PDA

Виж пълна версия : LCD с контролер

FGI
29.03.04 г., 15:05
Търся всякаква информация (схеми) за LCD и управлението му чрез контролер. Благодарности на всички отзовали се от сега.

P.S.
Темите във форума съм ги изчел трябва ми нещо различно.

woynoff
30.03.04 г., 01:47
http://www.microchip.com/1010/pline/analog/anicateg/mixed/dsplyadc/index.htm

да речеме!!! има доста изписано, дейташиитовете имат и
примерни схеми. но си трябва яко четене.

Da_Munk
02.04.04 г., 10:53
http://www.bugbg.info/pdf/br1/20-21.pdf

Разгледай и това от вестник Бъг, може да ти бъде полезно...

woynoff
02.04.04 г., 11:30
FGI ако идеята ти е да вържеш ЛЦД да показва температура
от термодвойка просто трее да земеш едно АДЦ и да го
вържеш към мисля 3 цифров дисплей. мисля тия на Майкрочип
ги има и са евтини и в документацията има схеми как се връзват
с ЛЦДто. ае успех

FGI
02.04.04 г., 13:12
Идеята е да се вържат поне два термочувствителни елемента към един PIC и той да се обяснява на контролера на LCD-то. Проблема е че търся PIC, който да който да се детектва от някоя готова програма и да може да извежда и данните от дачиците на дъното и т.н.
В момента си играя със 16F876, но него мога да го ползвам само като термометър (поне за момента).

woynoff
02.04.04 г., 13:21
тоя ПИК16Ф876 той не беше ли с там как се викаше УАРТ абе
сериен интерфейс вграден та просто да го вържеш към ком1
ком2. пък той ше си ги чете поред сичките и тия добавените
ТД и това от интерфейса. става мноооо усложнено и аз нямам
толко познания обаче. принципно с такова чудо може да се
направи страхотна джаджа дето ше ги удари сичките и ТТ и
Суифта обаче трябва някой дето доста да ги чатка тея раоти.
инак е възможно почти сичко

FGI
02.04.04 г., 14:00
Свързването към СОМ става с RS232, което е лесно, но въпроса е да намеря и програма която да може да си комуникира с 16ф876.

acdc
06.04.04 г., 17:16
Доколкото разбрах на теб ти трябва един микроконтролер който да управлява LCD дисплей. Входните данни ще се взимат от локални датчици (свързани директно към микроконтролера) и от HWM на дъното.
Значи има 2 решения
1. Някой който е много навътре в програмирането на микроконтролери да ти напише съответното програмно осигуряване за микроконтролера и Windows. Което си е доста скъпо!
2. Да се използва стандартна програма за управление на LCD дисплей свързан или, чрез паралелния или серийния порт. Тогава пак трябва специалист да ти напише програмата за управление на микроконтролера и да го програмира, така, че да се прави, че е LCD дисплей и същевременно получените от него данни, заедно с тия от локалните датчици (след като ги обработи) да ги визуализира по определен начин на дисплея Това доста по-евтин вариянт но също е достатъчно скъпо ако не предвиждаш произвоство!

peperoni
08.04.04 г., 14:05
FGI, какъв LCD мислиш да използваш?