PDA

Виж пълна версия : Проблем със Кирилизацията на ХП

tao
29.03.04 г., 14:30
" Здравей "на всеки,който чете този тема.Внезапно изникна проблем който не е много приятен.Когато инсталирах мирката,когато искам да пиша на БГ ми се появяват ъероглифи;казах си - проблема не би трябвало да е от мен защото мога да пиша тук,в чата на БГ,имам руски софтуер даже;помислих,че проблема идва от мирката;свалих друга версия-няма резултат.Днес открх,че и при корал инглиш дикшънъри-то когато отида с мишката до мястото кадето трябва да напиша дума за превод ми излиза обяснение в жълт фон (tooltip)което вместо с бг букви излиза с йероглифи;иначе ако си напиша дума за превод си ми излиза нормално , без йероглифи.
Като крайна мярка сложих флекс тайп 2к,никакъв ефект.

tedych
29.03.04 г., 15:19
Ами в Regional Settings има сто настройки, стотици кодови таблици, които имаш на разположение, вероятно не ис инсталирал някоя важна кодова таблица, или не си настроил правилно езиците. Аз нямам този проблем.
Само че като си инсталирал Флекс-а, си осрал работата. Хайде реинстал на Уиндоуса! :)
Т.е. при правилно настроен ХР няма да имаш проблеми с кирилицата никъде.

tao
29.03.04 г., 15:40
значи в регионал опшънс всичко е на булгариан !кодовоте таблици не съм ги пипал,но видях че е маркирана МАС кирилик.
флекса и без това щях да го инсталирам защото ми трябва ВР,което го няма в уиндоуса.

pimpirlit
29.03.04 г., 16:13
Темата е дъвкана доста пъти. Ако потърсиш ще намериш достатъчно инфо. XP няма проблем с кирилицата докато не сложиш някой "кирилизатор". Виж страничката на ИнжИнера (http://free.hit.bg/injinera/)
Обърни внимание, че освен Regional Options трябва да оправиш и в Advanced да бъде Bulgarian
Успех

tao
29.03.04 г., 16:21
Браво tedych! Пак се оказа прав.Преинсталацията свърши работа.
А относно нуждата от кирилизатор-не мисля.Ако си с 98 да,но не и с ХП.

Thoth
02.04.04 г., 12:53
Originally posted by tao
Браво tedych! Пак се оказа прав.Преинсталацията свърши работа.
А относно нуждата от кирилизатор-не мисля.Ако си с 98 да,но не и с ХП.
pimpirlit e изчерпал темата според мен- сайта на ининера, там е описано как да си настроим уиндоуса от 98 до 2003 ... така, че според мен мнението ти е грешно в случая...аз лично имам 98 без флекс тайп, който си му работи перфектно кирилицата.

Baby Thomas
02.04.04 г., 14:07
Е аз имам и 95 без ФлексЛайн. 95 и 98 имат смотани версии, които не могат да се кирилизират "вътрешно". Но с т.нар. Pan European нямаш никакви грижи. Мисля и това го има на сайта на ИнжИнера...

j`e`k`o
03.04.04 г., 13:05
аз лично с ето това (http://rack5.free.evro.net/free2/JeekO/kbdBG.ace) си оправям фонетичната подредба под XP, а за кирилизацията--> просто в Control Panel-> Regioanl SEttings and Options нажсякаде слагаш на Български (не забравяй Advanced листа) и няма да имаш абсолютно никакви проблеми.