Виж пълна версия : Проблеми с Asus A7V600
Здравеите на всички! Значи Асуса го имам вече от четири месеца и работи стабилно. Но имам и два проблема:
1 . Вграденият саунд ADI Saund Max когато слушам Winamp-a или играя на игри пука от време на време! Пробах с различни драйвери но не се оправя!
2. Второто е наистина странно..... :blink: От време на време като пусна компа и реша да пиша в Word например като мишката се "превърне" в курсор клавиатурата и мишката забиват. Трябва горещ рестарт и нещата се оправят. Това го прави винаги когато използвам да пиша нещо и позиционирам мишката в курсор- даже и папка или фаил да си преименувам.
Моля даите вашето мнение и съвет, особенно хората със споменатия A7V600.
Благодаря предварително!
danailkiller
26.03.04 г., 09:36
Здравей аз съм един от тея дето имат такова дъно ;). Първият ти проблем е често срещан при овърклок на шината над 200MHz. Виж вторият буквално ме хвърли в маргаритките :). За да избегнем евентуален софтуерен проблем ти препоръчвам известно време да използваш друга програма, на която да пишеш. Аз лично не съм се сблъсквал с проблеми от Word, но човек никога не знае.
Я сподели останалият си хардуер, както и драйверите, които използваш. Може би трябва да си сложиш последният BIOS? Поне флашването на BIOS е лесно под ASUS дъната. Последната версия е 1006 и оправя доста проблеми - ASUS BIOS (http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7V600&Type=Latest).
Originally posted by danailkiller
Здравей аз съм един от тея дето имат такова дъно ;). Първият ти проблем е често срещан при овърклок на шината над 200MHz. Виж вторият буквално ме хвърли в маргаритките :). За да избегнем евентуален софтуерен проблем ти препоръчвам известно време да използваш друга програма, на която да пишеш. Аз лично не съм се сблъсквал с проблеми от Word, но човек никога не знае.
Я сподели останалият си хардуер, както и драйверите, които използваш. Може би трябва да си сложиш последният BIOS? Поне флашването на BIOS е лесно под ASUS дъната. Последната версия е 1006 и оправя доста проблеми - ASUS BIOS (http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7V600&Type=Latest).
Значи за звука не сам овърклоквал-върви на FSB 133x2, а памета е на стандартни настройки. Иначе хардуера ми е този от сигнатурата. За биоса не съм го флашвал, версия 1005 е! Колкото до втория проблем май си е софтуерен!
Няма ли хора с такова дъно да изкажат мнение??!
DEMENTOR
27.03.04 г., 10:48
Това със звука беше и при мен. Проблема е в дъното, и май няма оправия. Няма нищо общо с клока. Все пак пробвай да дадеш mute на всичко освен master volume и wave.
Originally posted by DEMENTOR
Това със звука беше и при мен. Проблема е в дъното, и май няма оправия. Няма нищо общо с клока. Все пак пробвай да дадеш mute на всичко освен master volume и wave.
Какво значи че проблема е в дъното? От ревизията ли е? Аз съм ревизия 1.0 и биоса е от 01.08.2003г 1005. Дъното пише че произведено в Тайланд. Дай инфо за проблемите които си имал.
DEMENTOR
28.03.04 г., 00:01
Да на дъното, което аз държах десетна дни ревизията също беше 1.0, не съм сгурен че беше китайско. На него бяха отпечатани двата баркода. Тогава имаше само биос 1006 бета, той не оправи проблема със звука. 90% съм сигурен че проблема няма да се оправ след смяна на биоса. Това просто са дефектн бройки дъна.
Опи ... значи и при мойто дъно става проблема със звъка ама само като играя на някой игри ... примерно на "The Sims" ама в уинамп си се чува нормално звука ...
Предния ми путер беше Интел платформа и там нямахпроблем със звука
но за пореден път се убеждавам че тоя проблем май е само при АМД базирани платформи ...значи веднъж играх на "Armed and dangerous" и ми рестартна комп-а и после видях че някакъв "MP3dec.***" беше направил мизерията и потърсих повечко инфо за тоя файл и попаднах на небългърски форум в който се говори за същия проблем със същото дъно със същия файл ... ами някакъв пич оправил самия файл ама никъде не дават да се дръпне или някакво общо решение за всички ...
