PDA

Виж пълна версия : Epox 8RDA3G - прецаках му BIOS, съвет

To6o
26.03.04 г., 13:03
ne mi iska nikwa BOOT disketa ili ne]o takowa, a wuob]e ne wadi ni]o - 4eren ekran, kakto i da e slu4valo se i predi, znam 4e se preprogramirwali ili se smenial BIOSa za malko s drug ot su]iq model, no wuprosa mi e dali towa dyno ima nekyf REZET za toq BIOS wse pak e gore-dolu nekwo nowo dyno.

Ako mahna BIOSa i pak go slova ]e trygne li ili ........ da go nosiq w serwiz (a mi triabwa za dowe4era PCto speshno)

Atlant
26.03.04 г., 13:04
Originally posted by To6o
ne mi iska nikwa BOOT disketa ili ne]o takowa, a wuob]e ne wadi ni]o - 4eren ekran, kakto i da e slu4valo se i predi, znam 4e se preprogramirwali ili se smenial BIOSa za malko s drug ot su]iq model, no wuprosa mi e dali towa dyno ima nekyf REZET za toq BIOS wse pak e gore-dolu nekwo nowo dyno.

Ako mahna BIOSa i pak go slova ]e trygne li ili ........ da go nosiq w serwiz (a mi triabwa za dowe4era PCto speshno)
Отваряй кутията и до батерията на дъното трябва да има джъмперче. Извади го за 10-тина секунди и пак го сложи и пробвай.

To6o
26.03.04 г., 13:15
`owek to e za kmosa, nema fajda. a i kak kazwa[ da go izkaram dokato raboti PCto ili predi da go cukna?

Atlant
26.03.04 г., 13:16
`owek to e za kmosa, nema fajda. a i kak kazwa[ da go izkaram dokato raboti PCto ili predi da go cukna?
При спряла машина естествено.

Simbon4o
26.03.04 г., 13:18
пробва ли да го ресетнеш от където ти казаха, ако си пробвал и няма ефект го занеси някъде да ти гофлашнат горещо на дъно с 512КВ биос същия чип и програматор става дума, иначе не стаа :)

To6o
26.03.04 г., 13:18
ne ne stawa taka, a i tozi jumper e za CMOSa ne za BIOSa

a daje neznam imam li takuw na towa dyno ?!

Atlant
26.03.04 г., 13:20
ne ne stawa taka, a i tozi jumper e za CMOSa ne za BIOSa

a daje neznam imam li takuw na towa dyno ?!
Добре бре човек я ме сяветни като извадиш джъмпера на цмоса какво се получава ?

To6o
26.03.04 г., 13:22
:) nada ni]o , .... no az ne go wadq a go slagam na clear CMOS !?
ne wivdam dvymoper za Biosa dave i w knivkata ne wivdam, no nqkoi hora kazwat 4e imat takyf i towa me ozada4awa

woynoff
26.03.04 г., 13:31
мдааа станахме двама тва е неква епидемия а:D
карай го в сервиз напрао, аз съм в същото положение

Simbon4o
26.03.04 г., 13:31
има жълт джъмпер до батерията казва се clear cmos в книжката, където пише при изключен компютър да се премести за 2 сек на положение чистене и да се върне както си е бил, като пробваш това КАКТО Е ПОКАЗАНО В КНИЖКАТА и няма ефект тогава го носи на някой дето разбира да го оправи, ако не си сигурен че ще намериш джъмпера пак го дай на някой дето разбира!

m00 0wNz j00
26.03.04 г., 13:38
ако имаш познат със същото дъно може да си извадиш чипа на биоса (с кламер да кажем) и да отидеш да си го флашнеш на неговото пц (включвате машината вадите биоса в движение слагате твоя префлашваш и готово) ако е твърде сложно за теб отиваш в някои сервиз да извършат дейноста или да ти го оправят с програматора.

