PDA

Виж пълна версия : KT 600 ili nForce2

dodo2000
29.03.04 г., 12:46
кажете кой от двата варианта е по добър - дъно с KT 600 или с nForce2. Мисля да слагам Duron на 1600 на това дъно. Във фирмата дето ходих ми викат че е по добре да си взема дъно с KT 600, ама аз не мисля така. Кажете вашето мнение. И за да не права нов пост кое дъно е по добро Гигабайт с nForce 2 модела е около 60$ или Биостара пак с nForce2 също за около 60$.

RaHzElChO
29.03.04 г., 12:53
nFORCE II е по-добрия вариант.Примерни дънa:
A7N8X-Deluxe- много яко дъно,но слабо за клок
Епокс 8RDA+ (8RDA3+) - Доста добри дъна,едни от лидерите по клок,стабилни.+ има САТА.
Солтек 75FRN2-RL - Също много стабилно и прозиводително дъно,много хора напоследък се здобиха с такова и са много доволни,добро и от към клок!
Абит NF7-S/AN7 - Лидери също от към клок,много стабилни и прозизводителни,AN7 е по-новия модел с дисплейче на дъното и GURU функция.
DFI Lan Party - Нашумялото наскоро дъно,много добро от към клок и пълно се екстри,но на висока цена - 170$ и не се намира лесно в БГ.

Едит. Биостар-а е много добро дъно,произдодително и абсолютен лидер за цената си,няма по-добра алтернатива,носи и на клок,HWBG го предлагат!

ХристоС.
29.03.04 г., 12:54
Взимай си Biostar M7NCD Pro и хич не ги слушай какво ти разправят някакви си там "хардуерни капацитети". KT600 е слабо като производителност, няма един куп предимства, с които разполага nForce2 и съвсем не е случайно, че тук във форума почти няма човек с такъв чипсет. Gigabyte имат страхотни модели за K8, обаче К7 линията им не блести с достойнства, а Biostar се е доказало като едно безпроблемно дъно в средния клас.

RaHzElChO е систематизрал общо взето нещата, но всички дъна, които е изброил, попадат в по-висока ценова категория, като изключим Soltek. Вссе пак $100-те и отгоре на 8RDA+ са много далеч от 60-те, които си готов да отделиш, но пък то е най-стабилното дъно, до което съм се докосвал. Лично аз съм с DFI LanParty NFII UltraB, но не бих посъветвал никого да си вземе такова или пък DFI NFII Infinity (по-евтиния модел) просто защото се държат много капризно и на човек, който не е overclocking maniac, биха донесли само излишни главоболия.

Crazy_hatteR®
29.03.04 г., 13:42
Солтек 75 FRN3 попада в 60 доларовата група , има го в Лидер , Смарсистем и дЖар .

xtra
29.03.04 г., 14:58
Originally posted by ХристоС.
KT600 е слабо като производителност, няма един куп предимства, с които разполага nForce2 и съвсем не е случайно, че тук във форума почти няма човек с такъв чипсет.

Абе без да претендирам за МНОГО опит с различни дъна от посочените два чипсета - много е преувеличено "предимството" на nForce чипа. Най-гадното на KT600 e, че няма PCI/AGP lock и не можеш да пускаш междинна шина. Това е проблем, ако клокваш. Иначе за производителност - без тестове АБСУРД да я усетиш. С тестовете е около 5%.
По отношение на тези 1 куп предимства, мога да ти посоча, че примерно дъното, с което съм - ABIT KV7 с КТ600 e по-евтино от почти всички неорязани дъна с nForce2 чип.
По качество на звука (поне според мен) бие Epox (дори и този със Soundstorm) и Soltek 75FRN2-RL (тук вече категорично го бие), а вероятно и останалите (нямам лични впечатления от Asus и Abit с nForce2).
Има SATA (което примерно Epox-a със Soundstorm няма), има автоматично регулиране на оборотите на всички вентилатори, има си изведени самостоятелни изходи за всички аудио канали и отделно за микрофон и line-in, има оптичен аудио изход, аларма и изключване при прегряване или скапване на вентилатор...
Абе има повече предимства (или поне за мен по-важни :D) от nForce2 до $100 с изключение на PCI/AGP lock.
Ако не си взел Duron 1600, мисля че е по-добре да вземеш 1400, защото са заключени, а 1400 най-вероятно ще можеш да го пуснеш на 200 шина.
Моят го взех от Stantek преди 5 дена - MIUHB 0348 - тръгва без проблеми на 10,5*200 = 2100 на 1.55V. Гледах в нета и други със същата сигнатура и са чудесни.
Хайде помисли си точно от какво имаш нужда, че тук можеш да научиш наистина МНОГО неща, но има и МНОГО ненужен субективизъм (не конкретно по тази тема:D) ...

