Виж пълна версия : The Saab case™
да ви покажа и моята кутия :-)
http://saab.abto.bg/gallery/categories.php?cat_id=70
martooo2003
31.03.04 г., 00:43
при мен линка не работи
Ей сега ще го преправя ...
Пресиян
31.03.04 г., 01:10
Ей батенце лудница мно ме кефи изрод си:D
Цялата галерийка е тук:
http://saab.data.bg/Picz/saab_case/
Иначе прикачам една снимка:
Apocalypse
31.03.04 г., 01:33
можеш ли да го качиш някъде другаде освен датаБГ че не всички имаме достъп до там
martooo2003
31.03.04 г., 01:37
добре добре....изродска си е кутията
-=HDM=-
31.03.04 г., 01:39
Евала пичага;) Ей така трябва да се работи.Ако можеш обясни как го направи това преливане на цветовете? Изобщо ще е хубаво да обясниш целия процес ако не е тайна де;)
//едит Видях как става това със цветовете:) Но наистина тоя надпис отгоре малко не се вързва
И на мене ми харесва кутията .Но смятам че надписът отгоре е излишен се едно да сложиш на порше китеник.:))
Пробвайте ето тук:
http://saab.abto.bg/gallery/categories.php?cat_id=70
хъм .. това с надписа наистина не си отива много .
Рязаха ми капака в Hardwarebg.
после бяха едни мъчителни тестове с Алекс кое как да светне.
Една вечер си загубихме в проби.
То не бяха сини, зелени, бели, UV-диоди :-)
В края на краищата се спрях на вариант за осветяване с UV лампи.
Плексигласа е шлифован с машинка за чагъртане на коли.
Взех много ситна шкурка, и с нея шлифовах едната страна на плексигласа (за да пречупва светлината).
Отзад има второ парче плексиглас (но все още не е обработено добре). На него са залепени два червени светодиода.
От там идва червената светлина.
Хубавото е това, че червения цвят винаги може да се изключи, както и двете неонови лампи.
Така за през нощта остава съвсем бледа светлина, която дори и не пречи.
А, да .. въпросната бледа светлина идва от case-fan-а (ThermalTake), и част от него се отразява в кабелите на ThermalTake (UV).
товае засега.
Варианта не е окончателен.
Скоро ще пусна нови снимки.
alex_matrix
31.03.04 г., 03:38
дааам дяволски добре се получи анди
нещо такова си представях преливането не е чак толкова сериозно даже е интересно
а сложи ли хартия отзад
копчето дето го запоихме за червеното къде го сложи
като цяло харесва ли ти как се получи и това ли си представяше
имам една идея да направим парчето плегсиглас по голямо да обхваща и короната и да сложим още 2 диода на 2 места от които едното ще е езика два ще са на короната и един ще свети вертикално отдолу така ще се получи по добър ефект
Нито съм вадил копчето още, нито съм слагал хартия.
Ще го мислим и това по-късно .
"добре че никой няма да си търси авторските права над логото :)" - ШЕГИЧКА :)))
наистина е много добро ... идеята като цяло е оригинална ... и изпълнението е супер ...
браво ... :)
ако те види някой от SAAB би могъл да ти предложи работа :)
готино е станало ...
а искам да попитам има ли някакъв начин да се рисува в/у плексигласа и да свети това което е нарисувано ...
тоест с каква боя става и т.н. ... може и да е писано за това ама аз не можах да намеря нищо :)
:)
georgebg
31.03.04 г., 11:32
много добре се е получило
виждам че ламарината е изцяло изрязана (кръга и короната) т.е. после сте лепили вътрешната емблема и короната в/у плексигласа ли (то май това ще да е единствения начин) или се бъркам ?
и как стои въпроса с рязането на предния панел става ли такава пластмаса (закривена) да се реже на лазер...
kotrag, аз работя в Saab ;)
Иначе за изрязването на плексигласа: не се налага да се реже с такава форма. Може да следва само размера на горния слой (който трябва да се освети).
Ще снимам кутията и отвътре (като стане готова обаче).
Originally posted by alex_matrix
...имам една идея да направим парчето плегсиглас по голямо да обхваща и короната и да сложим още 2 диода на 2 места от които едното ще е езика два ще са на короната и един ще свети вертикално отдолу така ще се получи по добър ефект
Определено.
Ама преди да лепим светодиодите, трябва да шлифовам това парченце с машината.
само ... не знам още как да направя короната да свети в жълто-оранжево.
Как мислиш, ако ползваме централно отгоре UV диод, и отзад сложим от оранжевата хартия, тогава ефекта ще е много силен :-)
alex_matrix
31.03.04 г., 18:14
Originally posted by saab
Определено.
Ама преди да лепим светодиодите, трябва да шлифовам това парченце с машината.
само ... не знам още как да направя короната да свети в жълто-оранжево.
Как мислиш, ако ползваме централно отгоре UV диод, и отзад сложим от оранжевата хартия, тогава ефекта ще е много силен :-)
даам ше стане така:D
Мдааааам, определено е много готино. Направо супер.
Кофти, че днес не съм на кеф, че да се нарадвам на кутията ти.
Много добре е станало, само ме интересува какво общо има The Matrix изписан отгоре.
Браво.
Saab,
кутийката си я бива, при това доста, ама само едно нещо много ме дразни, а именно "THE MATRIX" надписа отгоре.
Иначе си е супер!!!!! БРАВО!!!
Няма го вече надписа .
Няма го .
Няма го
;) ;) :D :D ;) ;)
Авторски права на vBulletin