Виж пълна версия : Отчитане на интернет трафик под Linux
compota
28.03.04 г., 20:38
Здравейте,
имам малка мрежа, а отскоро имам и кабелен интернет. Настройх един Линукс да служи като рутер и сега всички имат интернет. Проблемът е там че незнам как да отчитам трафика.
Виждал съм в една друга мрежа хората влизаха в някаква локална страница и там виждаха колко им остава .
Това как се прави???
Благодаря много.
ХристоС.
28.03.04 г., 23:15
Предполагам, прави се като се конфигурира някакво приложение да следи и разделя трафика по user-и, настрои се да записва стойностите в база данни. Пуска се един apache сървър на съответната машина, пише се php скрипт, който да взима стойностите от базата данни и така всеки може да си проверява изразходвания трафик... това е на теория, обаче практически да ти кажа точно как може да се реализира не бих могъл - познанията ми в тази сфера не стигат.
P.S: Забелязах (и много се смях от сърце на грешката си), че съм post-нал същия този текст в друга тема, в друг раздел, мислейки си, че го пускам тук. Нека някой модератор бъде така добър да го затрие, защото не желая да ми излиза име на SPAM-ер; намира се в "Общия софтуерен" раздел, темата за Turbo Pascal 7.0).
compota
29.03.04 г., 00:05
това е ясно ама ако можеш да намериш някакво практическо изпълнение и ще има да те споменавам... :)
Авторски права на vBulletin