RaHzElChO
29.03.04 г., 15:01
Абе айде стига глупости сега.Еми по тая логика дай всички да си продаден дъната за по 130$ да си вземем по един кт266а или нещо подобно и да си свиркаме.Няма по-яко дъно за 70$ от Bioastar-а.Просто няма какво да се спори по въпроса.Играл съм си с него и мога да кажа,че единствения недостатък е,че по-големите радиятори малко трудно влизат,защото опират в кондензаторите около сокет-а,но с леко натискане става перфектно!

|ma3x|Virus
29.03.04 г., 15:07
Определено nForce2 - не само че е по производително но и спо добър саунд.
За Gigabyte e известно че дъната им за К7 процесори не са от най сполучливите, затова - BioStar.
Иначе хубави дъна с nForce2 са на : Epox, Abit, Soltek и Asus.

Mr.Book
29.03.04 г., 15:36
Не съм пробвал Biostar M7NCD Pro ,но за това дъно съм чувал единствено и само хубави неща.Според мен за тези пари е перфектно.

Loshia_NIKJAM
29.03.04 г., 15:50
E да го развенчая ли малко дъното. Май ще ми е трудно, но ще пробвам. Единствения кусур който има са волтажите далеч не са толкова стабилни както със стария ми Епокс, но това да речем е повече вина на захранването. Да живеят кодеджамите :D :D :D
и разбира се трябва да се вземе Про версията на биостара за да може да се възползваш от благинки като волатжи и смяна на множители.

dodo2000
29.03.04 г., 16:04
а като гледам че се заговори за процесори не знаех че 1600 е заключен. Някаде из форума гледах мнения за Дурон 1600 и Атлон 1800+ и мненията преобладаваха че е по добре Дурона. Аз питам какви евентуално са недостатъците на Дурона в сравнение с Атлона освен че има по малко кеш. На колко FSB е Atlona и на колко Durona.

entium
29.03.04 г., 16:23
И Атлона и Дурона са на 266Мхц

xtra
29.03.04 г., 16:29
Originally posted by RaHzElChO
Абе айде стига глупости сега.Еми по тая логика дай всички да си продаден дъната за по 130$ да си вземем по един кт266а или нещо подобно и да си свиркаме.Няма по-яко дъно за 70$ от Bioastar-а.Просто няма какво да се спори по въпроса.Играл съм си с него и мога да кажа,че единствения недостатък е,че по-големите радиятори малко трудно влизат,защото опират в кондензаторите около сокет-а,но с леко натискане става перфектно!

Хе-хе-хе :D - къде я видя "тая логика" :D.
Няма да е глупост, но според мен за непристрастения клокър (клокващ не заради самия клок) ще е грешка да предпочете въпросния BIOSTAR (въпреки, че не е НИКАК лошо дъно) пред ABIT KV7 с КТ600 например (кофти, че имам такова, че сега ще кажат - "Хвали своето" :D).
Не зная дали този Biostar има SATA, звукът му СЪМ СИГУРЕН, че ще е по-лош (при това чуваемо), за производителността - не зная... Ако имаш процесор, който знаеш че тръгва на 200 шина (или пък не искаш нещо междинно между 166 и 200), според мен трудно ще намериш по-балансирано дъно от ABIT KV7 за цената си...

