PDA

Виж пълна версия : NetHack - играл ли я е някой?

stani
26.03.04 г., 13:34
Гледам сайта http://www.nethack.org , няколко човека и ми я похвалиха, та да питам някой играе ли я и какво мисли за тази игрица.

rad
26.03.04 г., 18:14
ДА! :D :D :D

Играта е много добра и малко нестандартна ;) Предлага се за няколко вида операционни системи, аз лично я компилирах под AIX (след едночасова борба) в офиса. Играя си я по телнет за по-лесно :)

Общо взето играта прилича на диаблото като се има впредвид обикалянето на лабиринтите и нивата, събирането на всякакви артефакти и оръжия, армори, храни, gems, magical предмети и т.н. Освен това има и доста видове противници. Ключове, ключалки, врати, стълби (за нагоре/надолу по нивата).... даже си има и save.

A, може би забравих да спомена най-интересния факт - играта е в ascii-режим. Главния герой е "@" и се движи с h,j,k,l, освен ако не зададете изрично при компилацията да работи със стрелките от цифровия блок :p

Иначе има героя има здраве, сила, пари, stamina, dexterity, ниво на агресивност и кво ли още не ;)

Ето и скрииншот от играта: (хахаха)

http://www.arcfan.demon.co.uk/acorn/nh1.gif

Fo
26.03.04 г., 18:29
Пробвал съм я... на един шел я имаше... ама нищо не разбрах... обикалях малко, няк'ви прилепи май ме убиха. :p

rad
26.03.04 г., 18:35
Ами то затова си има GuideBook към играта ;)

Доста подробен е и съдържа всичко необходимо... Не случайно сорсовете на играта са близо 12МБ :D

stani
26.03.04 г., 18:57
Originally posted by rad
Ами то затова си има GuideBook към играта ;)

Доста подробен е и съдържа всичко необходимо... Не случайно сорсовете на играта са близо 12МБ :D
Почнах да го чета този гаид и се наплаших - тая игра има към 200 команди в конзолата и освен това 50-60 букви се ползват за управление - СТРАХ!
:D

rad
26.03.04 г., 19:03
Има нещо такова ;) Но все пак реално се използват 10-ина само, които са ти достатъчни ....

Хихи, не се шашкай, навремето X-Wing-a и Tie Fighter-a ги джитках с разпечатани клавишите на лист хартия и използвайки цялата клавиатура :)

Fo
26.03.04 г., 19:06
Гайд? хъх, колко мегабайта е тва... :bow:

xatri3
11.04.04 г., 07:43
OMFG! В кой век се намирам!? Ненормалници :-D