Виж пълна версия : Проблем с вградения lan на GB 7N400-L
johnny_ji
30.03.04 г., 10:45
С две думи , вчера работеше днес пускам pc-то и не иска :).Рутера въобще не хваща че има вързано пц , а и на мрежовата карта лампичките не светят.Кабела го пробвах и си бачка без проблеми.Базиках се около 30 мин , но без резултат.След това спрях пцто и го пуснах след около 1-2 часа и познайте , ланката вече работеше :conf:
На какво може да се дължи това ? А и още нещо , MCP nforce чипа загрява много яко.Това нормално ли е или нещо дъното се прецаква ?
johnny_ji
30.03.04 г., 12:07
Айде ако някои с такова дъно има възможност да види каква му е температурата на MCP чипа.
Като го пипна моя и пари.
Дъното все още е в гаранция и ако това загряване не е нормално ще ходя да се разправям да го сменят.
=4ave3=
30.03.04 г., 12:46
Мога да измеря с термодвойка температурата на моя МСР, като се прибера. Резултатът ще го постна утре сутринта, че нямам нет в къщи. Става ли?
johnny_ji
30.03.04 г., 13:53
Originally posted by =4ave3=
Мога да измеря с термодвойка температурата на моя МСР, като се прибера. Резултатът ще го постна утре сутринта, че нямам нет в къщи. Става ли?
Мерси !
=4ave3=
31.03.04 г., 10:55
Машината е от подписа ми. Температурите са измерени с термосондата на обикновен (евтин ;)) мултицет, допрян до чипа през времето на теста. Данните в прикрепения скрийншот са в idle режим.
След ~ час прайм95, при затворена кутия без допълнително охлаждане, стайна темп. ~19*С и темп. на цпу до 65* :D, средната темп. на МСР-то беше 35*С, като се движеше от 33 до 37 в отделни моменти. Температурата на радиатора на северния мост беше ~36*С. Същото беше и след ~ час на рейвън шийлд.
На пипане и радиатора, и МСР-то бяха лееееко топли.
Ако ти трябва друго инфо, питай. Интересното е, че преди около седмица някой също се оплака, че МСР-то на дъното му, също 7n400-l, много грее. Май има доста кофти бройки.
johnny_ji
31.03.04 г., 12:26
Мерси за информацията.Май ще трябва да ходя да се разправям , само дано успея да ги убедя че това греене не е нормално.
След като си пуснал пц-то и преди това не е работило цяла нощ проблемът ти не е в топлината на чипа, няма как до зареждане на Win да загрее толкова. Проблемът ти е някъде другаде.
johnny_ji
31.03.04 г., 13:20
Originally posted by y0y0
След като си пуснал пц-то и преди това не е работило цяла нощ проблемът ти не е в топлината на чипа, няма как до зареждане на Win да загрее толкова. Проблемът ти е някъде другаде.
Проблема с ланката май бил препълване на някакав буфер на картата , поне така ми го обясниха.Получавало се уж от време на време.
Ще потърся из нета пък ще видим :)
Абе що се занимаваш с глупости, бучни си една PCI лан карта, пари не струват.Тия вградените ланки само в краен случай
Имам същото дъно проблема с МСП то ми е същия като при тебе направо си пари и си забива понякога особенно като затворя кутията, тогава неможе да се работи на този компутър, когато са купували дъното ми във фирмата са взели още 3 и трите имат същия проблем проблема с лан-а ойе да произти4а от тезе високи температури за мене това нее исклучено. Моят съвет е ако можеш го махай това дъно какще направя и аз.
Авторски права на vBulletin