Originally posted by...
Определено nForce2 - не само че е по производително но и спо добър саунд
Кой nForce2, кой саунд, от кое? Е това е говорене наизуст, който не е виждал/чувал :D

За процесорите - заключени са. Мисля, че е най-добре Duron 1400 - възможностите им за клок са еднакви с Duron 1600. Дори и да не смяташ да клокваш, съвсем разумен клок (за който не ти е необходимо супер охлаждане, шум и др.) си е 10,5*200=2100МХц. С Duron 1600 трудно можеш да стигнеш 200 шина.
Един полезен съвет - искай да видиш един Duron 1400 (в Stantek ги имаше преди 5 дена). Ако видиш означението MIUHB 0348 го взимай. Шансът полсе да ми се сърдиш/да ме псуваш е МНОГО малък :)

Loshia_NIKJAM
29.03.04 г., 16:39
Еми така ще кажем
Всеки клокър начинаещ или не, правещ го заради спорта или заради производителност ще предпочете AGP/PCI лока пред Сата контролер. Особено с тези заключени процесори тази екстра на нфорс2 е незаменима от 1/6 на К600. Просто не може човек да се надява че процесора му ще стигне максимален клок на 200 шина.

Atlant
29.03.04 г., 16:48
Originally posted by xtra
Хе-хе-хе :D - къде я видя "тая логика" :D.
Няма да е глупост, но според мен за непристрастения клокър (клокващ не заради самия клок) ще е грешка да предпочете въпросния BIOSTAR (въпреки, че не е НИКАК лошо дъно) пред ABIT KV7 с КТ600 например (кофти, че имам такова, че сега ще кажат - "Хвали своето" :D).
Не зная дали този Biostar има SATA, звукът му СЪМ СИГУРЕН, че ще е по-лош (при това чуваемо), за производителността - не зная... Ако имаш процесор, който знаеш че тръгва на 200 шина (или пък не искаш нещо междинно между 166 и 200), според мен трудно ще намериш по-балансирано дъно от ABIT KV7 за цената си...

Кой nForce2, кой саунд, от кое? Е това е говорене наизуст, който не е виждал/чувал :D

За процесорите - заключени са. Мисля, че е най-добре Duron 1400 - възможностите им за клок са еднакви с Duron 1600. Дори и да не смяташ да клокваш, съвсем разумен клок (за който не ти е необходимо супер охлаждане, шум и др.) си е 10,5*200=2100МХц. С Duron 1600 трудно можеш да стигнеш 200 шина.
Един полезен съвет - искаш да видиш един Duron 1400 (в Stantek ги имаше преди 5 дена). Ако видиш означението MIUHB 0348 го взимай. Шансът полсе да ми се сърдиш е МНОГО малък :)
Друже ако искаш ще те поканя в нас на по бира да обсъдим качеството на звука (и не само) и да чуеш как звучи асуския 5.1 .
После ще ми кажеш какво ти е мнението.

|ma3x|Virus
29.03.04 г., 16:50
Става въпрос за по скъпите дъна с nForce2 чипсет - Epox например. Такъв с чип SoundStorm. Имам предвид че е по добър от който и да е друг integrated sound.

xtra
29.03.04 г., 16:58
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Еми така ще кажем
Всеки клокър начинаещ или не, правещ го заради спорта или заради производителност ще предпочете AGP/PCI лока пред Сата контролер. Особено с тези заключени процесори тази екстра на нфорс2 е незаменима от 1/6 на К600. Просто не може човек да се надява че процесора му ще стигне максимален клок на 200 шина.

Тук съм съгласен. Но можеше да му пообяснят на човека. А не - "...Давай тва, щото аз съм клокър и тва ме кефи..."
Много от хората (болшинството бих казал) не им се дават пари за отделна звукова карта, при положение че на дъното има. Но биха дали пари за 5.1 колонки да гледат филми със съраунд. Тук ИМА разлика.
SATA според мен не е чак толкова лоша опция. И ако те дразни това, че като си пуснеш някой тест (не самата игра, защото там няма как да го разбереш) и видиш, че играта всъщност като вдигнеш шината от 166 на 170 (защото Duron 1600 трудно ще провърви на нещо повече от 170 при нормални волтажи без да трябва инвестираш повече от стойността на процесора в охлаждане...)
върви с "цели" 6 кадъра по-бързо (от 110 на 116), то тогава наистина трябва да предпочетеш PCI/AGP вместо SATA. Наистина, ако имаш заключен процесор, който не иска на 200, но на 190 се държи добре, тогава ще съжаляваш...

