PDA

Виж пълна версия : Отключване на новите Barton-и

vandil
26.03.04 г., 00:20
Нищо ново. Просто отделих бая време да опиша процедурата по отключването на последните Barton-и. За повечето от вас, начинанието е безсмислено, защото само с надуване на шината, хем е по-лесно, хем е по-ефективно. Все пак, това може и да е от полза за ентусиасти, които
а) имат старо дъно и не могат да пуснат висока шина :(
б) не могат да спят с мисълта за заключен процесор ;)

Цитат из самия документ:
"Тази статия не претендира, нито за пълнота, нито за оригиналност и ни най-малко за компетентност. Целта ми беше да събера разпокъсаната информация от интернет, да отсея само това, което пряко касае отключването на множителя, да го разкажа на български и да примеся собствения си скромен опит, за да не съм голословен."

Писах го на Word, и така го зарязах. Мързи ме да го преформатирам в html. А, да, и беше голям зор докато наместя размера на файла, за да се събира в един attachment :D
Приятно четене...

mitku
26.03.04 г., 11:47
Мда - нищо ново... но похвално си се потрудил... бравос :D

alexz
27.03.04 г., 05:13
бравос, похвално... :) само така...

vandil
20.04.04 г., 01:27
Чувствам се морално задължен ;) да предупредя, че вече два пъти ми пада графитения прах от процесора, при което отключката неусетно спира да работи. Първият път само понатиснах прашеца да полепне по-хубаво, а днес изчистих всичко и го направих от начало, за всеки случай. Очаквам пак да падне, ама така е, като ме мързи да си намеря електропроводен лак...
Та, мисълта ми беше, че това с насипването на графита, дето съм го писал в .doc-а може да се окаже леко ненадеждно. Но поне не крие рискове - просто в един момент се осъзнаваш, че процесора не е надут.

BeaZTiE
20.04.04 г., 02:14
браво пич.
добра работа!

Rick
20.04.04 г., 10:41
Грешиш - надеждно е, само трябва да се използва много мек молив, за да прилипне добре - 7B или 8B.

Освен това има 1 съществен пропуск в ръководството ти. Пропуснал си да отбележиш, че има следи м-у L6 мостчетата, които ако бъдат прекъснати при рязането, процесора директно си заминава. Проблемът е, че мн. трудно се забелязват с невъоръжено око. Има доста хора, вкл. и аз, които са пострадали, така че не е зле да приложиш в ръководството си тази снимка на убит бартън, в следствие на такава драскотина.

http://web.orbitel.bg/kiquie1/duron1600L6big.jpg

mitku
20.04.04 г., 12:22
Явно ста'а дума за туй:

Rick
20.04.04 г., 12:56
Да, точно това е. Жълтата черта, в-у която има драскотина. Без лупа това просто не се вижда.

vandil
20.04.04 г., 20:40
Мда, важно уточнение, наистина! Аз дори четох обратното -- че можело да се прекара нож с един замах през всичките мостчета (което отключва директно 24х). Добре че не направих така...

За съжаление файлът е с максималния размер за attachment и всяка картинка отгоре ще означава да се смъква още повече качеството на останалите, за да се събере .rar-а в 100К. Няма авторски права :) , така че който иска да добавя, да променя и т.н. и може някой ден да го постне на по-подходящо място и в по-подходящ формат.

Графита ми дори не го знам какъв e, защото е гол пълнител за пиромолив, който стои там от години и не помня от къде е дошъл :) Имах и дървени моливи HB и 6B, но те се оказаха много по-малко проводими, затова се спрях на този. Иглежда бая твърд, но може да е илюзия.
Хехе, звучи като форум за художници...