според мене няма оправия от тия пукания но аз до колкото разбрах и като слушаш уинамп-а пак се чува това ... немам идея за това но не мисля че проблема е от някакъв клок ...
искам да питам дали евентуално не е възможно и проблема да идва от процесора защото не можах да намеря нова версия на драйверите за звука ...
процесора ми е 2000+ тороубред :)
на един друг комп със дъно на Nvidia и Duron 1100Mhz пак става същия проблем ... обаче на един друг комп със Gigabite ВИА- КТ600 2200+ няма никакви проблеми
Биоса ми е най първата версия ама ме е страх да го сменям че праят някакви профилактики на ел мрежата и ме е страх че ако спре тока докато флашвам ще остана без дъно ...
Asus A7V600 ; 2000+ ; Asus V9520 (FX5200-128ddr) ;V-Data PC3200 DDR400 Q-tec 550W
Originally posted by kotrag
Опи ... значи и при мойто дъно става проблема със звъка ама само като играя на някой игри ... примерно на "The Sims" ама в уинамп си се чува нормално звука ...
Предния ми путер беше Интел платформа и там нямахпроблем със звука
но за пореден път се убеждавам че тоя проблем май е само при АМД базирани платформи ...значи веднъж играх на "Armed and dangerous" и ми рестартна комп-а и после видях че някакъв "MP3dec.***" беше направил мизерията и потърсих повечко инфо за тоя файл и попаднах на небългърски форум в който се говори за същия проблем със същото дъно със същия файл ... ами някакъв пич оправил самия файл ама никъде не дават да се дръпне или някакво общо решение за всички ...
според мене няма оправия от тия пукания но аз до колкото разбрах и като слушаш уинамп-а пак се чува това ... немам идея за това но не мисля че проблема е от някакъв клок ...
искам да питам дали евентуално не е възможно и проблема да идва от процесора защото не можах да намеря нова версия на драйверите за звука ...
процесора ми е 2000+ тороубред :)
на един друг комп със дъно на Nvidia и Duron 1100Mhz пак става същия проблем ... обаче на един друг комп със Gigabite ВИА- КТ600 2200+ няма никакви проблеми
Биоса ми е най първата версия ама ме е страх да го сменям че праят някакви профилактики на ел мрежата и ме е страх че ако спре тока докато флашвам ще остана без дъно ...
Asus A7V600 ; 2000+ ; Asus V9520 (FX5200-128ddr) ;V-Data PC3200 DDR400 Q-tec 550W
Значи това пукане маи е от самата звукова карта. Те все пак е софтуерна! И аз преди съм имал GigaByte и при него проблема е същия. Забелязах че пука повече само на някои MP3 ки. Иначе като се спира пуска хладилника или прчката май си е нормално да пука!
Колкото до флашването на биоса..........и аз не сам го правил, с 1005 от 01.08.2003г съм! Кажи каква ревизия ти е дъното?
1005 е ама не рзбирам от ревизии! какво значи това ?
възможно ли е някой игри ил mp3-ки да са компресирани през различни кодеци ? или как!???
и все пак като заключение няма оправия от това ...
искам все пак да разбера дали някой със nForce чипсет дали има такива проблеми ?!
Този проблем с вградения саунд се забелязва почти на всички дъна. Е то просто няма как, аз по принцип избягвам да ползвам тези вградени карти. Ако нямаш пари за някои Live!, по-добре си земи една куча марка звукова карта за 5-6$ и пак ще си по-доволен и няма да ти пука и прескача като движиш мишката или resize-ваш някои прозорец :)
Originally posted by kotrag
1005 е ама не рзбирам от ревизии! какво значи това ?
възможно ли е някой игри ил mp3-ки да са компресирани през различни кодеци ? или как!???
и все пак като заключение няма оправия от това ...
искам все пак да разбера дали някой със nForce чипсет дали има такива проблеми ?!
Ревизията е означена на самата платка-специално за А7V600 е в средата до първия PCI до името на платката. Другият начин да го видиш ревизията е с програма - АИДА, Sandra и др. в раздела инфо за дънната платка!
Авторски права на vBulletin