amd_fan
29.03.04 г., 16:59
biostar-а е много хубаво дъно, но в момента на пазара такова няма! Нали звънях на киро и ми каза, че няма... За това грабнах за един познат asrock k7s8x и мога да кажа , че дъното е някакво чудовище за тия към $50!!! Просто е много добро - стабилно, гледам някои са стигнали !205! шина с него, има АГП/ПСИ лоК!, проблема е, че няма никакви екстри и си е просто по-бавничко по трансфер на паметта от нфорс 2, а и биоса е доста орязан. И въпреки това го препоръчвам на всеки с до $50-55. ЗА $60-65 и нагоре по-добре се ориентирайте към нфрорс 2. От виа чипсет няма смисъл според мен...

xtra
29.03.04 г., 17:07
Originally posted by Atlant
Друже ако искаш ще те поканя в нас на по бира да обсъдим качеството на звука (и не само) и да чуеш как звучи асуския 5.1 .
После ще ми кажеш какво ти е мнението.

ОК, става :) , само че съм от Бургас :( . Сигурно звучи добре (като си помисля, че и моят Asus със Soundstorm, макар и с nForce1 звучеше добре, но все пак чуваемо по-слабо от сегашното ми). Аз и затова казах (виж по-горе) че не съм чувал Asus и Abit. Но и твоят Asus e 2 пъти по-скъп от моя Abit (а и няма да звучи по-добре) и 2 пъти по-скъп от ценовия диапазон, за който загатна човека. Чувал съм доста (различни) Epox-и със и без Soundstorm. И Soltek съм чувал.
А и много потенциални купувачи дори не знаят, че не всички nForce дъна под $100 не са с "хубавия звук" на MCP-T...

Originally posted by |ma3x|Virus
Става въпрос за по скъпите дъна с nForce2 чипсет - Epox например. Такъв с чип SoundStorm. Имам предвид че е по добър от който и да е друг integrated sound.

Това си го чел по ревютата и форумите, нали? И аз точно така мислех, но сега съм на малко по-различно мнение. А и да доуточня - говоря за качеството на "чуваемия" звук при музика, съраунд, игри. А не, че някоя игра при Soundstorm-a на nForce върви с 2-3 кадъра по-бързо...

Atlant
29.03.04 г., 17:09
ОК, става :) , само че съм от Бургас :( . Сигурно звучи добре (като си помисля, че и моят Asus със Soundstorm, макар и с nForce1 звучеше добре, но все пак чуваемо по-слабо от сегашното ми). Аз и затова казах (виж по-горе) че не съм чувал Asus и Abit. Но и твоят Asus e 2 пъти по-скъп от моя Abit (а и няма да звучи по-добре) и 2 пъти по-скъп от ценовия диапазон, за който загатна човека. Чувал съм доста (различни) Epox-и със и без Soundstorm. И Soltek съм чувал.
А и много потенциални купувачи дори не знаят, че не всички nForce дъна под $100 не са с "хубавия звук" на MCP-T...
Ти по силата на звучене ли съдиш за качеството на звука, защото ако е така ще те оглуша :)

Demonaz
29.03.04 г., 17:21
За цената си прав, но и аз бих се включил за това кой звук е по-добър и съм май съм сигурен в резултата. Ако докопаш отнякъде като мойто дъно може да го пуснеш да видиш (чуеш).;)

xtra
29.03.04 г., 17:34
Originally posted by Demonaz
За цената си прав, но и аз бих се включил за това кой звук е по-добър и съм май съм сигурен в резултата. Ако докопаш отнякъде като мойто дъно може да го пуснеш да видиш (чуеш).;)

А ти чувал ли си някога КТ600 с кодек на VIA - VT1616? Това не го приемай като заяждане :), просто съм любопитен дали има някой от тук постващите, които са чували и те като мен и двата варианта и да споделят мнение. Надявам се, че не изместихме много темата и че dodo2000 държи и на звука и ще извлече полза от тези дискусии...

|ma3x|Virus
29.03.04 г., 17:40
[i]Originally posted by xtra

Това си го чел по ревютата и форумите, нали? И аз точно така мислех, но сега съм на малко по-различно мнение. А и да доуточня - говоря за качеството на "чуваемия" звук при музика, съраунд, игри. А не, че някоя игра при Soundstorm-a на nForce върви с 2-3 кадъра по-бързо... [/B]

Ами един мой френд имаше Креатив Лайв 5.1 и след като си взе Епокс-а си продаде креати-а. А той си е притенциозен на тема саунд. Това ми говори че дори да не е по добра, то поне се доближава до креатива.

