Виж пълна версия : Ефекти върху фотографии, или как да ви Pa3съня :P
Pa3KaTaH
30.03.04 г., 13:28
Тъй като гледам сте зациклили на четене / някои даже и на нечетене / , реших да поразмърдам нещата с темата за фотографиите / няколко теми под тази ще е най-вероятно ;) /, но интереса беше клонящ към минус безкрайност :D
та идеята ми е да си споделим разни трикове за ефекти по снимки
нека стартирам първи с любимия ми - grayscale + tv lines :)
общо взета идеята е да се направи от една снимка нещо ненатрапчиво, подходящо за фон или от рода
с тези lines идват и няколко недостатака - не подлежи на ресайзване веднъж сейвнато jpg - линиите следват точни пиксели, и при +-1 пиксел стават мацаници
прилагам един пример, направен по следния начин
- `селфснимах` се
- с шопа image-> mode->grayscale
- ласото, отделих фона от лицето и тялото ми, един моушън блур / или каквото ви душата сака /
- после edit->fill-> и от там съм си направил *
*:
1. Open file you want scan lines to be on.
2. Open a new file, set height to be 2 pixels high, and width to the width of original file (no. 1)
3. Use line tool. Set pixel to be 1. draw a line on the bottom half of the new file. you'll need to zoom to 1600%. when done... the top will be white, and bottom will be black.
4. Select all, then edit, define as pattern.
5. go back to original image
6. create a new layer
7. edit fill...but use fill with pattern
8. this will dump lines on top of your image.
9. play with the blending mode... usually an overlay.
10. you might want to adjust the opacity of the lines and possibly add some gausian blur to it.
и ето какво стана / не ме гледайте така, преди малко ставам :D /
http://usa-war.hit.bg/test1.jpg
ако не се зарежда, цъкнете тук (http://usa-war.hit.bg/test1.jpg)
е това за сега,
ако и на вас ви е интересно подобен род едитване на снимки,
пишете тук какво най ви харесва, и ако не ви мързи, как сте го направили :)
j`e`k`o
03.04.04 г., 12:54
този го знам. як е :). Знаеш ли други подобни, за правене на разни ефекти върху снимки ?
Pa3KaTaH
03.04.04 г., 14:32
Originally posted by j`e`k`o
този го знам. як е :). Знаеш ли други подобни, за правене на разни ефекти върху снимки ?
доста туториали `стъпка по стъпка` има за тези ефекти... но интереса към темата отново е нулев :(
j`e`k`o
03.04.04 г., 15:19
знам, доста уроци имам, сваляни от разни страници. Но наистина май няма интерес към темата :(
Pa3KaTaH
03.04.04 г., 16:51
Originally posted by j`e`k`o
знам, доста уроци имам, сваляни от разни страници. Но наистина май няма интерес към темата :(
вече има - щом пишеш тук значи все пак се чете
по късно ще пусна `част 2 на РаЗсънването` ;)
danailkiller
05.04.04 г., 11:52
Как да няма интерес бре.. даже ми е повече от интересно, защото аз използвам доста подобни ефекти. Лошото е, че точно в момента нямам много време да обяснявам как го правя това.
Хареса ми, че си показал как се прави interlace без използването на специализиран plug-ins.
Ако тея дни все пак се освободя достатъчно ще гледам да понапиша това-онова.
j`e`k`o
06.04.04 г., 14:53
какво стана !?!? Чакаме 2-ра част :P
Baby Thomas
07.04.04 г., 01:19
Ефекти чак и то върху фотографии...не мога да се включа пълноценно. Ползвал съм едни методи за NPR, ама не можах да си спомня как точно беше. Резил! :(
Инак скоро съвсем случайно нацелих интересно изглеждаща комбинация от филтри на Шопа. Ще го напиша кратко и неразбираемо:
Нов файл, произволен размер, цвят клонящ към тъмно синьо (примерно)
Филтър/адд нойз
амаунт 3%
* униформ
V монохроматик
Филтър/Артистик -> колоред пенсил
pensil width 1
strokepressure 8
paper brightness 25
адд нойз може пак, същите настройки, но 2%
На мен специално ефекта ми допадна и го пльоснах за бекграунд на смешния ми "сайт"...
j`e`k`o
07.04.04 г., 02:35
хмм, това наистина е яко. И аз случайно бях направил няколко яки неща, ако се сетя как бяха ще опиша метода :)
NoDude!
07.04.04 г., 12:38
Чета, чета и си викам че нищо нема да стане от тая тема, па ме мързи да пиша :p
Един бърз начин да се направи метална повърхност, която съм виждал по доста сайтове да присъства (прави се под 30 сек):
Правите си един правоъгълник, сив (към 200 грама), пускате му към 20-30% monochromatic, uniform noise, разтягате го с 500-600% процента и получавате метал (ма като го получите, му сложете и един надпис метал, да знаят хората какво гледат) :D
j`e`k`o
07.04.04 г., 13:07
за метала под разтягане Motion Blur ли имаш предвид, понеже аз го знам с motion blur под някакав ъгъл и след това малко светлинни ефекти. :)
Stilian
07.04.04 г., 13:19
Аз знам как да си направя изцяло бръснарско ножче в PS :)
http://stilian.data.bg/blade2.jpg
j`e`k`o
07.04.04 г., 13:25
това може би го знаете, но ... как да направите снимката черно-бяла, в стил скица.
