PDA

Виж пълна версия : Как да свържа два компа през ЛАН-а?

Minotaurus
26.03.04 г., 19:34
Как да свържа два компа през ЛАН-а?Моля ви обяснете ми,много е спешно.имам и кабел,но какви настройки да направя?

batdin
26.03.04 г., 19:48
Towa nqkakyw majtap li e?Kato kak da swari[ woda s `ajnik?
Ako ne e majtap-zadaj ry`no IP adrdress na wseki ot komp\trite-primerno ediniq 192.168.0.1,drugiq-192.168.0.2;mrevowa maska i na dwata-255.255.255.0.Towa srawa ot kontrolniq panel,de.I kabela trqbwa da e krystosan.

Minotaurus
26.03.04 г., 20:04
проблема е че кабела ми не е въртян май,прави ми го един дето май нищо не разбира.как точно се кръстосва?

mitku
26.03.04 г., 20:22
Ръгни кабела в LAN-картите на компотите - ако светнат свтодиодите на LAN-картите, начи има връзка и можеш да продължиш със софтуерните настройки... ако не светнат (както ше стане най-вероятно) - требе ти друг кабел, с тоз нема да стане... кажи им на тез дето ше ти го правят да ти направят кроснат кабел.

batdin
26.03.04 г., 23:34
Kato pogledne] buksite na kabela,se wivdat cwetowete na otdelnite prowodnici.Ako razpolovenieto w dwete buksi izglevda ednakwo,zna`i kabela e praw i w slu`aq ne ti wyr[i rabota...

Minotaurus
26.03.04 г., 23:35
Нещо не я виждам тая картинка!не ми я отваря

Minotaurus
26.03.04 г., 23:55
Сега го гледах кабела и май си е точно такъв каквъвто ми трябва!Разположението не е еднакво и като ги вклича в двата компота и ми изписва че е свързан кабела!И лампичките светят даже.Всички настроики са както трябва.нямам сложени никакви защитни стени(firewall) и други подобни!Някакав друг е проблема!Като дам на Нетворк и ми показва само компютара от който гледам и с другия е така.Всичко опитах и не става!Баси и работата,много ме е яд като стане така.Между другото ми показва и че приема пакети ама са малко!Обаче не се вижда другия компот!!!

batdin
27.03.04 г., 00:05
Izwinqwam se,ako wyprosa mi ti se stori typ,ama ti dali si share-nal po nqkoq direktoriq na komp\trite?A move[ li da ping-wa[ drugiq komp\tyr,znaejki adresa mu?

Minotaurus
27.03.04 г., 00:07
Шернал съм папки и от двата!пинг има и е под 1 мс!Всичко е заради шибания Уиндоус,нещо се е бъгнало!и двата компа са в един воркгруп аве сичко е точно,няма нещо което да не е както трябва.ама не става.проверявах и да не би да има нещо вирус ама няма!

batdin
27.03.04 г., 00:16
Hmm,moite skromni poznaniq wzeha da swyr[wat...A move[ li da prawi[ telnet (ot DOS-prompt) kym drugiq komp\tyr?
(Siguren sym wpro`em,`e w tozi forum powe`eto hora mogat da ti pomognat,ama temata im se struwa bezinteresna...)

all
27.03.04 г., 00:31
И с какви операционни системи си.
Какви мрежови карти?
NETBios имена?
Какво ти казва winipcfg?
Провери ли за вируси?
Динамични ип-та пробва ли?
Да не би да има някой Cyrix процесор в играта?

Хайде дай май малко повече инфо като си толкова спешен, не сме гадатели.

Minotaurus
27.03.04 г., 00:35
Windows XP Pro
Lan-a е вграден в дъното ми Gigabyte. Realtek май се води!
Тва за NetBios не го знам кво е!как да го видя?Btw вече не е токова спешно защото другия компот вече не е при мен и ще пробвам след няколко дни пак.дано дотогава открия проблема!

all
27.03.04 г., 00:37
Не се коси за netbios-а тогава
Пробвай с динамични IP-та
Ако имашвъзможност пробвай си кабела на някоя работеща мрежа
200% трябва да се увериш че няма вируси.

Minotaurus
27.03.04 г., 00:41
няма Cyryx CPU
в сигнатурата ми пише какав е компиутара!тва е моя а другия е по4ти същия-и двата са с еднакви дъна,съответно и лан карти!няма вируси.

Minotaurus
27.03.04 г., 00:44
Просто е против логиката да не става!Незнам кое не е наред.Между другото през останалото време компиутара ми е в друга лан мрежа и там има известни проблеми-с игра в мрежата например и с шерването на папки.Колкото и да форматирам не се оправя проблема.само преди 2 дни съм правил формат и на двата компота дето искам да ги вържа

all
27.03.04 г., 00:58
Виж си кабела.
Пробвай с пинг с много битове и много повторения. Разгледай го за ненормални стойности.
Пробвай друга мрежова карта на съмнителния комп