Чернокрилия
29.03.04 г., 17:59
къв саунд кви 5 лв
човека пита за 60$ кво дъно да си вземе , вие му разправяте за саунд и за кодеци ... и т.н. простотии.
За тия пари по - доброто дъно е Биостар, ако може се напъне(още 5-6$) и да си взем Про версията - още по - добре.
nForce 2 е правилния чипсет за АМД К7 платформи и няма кво да дъвчете дали по - хубавия саунд или наличието на САТА променя този факт.Отговора е НЕ

xtra
29.03.04 г., 18:29
Originally posted by Чернокрилия
къв саунд кви 5 лв
човека пита за 60$ кво дъно да си вземе , вие му разправяте за саунд и за кодеци ... и т.н. простотии.
За тия пари по - доброто дъно е Биостар, ако може се напъне(още 5-6$) и да си взем Про версията - още по - добре.
nForce 2 е правилния чипсет за АМД К7 платформи и няма кво да дъвчете дали по - хубавия саунд или наличието на САТА променя този факт.Отговора е НЕ

Ти па как го реши тфа :D Да не се получи нещо като с "безумно клокващото се Manli FX 5200", което при теб е стигнало само до 480 МХц :lol: (шега е тфа - мойто видео върви безпроблемно на 320/600, но и аз съм на по-ниско в сигнатурата, щото така го ползвам).
Аз писах достатъчно май :D , нямам намерение да убеждавам някого повече.
Всеки е достаъчно голям и разумен (е те ТУК вече можем да поспорим:D), за да прецени сам какви са личните му желания и да приоритетизира (баа маа му - дали има такава дума) нуждите си...
Но за процесора (Duron 1400) съм сигурен! :D

P.S. Ха бе, dodo2000, включи се и ти и кажи: "Мене не ми требе звук, имам си Audigy, не ми требе и SATA и разни там конекторчета за звука, че и потенциометърчета си имам за вентилаторчеата, абе купих си го вече BIOSTAR-a"... Че да млъкна и аз най-накрая, щото много време загубих с глупости днес :D

Чернокрилия
29.03.04 г., 18:39
Ти па как го реши тфа :D Да не се получи нещо като с "безумно клокващото се Manli FX 5200", което при теб е стигнало само до 480 МХц :lol: (шега е тфа - мойто видео върви безпроблемно на 320/600, но и аз съм на по-ниско в сигнатурата, щото така го ползвам).
:D
Не ми напомняй, че още ме яд:)

Simbon4o
29.03.04 г., 19:13
мога лични впечатления от солтек SL-75FRN2-RL да дам: много яко дъно всичко му работи(епокса ми имаше дефект) масово се клокват на 220 шина!!! Лесни модове ако му се занимава на човек, и ако не му трябва гъзария на човек става 6-ца дъното, мойто на 1,7 чипсет волтаж носи 233 шина на един авер също взехме ги с разлика доста във времето мойто е месец след неговото, той първо взе FRN3 което пържеше и всчко какро 2-ката разликата е раид-а на SATA дъното може раид между IDE и SATA дискове (от малкото които го могат е :)) това без раида е много евтино, не ме кефи малкия волтаж на рама но това е поправимо ;)(ако му се занимава на човек) Няма други косури. Малко са му по-нестабилни волтажите на професора от на епокса дето имах ама това е заради двуфазното захранване на процесора и не е болка за умиране. Биостара не е лош ма КТ600 най-доброто дъно което съм виждал е EPOX ;) НЕ БИХ СИ ВЗЕЛ КТ600 щото съм пробвал и знам че е разли4но пък съм такъв че искам максимума винаги, така че КТ600 като не го може... ми това е. Приятно пазаруване! :)

такааа за звука положението е така: via, sound storm(nFORCE2), creative live 5.1 няма какво да се заблуждаваме че вграден звук може да даде звук :) енвидииския е най-добре от вградените и също и като производителност, в игрите е по-бърз от live 5.1 но последната звучи по-добре. Не струва много така че...

