих и всичките се нуждаят от някакъв драйвер/файл и без него не тръгват

а в биоса температурата на процесора е 50-56
вентилатора на процесора е, около 4000 оборота, но варира

днеска като го отварях, радиатора не е много стабилен върху процесора, в смисал че се клати при натиск.....но не виждам начин да го стабилизирам, скобата си е нормално захнваната.....
навремето като го слагах (радиатора) го мазах с термопаста, само дето незнам колко добре съм го намазал... :)

та, кво да е?

Radev™
31.03.04 г., 20:09
Originally posted by realnia
странното е че увисва по всяко време, и в игри, и докато просто си стой, и при лека офис работа......
просто не виждам закономерност, ама никаква

процесора е целерон на 633 върху абит дъно, 815Е
харда е баракудка, 80ГБ, от бързите, (7200 оборота и 2мб кеш)
софтуера който наскоро изтеглих дава температура, 39-41 за харда

а за процесора немога да видя, 2-3 програми изтеглих и всичките се нуждаят от някакъв драйвер/файл и без него не тръгват

а в биоса температурата на процесора е 50-56
вентилатора на процесора е, около 4000 оборота, но варира

днеска като го отварях, радиатора не е много стабилен върху процесора, в смисал че се клати при натиск.....но не виждам начин да го стабилизирам, скобата си е нормално захнваната.....
навремето като го слагах (радиатора) го мазах с термопаста, само дето незнам колко добре съм го намазал... :)

та, кво да е?
50-56 не са ли много за такъв Celeron и то в idle? Ама щом радиатора се клати това обяснява нещата. Май е време да му смениш пастата и намери начин да го стегнеш добре, не трябва да се клати.

acs
31.03.04 г., 20:13
много са 56 градуса айдъл , от това ти забива най-вероятно виж дали не е обърнат радиатора наобратно и да се надига от слота на дъното , изобщо го свали и го сложи внимателно

realnia
31.03.04 г., 22:14
ба, немога да го закрепя така че да не се клати....грр

Veseliq
31.03.04 г., 23:56
купи някав по сериозен радятор с вентилатор ! за окло 10-15 лева ше си земеш перфектен кулер за твойта машинка...

Rockwell
01.04.04 г., 00:13
Много жега му идва на процесора, и аз се присъединявам към останалите. При мен Мендочиното - 333@500 държи 28.5* ако не работя нищо и качва най-много до 34* при голямо натоварване... Търси начин за стабилно закрепяне на радиатора или сложи втори фен да духа с/у него.

Thoth
01.04.04 г., 00:43
И аз давам глас за температурен проблем :) .

realnia
01.04.04 г., 04:56
добре, а нормално ли е при прегряване да забива така
не трябва ли да се включва аларма или да се гаси?

acs
01.04.04 г., 11:40
ами зависи дали имаш настроена аларма и т.н иначе да нормално е да забива като прегрее

craghack
01.04.04 г., 11:57
И на мен така ми се получаваше с една к6-2 -ка на АМD. Спираше ми вентилаторчето на процесора, тя прегряваше и увисваше. Виж в биоса на дъното, май има секция PC Health или нещо такова и му задай да пищи при определена температура - примерно 45 градуса, абе виж какво ти е зададено по подразбиране и си прецени, после го пусни и ако се разпищи значи това се дъни. Виж и дали нещо не пречи на вентилатора - кабел например. Нагласи си дъното, ако може да те предупреждава за спиране вентилатора на процесора и си готов.