Виж пълна версия : проблем с Албатрон 5900 хт
наскоро си взех албатронката и от два дни имам проблем с който не мога да се справя сам.pc-то забива след като е работило по-дълъг период от време.захранването на картата съм го включил.с новите драйвери на nvidia гледам че температурата е добре(45).Дъното ми е на QDi KuDoZ7x,имам и 512 ddr която е pqi.
pc-то ми е с athlonka 2100+.преди6ната ми карта бе6е gforce4
ti 4400 4x.tъй като съм дале4 от тази област biosa гледам да не го бъзикам много много и за тва само размених двете карти.
тука доста теми разгледах но не можах да намеря не6то по въпроса.
някои ако има някакви идеи ще са добре дошли.
p.s.като пусна марката 03 изкарвам 4600,което май е нисък резултат.
ни6то по pc-то не е clockвано
кажете с каква програма мога да clock-вам картата
digital
28.03.04 г., 14:30
Само когато е в 3D режим ли забива, или и във 2D?
bay_ignat
28.03.04 г., 17:05
Originally posted by rippey
наскоро си взех албатронката и от два дни имам проблем с който не мога да се справя сам.pc-то забива след като е работило по-дълъг период от време.захранването на картата съм го включил.с новите драйвери на nvidia гледам че температурата е добре(45).Дъното ми е на QDi KuDoZ7x,имам и 512 ddr която е pqi.
pc-то ми е с athlonka 2100+.преди6ната ми карта бе6е gforce4
ti 4400 4x.tъй като съм дале4 от тази област biosa гледам да не го бъзикам много много и за тва само размених двете карти.
тука доста теми разгледах но не можах да намеря не6то по въпроса.
някои ако има някакви идеи ще са добре дошли.
p.s.като пусна марката 03 изкарвам 4600,което май е нисък резултат.
ни6то по pc-то не е clockвано
кажете с каква програма мога да clock-вам картата
А какво е захранването щото ако е някое евтино за 10$ то ще е виновника
захранването е добро.
забива независимо от режима.е преди малко след 7-8 ч работа пак стана.в повечето случаи става докато свалям не6то от нета.не знам дали е от картата но се появи след като я сложих.
bay_ignat
28.03.04 г., 19:19
Originally posted by rippey
захранването е добро.
забива независимо от режима.е преди малко след 7-8 ч работа пак стана.в повечето случаи става докато свалям не6то от нета.не знам дали е от картата но се появи след като я сложих.
Какво ще рече това захранването е добро
какви настроики си пуснал в биоса за АГП
Може да пробваш с update на биоса с последната офицялна версия
В биоса:
AGP Aperture Size на 128
Fast Writes - off
Това са най-елементарните гимнастики, които може да опиташ.
^JONY_BRAVO^
28.03.04 г., 19:49
AGP Aperture Size
Това нещо,колкото мнения съм прочел все са различни егати.По сайтове и форуми всеки говори различни неща.Едни викат половината от наличната RАМ да е...други да ненадвишава 128,трети някви шашави формули сочат и го изчисляват според RАМта на системата и тази на видеокартата.И аз съм питал тук във форума и пак нестана ясно.
Нека ако някои е напълно наясно с тази настроика да ни просветли по въпроса
^JONY_BRAVO^ Чети тук (http://www.ocfaq.com/article.php/overclocking/vidcard/43)
rippey гледал ли си дали си нямаш някакво вирусче примерно?
Авторски права на vBulletin