отваряти снимката, след това Image>Adjustments>Desaturate, после Stylize>Find Edges и може след това с Levels да си я донагласите както искате.
NoDude!
07.04.04 г., 13:26
Не... говоря ти за съвсем нормално разтягане с фрее трансформ (ctrl+t)... А бръснарското ножче кърти... Трябва да пробвам дали с hard chisel на bevel and emboss-a ще стане, но има един два ъгъла ме съмняват дали ще стане... Бе лошо няма да се пробва.
едит: а какво пречи да го направиш грейскейл вместо десачърейт ?
j`e`k`o
07.04.04 г., 13:31
Stilian, ножчето кърти. От някаде си го гледал, или сам го измисли ? А за метала вместо разтягане по яко става с Motion Blur-a, пробвай и ще видиш.
П.С. и с грейскейл също става :)
NoDude!
07.04.04 г., 13:38
Много финно става с блър-а... Не ме кефи, освен ако не трябва да е "от далече гледан" метал... А обичайният заподозрян да беше пуснал едно обяснение. На две, на три да кажеш какво си използвал...
j`e`k`o
07.04.04 г., 13:50
наистина, плс, дай един кратък tutorial за това ножче. Кои ефекти и tool-ове си използвал. Мерси много.
Stilian
07.04.04 г., 14:05
Имах го някъде на хард диска ... само да го намеря и ще го upload-на ... че не ми се пишат всичките процедури ...
edit
Готово :beer:
http://stilian.data.bg/pshop/
за който няма достъп до Data.bg ето -= mirror =- (http://stilian123.hit.bg/blaine%20razor.zip)
Pa3KaTaH
07.04.04 г., 18:36
:bow:
как ме зарадвахте ама ;)
най после реален интерес :)
бръснача рулира, 1:1 с 3д ренднат такъв... wow.. :)
Stilian, мерсаж, и нека това да не е последното ти включване по темата :)
малко време не ми остава.. по точно имам но сега имам 2 проекта на главата + 50% заетост в МЕИто и малко ми е напрегнато на главата.. част2 е написа БТ, част 3 stelian, да видим 4 от кой ще е ... може би NoDude ? ;)
NoDude!
08.04.04 г., 02:47
К'во ме тормозиш и във форума ве... Така като ме гледаш да мога да правя бръснарски ножчета? а? Ети един хектагон как се прави:
1. Правиш си едно работно поле (да речем 600 х 600 пиксела и 100 дпи).
2. Слагаш му един черен квадрат.
3. Дупликейтваш го (layer-а с черният квадрат).
4. Слагаш му един lens flare с 50-300 мм-овия зоом и с 50на сила.
5. Даваш му distort -> polar coordinates, polar to rectangular.
6. Flip-ваш го вертикално и пак му даваш polar coordinates, ма тоя път с rectangular to polar.
7. Получава се едно кълбенце, дето излиза извън рамките на работното поле, затова си го маркираме с овалният M tool (да мъ убиеш не моа се сетя как се кааше) който е constrain-нат aspect ratio и му даваме на кълбото new layer via cut (ма го маркираме колкото да го вкараме в работното поле де), след което изтриваме ненужният ни долен слой.
8. Много цветове има по това кълбо. Пускаме му един hue/saturation... На жълтите даваме стойност от -35 (или там някъде), а на всички общо -180...
Вуоала, имаме си кълбо... Не може да ви избръсне сутрин, нито да заблуди НСБОП, че имате нелицензиран 3д макс наоколо, но пък се прави за под минута (не че ви пука де... то така или иначе работите на час, гадове с гадове)
Айде :cool:
NoDude!
08.04.04 г., 02:49
Е, то оставаше и да не забравя нещо:
j`e`k`o
09.04.04 г., 14:48
а искам да ви питам какви ви е мнението за това:
http://www.jekoo.data.bg/pics/final%20body%202.jpg
мисля да го полсзвам за сайт, но имам въпрос. със slice tool-а мога ли да изрязвам във друга форма, освен правоъгълник, защото искам само на бялото място в средата да се сменя съсдържанието (т.е. да направя frame).
antropos
11.04.04 г., 19:41
j`e`k`o Сайта е интересен :)
Колкото до всичко което поствате много е готино това :) надявам се в най - скоро време да се впия и аз ;)
А РаЗкаТан ти няма ли да постнеш малко от твоите туториали ??:)
Pa3KaTaH
11.04.04 г., 20:03
скоро че има... че имам да се боря с 2 проекта сега, добре че е NoDude! да ми помага :D
иначе тази година нямаше да ги свърша :D
antropos
11.04.04 г., 20:29
За какво по точно става дума ?:)
Или са строго секретни :D
Ще ми бъде интересно да видя, ако може де ;)
Авторски права на vBulletin