Виж пълна версия : nForce 2 охлаждане
ThunderBolt
28.03.04 г., 02:15
Тъй като вентилаторчето, което дойде с дъното е много шумно и изнервящо, съм решил да сменям охлаждането. В последно време карам на 2V VDD Voltage, но охлаждането е много куцо, радиатора + един 60mm Spire @ 7V да го обдухва.
Имам Tt Crystal ORB, струва ли си да махам радиатора на епокса, за да сложа творението на термалтейк. Гледам има доста хора, които сменят радиатора на 8RDA+ с Titan CUV2AB kit-а, който е под нивото на ORB-а.
Дали Thermaltake ще достави по-добро охлаждане на NB от сегашното и stock-овото?
ХристоС.
28.03.04 г., 02:20
Първо, CrystalOrb не може да се сложи на твоето дъно - дупките за захващане не пасват. Второ, той е всичко друго, но не и безшумен и ако търсиш тишина е неподходящ избор. Има много хубави радиатори за чипсет на Zalman - NB47J, които ако имаш приличен въздушен поток в кутията са изключително ефективни, а и пореди липсата на перка ти спестяват всичкия шум. Имаше неотдавна такива в "Кунтуров" за 19 лв. бройката.
ThunderBolt
28.03.04 г., 02:28
Хъх, чак сега забелязах, че наистина не пасвав дупките. А освен Zalman-а, има ли някакви други решения?
ХристоС.
28.03.04 г., 04:11
Има - на Tt едно много смешно радиаторче с немощна турбинка отгоре или пък на CoolerMaster втулково вентилаторче с LED-чета (сложил съм си такова на южния мост - не охлажда много добре, но пък е красиво)... На теб NB47J защо не ти харесва - супер си е, ето ти и линк да го разгледаш по-отблизо: ZALMAN ZM-NB47J (http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm)
Joredos
28.03.04 г., 04:58
И аз да питам-този радиатор по-добре ли,че лади от кулера на титан,че иначе ще си вземе 2 титана за тия 20 лева?Вместо този радиатор не може ли да се сложи радиатор от стар кулер за CPU?
ХристоС.
28.03.04 г., 10:07
Кой точно кулер на Titan? Назови модел, недей така "стреля в тъмното" - как може да се знае със сигурност за какво говориш, дори и някй да подозира?! Ако влиза и имаш как да го закрепиш, защо да не сложиш радиатор от CPU - моето LanParty съм му го снабдил с Titan CU4TB, който е много популярно решение за Radeon-и в този форум, например.
Originally posted by ХристоС.
Кой точно кулер на Titan? Назови модел, недей така "стреля в тъмното" - как може да се знае със сигурност за какво говориш, дори и някй да подозира?! Ако влиза и имаш как да го закрепиш, защо да не сложиш радиатор от CPU - моето LanParty съм му го снабдил с Titan CU4TB, който е много популярно решение за Radeon-и в този форум, например.
може ли да ми кажеш как да закрепя голям охладител на аксле фх5200 !?:)
ThunderBolt
28.03.04 г., 14:23
Всичко добре, Zalman ще е, но трябва да се уверя, че ще се срави с тези 2V VDD, иначе няма смисъл..
В краен случай ще си остане както си е в момента, 60 mm перка на Spire, върши прилична работа, тиха е.
ХристоС.
28.03.04 г., 14:58
Originally posted by BuK0
може ли да ми кажеш как да закрепя голям охладител на аксле фх5200 !?:)
С въображение ((: Ще стане с custom изработена скоба навярно, ако дупките не остават под самия радиатор. Аз ако ти кажа как съм си закрепил радиатора на чипсета, ще паднеш :laugh: :lol:
Originally posted by ХристоС.
С въображение ((: Ще стане с custom изработена скоба навярно, ако дупките не остават под самия радиатор. Аз ако ти кажа как съм си закрепил радиатора на чипсета, ще паднеш :laugh: :lol:
сложил сам си предпазния колан :D
казвай :D
Авторски права на vBulletin