PDA

Виж пълна версия : DIMM щипки?

The Bandit
23.03.04 г., 23:47
Имам един такъв въпрос - може ли да се направи нещо със счупена щипка на DIMM слот? В смисъл изобщо могат ли да се демонтират и сменят тези елементи и има ли някакъв смисъл след като не влияе пряко на работата? :conf:

mitku
23.03.04 г., 23:58
Не мисля, че може да се смени... освен със смяна на целия слот... и не виждам смисъл изобщо да се пра'и.

duni
24.03.04 г., 00:13
за смисъл - не знам дали има, като работи и без слот може да я караш:) .
но за отремонтиране - става. слотовете ( и тези за паметта) на повечето дъна се закачат с няколко крачета за борда. ако ти се занимава и не те е страх че ще си направиш нещо на дъното. а самата щипка се сменя лесно , ако имаш такава от нейде другаде - поне на моите слотове е така. просто малко разтваряш държачите с нещи , изкарваш старата и буташ новата - не знам при теб?

mitku
24.03.04 г., 11:48
Да де, ама рискуваш да се пукне слота и да не притиска добре пиновете на паметта, което вече ше е наистина ПРОБЛЕМ, щот тоз слот нема да работи вече, за разлика от ся, когато си работи и без щипката... (случвало ми се е туй с пукването на слота)... по-добре да не се рискува - и туй си бачка.

The Bandit
24.03.04 г., 12:58
Ясно значи така ще си работи. Идеята ми беше дали могат да се сменят щипките без да се демонтира целия DIMM слот, щом не става няма да се занимавам :(