To6o
26.03.04 г., 13:39
znam kyde e dvympera, ne toj mi trabwa, a dali ima takyf za BIOS? za]oto 1. az ne wivdam 2.w knivkata sy]o nqma takyf.

no drugi hora kazwat 4e sa imali za rezet na BIOSa, az za nego pitam ne za KMOSa.

the eNd

Atlant
26.03.04 г., 13:40
znam kyde e dvympera, ne toj mi trabwa, a dali ima takyf za BIOS? za]oto 1. az ne wivdam 2.w knivkata sy]o nqma takyf.

no drugi hora kazwat 4e sa imali za rezet na BIOSa, az za nego pitam ne za KMOSa.

the eNd
Биоса се ресетва със цмоса !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Няма джъмпер за изтриване на биос !!!!!!!!!!!!!!!

woynoff
26.03.04 г., 13:41
е тия са хората с дуал биос май иначе невиждам как ше
изчистиш схемата и после ше се самовъзстанови целия биос

Simbon4o
26.03.04 г., 13:41
clear cmos = ресет на биос!!!!!!!! Слушай кат ти приказват хората, чети в библията(тааа викам на книжката на дъното)

Simbon4o
26.03.04 г., 13:44
Originally posted by woynoff
е тия са хората с дуал биос май иначе невиждам как ше
изчистиш схемата и после ше се самовъзстанови целия биос има варианти ;) клиър цмос е като да почистиш настройките което ще оправи нещата ако не ... абе четете ко съм писал и сестра ми щеше до сега да е ресетнала биоса :)

To6o
26.03.04 г., 13:46
:D :D :D a ne ...
;)
az kat si pusna pcto ne mi iska da slagam boot disketa ili dr. nqsto. si4ko e dead. s clear cmos ne sa oprava bios.

no kakto i da e , stanah banalen, ili az nemoa obesnq, stot ne sum spal ot qd ili neznam ko ...

nz

m00 0wNz j00
26.03.04 г., 13:50
биоса ти е скапан не става с клеар цмос да се оправи следователно прочети или моя пост или на woynoff но понеже гледам че си леко некомпетентен (нищо лошо и лично нема в това не е обида) го закарай в сервиз кадето ще ти го оправят.

woynoff
26.03.04 г., 13:54
е и аз така викам, просто е програмиран грешно. а като му
дадеш клиър той чисти само настройките а не програмираното

Simbon4o
26.03.04 г., 13:55
:D :D :D a ne ...
;)
az kat si pusna pcto ne mi iska da slagam boot disketa ili dr. nqsto. si4ko e dead. s clear cmos ne sa oprava bios.

no kakto i da e , stanah banalen, ili az nemoa obesnq, stot ne sum spal ot qd ili neznam ko ...

nz
пробвай да махнеш рам дали ще се разпищи(дъното дали е ок) ако се разпищи пробвай с друга рам, може да е умряла твойта, тръгва ли да зарежда харда щото черния екран може и видеокартата да е. Най-добре обаче наистина го занеси някъде да го видят така ще си спестиш нерви и време(пари може би не но...)

To6o
26.03.04 г., 13:57
mnogo mnogo mnogo syvalqwam, no sym se otnesyl dosta. ne iskam da RESET BIOS, az prosto nqmam takyw :( a towa naistina se oprawa po drug na4in
sorry again

javorr
26.03.04 г., 18:13
Абе я се обадете на Бачо Киро от Hardwarebg.Той е излекувал много такива дъна с умрели биоси.Може и на вас да помогне.

Fo
26.03.04 г., 18:44
Той да се обади ама не е от София -> пак ще олекне с 20лв. :no: да му е честито... аз 2-3 пъти замалко да утрепя моя и се отказах да клоквам повече... 11*200 и не пипам. :p

woynoff
27.03.04 г., 20:15
Надежда умира последна:D

HIFI
27.03.04 г., 20:21
Аз имам такъв програматор за PLCC32 ако ми го пратиш ще ти го върна като нов! Безплатна помощ :)
P.S. как го скапа?

woynoff
27.03.04 г., 20:23
оооо супер HIFI като ми дойде флаша ше ти го пратя да ми
направиш един бекъп че си е гадно да нямаш резерва

HIFI
27.03.04 г., 20:26
ok няма проблем, щом ще си поемете разходите до Добрич и обратно :cool:

EDIT: И други биоси мога да програмирам.