Виж пълна версия : Идеи за конвертиране на Laptop клавиатура към PS/2(USB)?
RasAlgeti
24.03.04 г., 03:36
Някой знае ли, или може ли да даде идея как може да се ползва една клавиатура от лаптоп на десктоп машина?
От клавиатурата на лаптопа излизат две малки лентички с кабелчета. Вероятно самата клавиатура няма собствен контролер (а вграден на дъното на лаптопа) както обикновените десктоп клавиатури.
Не ми давайте идеи да си купя обикновена клавиатура, моля - имам си достатъчно ;) идеята ми е да си разцъкам тая, ако може :)
Приемам обаче предложения да си купя мини клавиатура, каквато съм виждал само веднъж, с големината на лаптопска, около 2 пъти по малка на дължина от нормална и малко по-тясна на ширина. Някой, ако евентуално знае де се продават и дали са евтини и удобни? :)
Zabluden
24.03.04 г., 18:10
Originally posted by RasAlgeti
Някой знае ли, или може ли да даде идея как може да се ползва една клавиатура от лаптоп на десктоп машина?
От клавиатурата на лаптопа излизат две малки лентички с кабелчета. Вероятно самата клавиатура няма собствен контролер (а вграден на дъното на лаптопа) както обикновените десктоп клавиатури.
Не ми давайте идеи да си купя обикновена клавиатура, моля - имам си достатъчно ;) идеята ми е да си разцъкам тая, ако може :)
Приемам обаче предложения да си купя мини клавиатура, каквато съм виждал само веднъж, с големината на лаптопска, около 2 пъти по малка на дължина от нормална и малко по-тясна на ширина. Някой, ако евентуално знае де се продават и дали са евтини и удобни? :)
az sym wivdal edna gumena (nawiwa se na rulo) i maj Konturow (ili PG) q prodawat. Ima q na wtirinata. Ako te urevda... hodi da q widi[
RasAlgeti
24.03.04 г., 22:27
Гумена ?!:D
Zabluden
24.03.04 г., 23:23
АКо си от софия. отиди да я видиш ;)
RasAlgeti
24.03.04 г., 23:26
Не съм от София, но живея в София, така става ли? :)
КЪде се намира? Раковска 122 ?
Та дайте все пак по другата тема ;)
Az sym s takawa za 19 lw., BTC dale` po udobna mi e - klawi[ite sa niski i dale` po-[iroki ot obiknowenata i ne mi se wryzwat na wyzel prystencata
http://www.btceurope.nl/product/key9118.jpg
ehee, te i za postowe orqzali taga
RasAlgeti
27.03.04 г., 15:46
Точно такава клавиатурка бях виждал, много е симпатична :)
Почнах да се двуумя между нея и гумената, дето даже не съм виждал :)
От де мога да си я взема таз мъничката? :)
Аз знам... Трябва само да си направиш едно устройство "две малки лентички с кабелчета"-to-USB/PS2 и си готов. Ако си добър в електрониката и разполагаш с подробно описание на тези "две малки лентички с кабелчета", няма проблеми.
P.S. Аз ползвам ето тази клавиатура:
http://www.cherrycorp.com/english/slim-line/keyboard-ultra-low-profile-g84-4100.htm
Moqta e kupuwana w Ruse, ot AtlasK
RasAlgeti
27.03.04 г., 20:44
Originally posted by Valeri
Аз знам... Трябва само да си направиш едно устройство "две малки лентички с кабелчета"-to-USB/PS2 и си готов. Ако си добър в електрониката и разполагаш с подробно описание на тези "две малки лентички с кабелчета", няма проблеми.
P.S. Аз ползвам ето тази клавиатура:
http://www.cherrycorp.com/english/slim-line/keyboard-ultra-low-profile-g84-4100.htm
Тази дето видях много приличаше на тези, втора ръка явно беше, щото нямаше дъно (от долната страна се вижда метално дъно, леко оцапано) и освен това стърчаха две малки лентички с кабелчета, за това помислих, че е от laptop. Никаква друга информация нямам. Оня от магазина, каза че не е за laptop, щото на лепенката с цената пишело "за компютър", не ми се струваше много запознат, за това не се доверявам на него, търся и друго мнение :)
Capoeira
27.03.04 г., 20:56
Originally posted by mio
Az sym s takawa za 19 lw., BTC dale` po udobna mi e - klawi[ite sa niski i dale` po-[iroki ot obiknowenata i ne mi se wryzwat na wyzel prystencata
http://www.btceurope.nl/product/key9118.jpg
ehee, te i za postowe orqzali taga
От къде си я взел тази клавиатура за 19 лева... Плиз кажи че искам точно такава малка и симаптична ако и натискането на копчетата е като на лаптоп направо още утре си взимам...
kazyl sym edin post po-gore, kop`etata ne sa na pruvini, no sa niski i s malyk hod, lesno se pe`ata. Lo[oto e, `e kato wsikne[ s normalnite e myka golqma....
RasAlgeti
31.03.04 г., 16:25
Айде, ако някой види подобна клавиатурка в София да сфирне, че никъде не намерих, а chery са много скъпи...
cablemen
31.03.04 г., 23:20
В Ресет има тази:Logitech UltraX Flat Keyboard,която е тип с лаптопски клавиши.
Ревю:
http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_040110_logitech_ultraflat.php?page=2
RasAlgeti
01.04.04 г., 22:52
Да бре и тази я видях, ама другата по-тесничката ме кефи повече, тряя да мога да си я намеря ! :)
Авторски права на vBulletin