Виж пълна версия : вин 98се се мота като му натиснеш десен бутон и при триене на папки?!?
вин 98се се мота като му натиснеш десен бутон и при триене на папки?!?
ей така си зависва и след време - около 1-2 минути се отпушва и показва менюто, със компчета или драг&дроп си работи без проблемно...
няма вируси, сега проверих за вещици с ад-аваре-то, махна 57 ама не се оправи проблема... какво още да проверя?!? :(
Процесор, Дъно, РАМ ? Да са слаби нещо, за да ти прави проблеми ?
ми не, работеше си и се появи... иначе е Целерон 333 със 128 рам и малко SCSI HDD-ta + 2 Scanner-a
The Bandit
29.03.04 г., 22:08
Имаш ли в контектните менюта на десния бутон опции от външни за Уиндоус програми от типа "View with...", Browse with..." "Send to..."? Ако има, може някоя от тях да прави проблема :conf:
ами... от сенд ти има стандартното то флопи, маил и кво беше там общо 4тири са, ...вин98 няма по подразбиране опен витх, става само с ШИФТ, тогава си го има
и никакви съобщения, никакви други ефекти? сини екрани и така нататък, т.е. като цъкнеш десе бутон на Desktop-а да речем и CPU е на full load - така ли?
някакви програми инсталирани скоро?
случнайно да има инсталиран Нортон?, ако има махни го Task Manager-а и пробвай пак :)
провери и за Spyware с Bazooka Spyware Scaner, въпреки, че Ad-ware-то е казало, че няма ;)
това е,
то само няма да се махне :), трябва да направиш нещо
махнах де що можах от таск-а, остава си проблема, само на файлове от експлорера го прави това, на десктопа си се появява менюто...
и докато чакам да реагира дава от таск-а че екплорер ис нот респондинг и след това си се оправя като се появи менюто, сега ще сложа несщо да видя процесите кое хаби процесорноп време, това вин98 нали ПАК няма вградено такова... :)
сложих таск манажер последна версия и гледам, НИКОЙ нищо не прави докато чака да се появи....седи си ИДЛЕ и това си е... още/други иде?!? само един АВГ (антивирус има) и друго утрепах всичко останало...
знам, че е тъпо предложение... ама... :rolleyes:
преинсталирай Win98 върху този, който сега е сложен, така че само да си презапише системните файлове, без да ги запомня :)
Tarambuka3500
30.03.04 г., 14:09
тоя компютър в мрежа ли е?
има ЛАН-ка, но не е в мрежа...ето това е таскинфо-то цялата налична информация в този файл, процеси...памет и каквото там има...ето го и него!:
Milanoff
31.03.04 г., 01:31
При мен го има същото, независимо от дъното и процесора, все си мисля че Нортън антивируса го прави, защото без него тоя ефект го няма. Като гледам и ти си с Нортън.
е аз го утрепах като процес... ще взема да го дейнстална сега да видя какво ще стане...
остана си проблема... айде на жената е това компютъра срамота за мене не мога го оправя, то и Вие не можете 'кат гледам ... :)
Ми и аз го имах навремето този проблем и така и не му намерих колая. Появяваше се при триене на големи масиви информация. Изтрива значи каквото трябва и след това Експлорерът мисли 2-3 минути. Ама от 2 г. насам, че и повече, не съм имал на компютъра си Win98 и бях позабравил за тази мизерия.
dodo2000
12.04.04 г., 17:07
аз докато бях с вин98 имах този проблем. Все едно зависва всичко. С къв интернет експлорер си. Аз бях с 6.0 и като върнах стария 5.0 нещата се оправиха. Все си мисля че това чудо е от интернет екплорера. сети се дали преди да ти почне проблема си сложил по нова версия на експлорера или си update wina. а между другото наистина и нортън антивирус прави много поразии. Зарежда се при стартиране от време на време, като дам да се отвори менюто за да сканира то не се отваря и други подобни щуротии
Авторски права на vBulletin