Виж пълна версия : Въпрос за охлаждане на рам със custom материали
DC_Snake
30.03.04 г., 00:02
Имам няколко чипа по дъното, които искат охлаждане :) Имам и стар радиатор от процесор. Имам и ножовка. Имам и оформени парчета от този радиатор, които трябва да сложа на паметта. Ама нямам с какво да ги залепя. Дайте някаква идея?
martooo2003
30.03.04 г., 02:10
с дъвка....ама не "Орбит" ами такава лепенка за радиатори... незнам обаче дали в HWBG имат още...
DC_Snake
30.03.04 г., 09:55
А какви пари струва това удоволствие?
И аз имах подобен проблем. И го реших по следния начин - купих си охладители за RAM на Thermaltake. Струва 7-8 лева и представлява опаковка с 8 малки медни радиаторчета с термолепенки. И паметта си охлаждам с тях, и чиповете по дъното. Пасват много добре, залепват стабилно и според мен добре охлаждат.
j`e`k`o
05.04.04 г., 00:27
а тея радиатори за рам-а стават ли и за мосфетите ? защото и аз мисля да си взимам такива :P
Пресиян
05.04.04 г., 01:13
Originally posted by j`e`k`o
а тея радиатори за рам-а стават ли и за мосфетите ? защото и аз мисля да си взимам такива :P
Стават перфектно ако изкаш мога да ти продам трябват ти точно четри аз си взех един комплект и ми останаха 4бр. които ще ти стгнат перфектно.
kfc1024
08.04.04 г., 02:05
А няма ли и друг начин за залепяне?Мен ме вълнуват чиповете на видеото.
Zabluden
08.04.04 г., 12:54
има. С термолепило ;)
DC_Snake
08.04.04 г., 14:22
Откъде да го намеря и колко струва?
На опаковката на Термалтеик радиатори за памет пише, че лепенките за закрепване са марка 3М 9448В (Thermal Adhesive: 3M 9448B) Проввай в Бриколаж-а Късмет
DC_Snake
14.04.04 г., 02:14
Ами ето какво направих в крайна сметка: сложих термопаста титан на чипа, отстрани на чипа сложих каноколит, притиснах радиатора докато стегне, след това около чипа и радиатора сложих топъл силикон. Получи се доста добре.
Авторски права на vBulletin