el oscuro
29.03.04 г., 19:36
...аве вие СЕРИОЗНО ли си карате с вградения саунд ....:insane: ( пък и масово явление ...баси ):lol:

nightyj
29.03.04 г., 19:36
Ааа само да попитам оправиха ли на nforce проблемните драйвари за дискове и ниските резултати с диска покачиха ли се вече.И дали направиха пач за нфорс на тази програмка дето се спенят волтажи шина и множители в windows среда,че виите там нямаха проблеми :D

|ma3x|Virus
30.03.04 г., 10:37
Originally posted by Чернокрилия
къв саунд кви 5 лв
Съгласен съм с избора на Biostar (с оглед парите които може да задели)

janko
30.03.04 г., 10:43
Originally posted by nightyj
И дали направиха пач за нфорс на тази програмка дето се спенят волтажи шина и множители в windows среда,че виите там нямаха проблеми :D
Който е с RDA+ ги може тези неща, без множителя обаче. :)

XM6002B
30.03.04 г., 10:56
Програмката (8rdavcore) работи с повечето Нфорс2 дъна - не може да се сменя множител и CAS на паметта. Последната версия на 8rdavcore има една страхотна опция - АутоФСБ, който променя шината и волтажа според натоварването на ЦПУ-то. Ползвам я повече от месец без никакви проблеми.

>

dodo2000
30.03.04 г., 13:49
а искам д питам разбирачите и още нещо.
Като гледам на някои дъна пише DualDDR. Това означава ли че ще трябва да си взимам и неква специална памет, или просто трансфера на информация е различен. Абе сигурно това дет питам са глупости ама кат не ми е ясно кво да праа

mitku
30.03.04 г., 14:05
Originally posted by dodo2000
а искам д питам разбирачите и още нещо.
Като гледам на някои дъна пише DualDDR. Това означава ли че ще трябва да си взимам и неква специална памет, или просто трансфера на информация е различен. Абе сигурно това дет питам са глупости ама кат не ми е ясно кво да праа
Най-просто казано - да... общо взето требе "специална" памет... т.е. требе да е разделена на 2 равни части (напр. 2х256МБ за двуканална 512МБ) за да имаш двуканална памет... отделно от тва пък и общо взето паметта става по-капризна в такъв режим, т.е. требе да е малко по-качествена.

dodo2000
30.03.04 г., 14:29
значи ще трябва да си взема дъно което да не е DualDDR. Този Биостар дето всички говорят за него четох в сайта на фирмата че е с DualDDR. Така ли е.

Loshia_NIKJAM
30.03.04 г., 14:52
Нищо не ти пречи да използваш само 1-на памет на двуканалното дъно и като решиш да сложиш още една ще минеш в двуканален режим.
Т.е. Биостара може и в еднаканален може и в двуканален режим да работи. Разликата между двата не е особено голяма в производителност.

ХристоС.
30.03.04 г., 15:00
Ама човек, как ще взимаш с едноканален контролер на паметта, нали точно в това се изразява едно от основните предимства на nForce2 чипсета?! Ти цетеш съветите, които ти даваме, както дяволът чете библията. Това за "специалната" памет са пълни глупости, много рядко има случаи 2 модула да не работят добре един с друг. А се продават и така наречените dual channel kits - комплект от две памети, които са тествани за съвместимост помежду си. Вярно, че в двуканален режим трудно се стига по-висока шина, но ти изобщо не си в категорията на запалените mega клокъри, които гоният всеки MHz - трябва ти стабилно бюджетно решение. А и на всичкото отгоре, всяко дъно с поддръжка на DualDDR може да работи и в едноканален режим както с 2 модула памет, така и с един.
Един призив - човека очевидно нищо не разбира, хайде не го обърквайте с двусмислени постове. Зная, че mitku съвсем не искаше да каже, че nForce2 400 е по-правилният избор в сравнение с nForce2 400 Ultra, обаче очевидно точно така беше разбран. Дайте да не говорим напразно, за да може след това да си осигурим причина да се изпишат още толкова празни приказки!

mitku
30.03.04 г., 15:56
Originally posted by ХристоС.
... Един призив - човека очевидно нищо не разбира, хайде не го обърквайте с двусмислени постове. Зная, че mitku съвсем не искаше да каже, че nForce2 400 е по-правилният избор в сравнение с nForce2 400 Ultra, обаче очевидно точно така беше разбран. Дайте да не говорим напразно, за да може след това да си осигурим причина да се изпишат още толкова празни приказки!
Мда - тъй погледнато - май не съм бил достатъчно конкретен, както се опитвах да го обясня най-просто...