PDA

Виж пълна версия : Аквариум+медно блокче+ Помпа +радиатор = 2***Мхз :)

Reeper
27.03.04 г., 14:25
Днес докато си седях ме осени "гениалната" мисъл да използвам аквариум за водно:D

направата е елементарна. ~30-40л. аквариум, че може и повече и един радатор, който е потопен във водата. И така радиатора е пълен с вода, която постоянно циркулира и се охлажда от водата в аквариума и същевременно от отделяната температура затоплч водата в акварийма и поддържа тем. на рибките :)

някои да е правил подобно нещо ?

antoni-1971
27.03.04 г., 15:08
не зная какви риби гледаш ,но моите ги държа на 20-23 гр. Лятото без нагревател температурата е към 25-30 , ако включа и един нагревател към 100 W (зависи какъв ти е процесора но долу-горе там е ), не ми се мисли какви температури ще станат :)

bay_ignat
27.03.04 г., 15:36
то не рибки ще гледаш а рибена чура ще правиш в тоя аквариум:D

nightyj
27.03.04 г., 17:30
За зимата ще е пефектно :D

vutov
28.03.04 г., 01:58
По принцип тази система ще работи задоволително добре.
Все пак аквариума е с голяма контактна площ между водата и стъклото или направо с въздуха, което значи че ще работи.

Jmaes0888
28.03.04 г., 16:36
Това май не е съвсем насериозно, а?;)

Vince
28.03.04 г., 23:27
Стига изродии бе. Сложи един бидон или нещо такова вместо аквариума, че ще дойдат грийнпийс...

Grent
29.03.04 г., 01:11
Стъклото има отчайващо нисък коеф на топлопредаване, риб чорбата май наистина ще се заформи :D

Mr.Book
29.03.04 г., 01:58
Екстра,екстра!!!
Рибите ще си имат и атракцион - ПЪРЗАЛКАТА НА УЖАСИТЕ. За по-екстремните - минават близо до помпата,засмуква ги(трябва да махнеш филтри ако има на входа и) и си прави обиколка през системата.Стопля си з@дник@ при CPU-то и излиза щастлива.

XpacTa
29.03.04 г., 16:26
А ако ти е медно блокчето ще съумееш и да ги натровиш. Иначе ако решиш да го правиш ще е най-добре да монтираш аквариума като прозорец на кутията. Малко плоски риби ще ти трябват, ама ще е яко.

The Penalty
29.03.04 г., 17:49
Формулата казва, че при 50 литров аквариум и 100 вата топлоотделяне температурата ще ти се покачи с 15*, сам си прави сметка какво ще гледаш там :D
Иначе аз удома имам 200 литра пълни с цихлиди... при мен ще има по-малко от 5 градуса :D

AcOrP
29.03.04 г., 19:37
ako uhlavda[ vodata v akwariuma mve da stane mnoo qko :)

MiRaGe
30.03.04 г., 02:55
Originally posted by Mr.Book
Екстра,екстра!!!
Рибите ще си имат и атракцион - ПЪРЗАЛКАТА НА УЖАСИТЕ. За по-екстремните - минават близо до помпата,засмуква ги(трябва да махнеш филтри ако има на входа и) и си прави обиколка през системата.Стопля си з@дник@ при CPU-то и излиза щастлива.

Къртиш!!!:bow: :bow: :bow:

А ако си с блокове и на видеото, и на чипсета, тогава един маркуч направо в кухнята в чинията- ще ти падат, и за още ще питаш...:D

Reeper
30.03.04 г., 11:04
:D :D :D Вие ме разбихте :)

Та значи това, че ги натровя с медното блокче е малко вероятно, тъй като идеята не е самата вода от аквариума да циркулира през помпата, а в аквариума да има потопон радиатор, който се състои от множество тръбички(да минава водата) (като при абтомобилите). Е те тоя радиатор да е потопен в аквариума и да се охлажда от там ;)

Но като казахте темпераурата ще се покачи прекалено:rolleyes:

А като казах радиатор, някой да е пробвал радиатор да речем от москвич, пълен с антифриз зимата да се сложи вън на тератата при минусови температури какви резултати ще се получат :)

The Penalty
30.03.04 г., 15:15
Ще се получи конденз и след това зашеметяващи резултати - вервай ми :lol: :lol: :lol:

vutov
30.03.04 г., 21:32
Няма проблеми да изнесещ радиатора на студеното , НО трябва много добре да си изолираш маркучите и ,самото дъно и сокета от конденза, който със сигурност ще се получи.

Иначе ако избегнеш конденза,ще получиш много добри температури.

НО има и друг вариант, ако си искараш и самия компютър и всички компоненти на терасата, така всичко ще е при едни и същи температури и ще избегнеш конденза.