PDA

Виж пълна версия : Soltek SL-75FRN2-RL, мод, клок искам го на макс :)

Страници : [1] 2 3

Simbon4o
23.03.04 г., 23:26
взех си днеска Soltek SL-75FRN2-RL и му смених биоса с някакъв модван от tictac ма няма много екстри тоя, търся си биос ако някой има да ми каже от къде да си потърся, от гоогле и търсячката на форума не можах да си харесам нищо :) Такааа сега до къде го докарах, 220 шина на 1,7 волта чипсет, мисля че и на 1,6 ще бачка обаче, дъното пали на много 240 пали, но рама ме спъна, до 220 2/2/2/11 има проблем с мемтеста, и това положително е от 2,8 волта за рам, иска още! Забелязах и че на едни честоти бившия епокс е значително по-бърз :) примерно 223 солтек са равни на 217 епокс това при трансфер на рам става дума, не съм пробвал с други биоси, такааа солтека пали винаги след неуспешен клок(почти от 20 пъти 1 път отказа), сложих му радиаторчена на мосфетите, няма активно охлаждане на северния, Е4 е ревизията. Мисля че ако ми остане време ще пробвам на различно от 2 кас латенси да пускам големи шини ;) дъното има потенциал! Много по-проста е конструкцията, има само 4 транзистора на регулацията на напрежението на процесора, един на рама ма е голям, епокса беше много по-добре в това отношение. Раид-а му е интересен, не съм го тесвал още, но ... кат събера за 120GB SATA :D, иначе дъното кефи, !!!жълто!!!

редсторма го няма!, на KAV като имах редсторма е функция от биоса дъното само да реши на колко да клокне, сега няма, няма и надписи в началото яе е солтек и има редсторм или каквото и да било. Много беден биос(сравнен с епокс, с DFI не коментирам :))

mitku
23.03.04 г., 23:36
Ето тук (http://www.geocities.com/ribrsiq/FRN2.html)...
РедСорм-а го нема в овърклокърските BIOS-и до колкот съм гледал... ма кво от тва...

Simbon4o
23.03.04 г., 23:41
добро начало, искам още :devil:

Simbon4o
24.03.04 г., 01:07
може и волт мод на рама да направя кажете къде има такова инфо?

Simbon4o
24.03.04 г., 09:50
има много хора с това дъно само един моднат биос ли има в нета, този който позволява 2 иде хард устройства да работят на раид-а?

Crazy_hatteR®
24.03.04 г., 10:48
Simbon4o Welcome to Soltek HWBG Team :D :D В amdmb.com във форума за солтек имаше даже снимков материал за волтмода на рама . Аз съм с моднатия 1.7 пауър БИОС , с него можеш да пробваш и на асинхронен двуканален режим паметта , за да не те спъва за висока шина . РедСторма верно вече го няма , в първия биос 1.5 го имаше , но след това официалния биос на сайта беше подменен и вече не го и сложиха . Най-куц е 1.6 и най-проблемен . Линка които ти е дал Mitku е с най-богата колекция на Биоси за ФРН2-РЛ . Направи няколко опита и с 1.5 Пауър Биос , с него е стигната шина 263 Мхц. , макар че 1.7ХТ2 е май най-стабилния и безпроблемен БИОС , поне с него нито веднъж не ми се е наложило да ползвам джъмпера за чистене на биоса . В това отношение е №1 клокър френдли дъно ! Голям недостатък е с тези 2.8 волта за паметта , ама то не може без косури :( . Давай смело дъното държи , така че не го жали :D :D
А това че северния ти е с пасивно - ам да ти кажа една перка по малко , щото аз моята си я влача от v A1 и сега на vE4 я смених с една КуулМастър , че доста започна да вие пущината . Мисля ще ти издържи без перка . До 222 при мен си брица на 1.6v , май над 225 ще ти трябват 1.7v да го стабилизираш .

Simbon4o
24.03.04 г., 11:49
Originally posted by Crazy_hatteR®
Simbon4o Welcome to Soltek HWBG Team :D :D В amdmb.com във форума за солтек имаше даже снимков материал за волтмода на рама . Аз съм с моднатия 1.7 пауър БИОС , с него можеш да пробваш и на асинхронен двуканален режим паметта , за да не те спъва за висока шина . РедСторма верно вече го няма , в първия биос 1.5 го имаше , но след това официалния биос на сайта беше подменен и вече не го и сложиха . Най-куц е 1.6 и най-проблемен . Линка които ти е дал Mitku е с най-богата колекция на Биоси за ФРН2-РЛ . Направи няколко опита и с 1.5 Пауър Биос , с него е стигната шина 263 Мхц. , макар че 1.7ХТ2 е май най-стабилния и безпроблемен БИОС , поне с него нито веднъж не ми се е наложило да ползвам джъмпера за чистене на биоса . В това отношение е №1 клокър френдли дъно ! Голям недостатък е с тези 2.8 волта за паметта , ама то не може без косури :( . Давай смело дъното държи , така че не го жали :D :D
А това че северния ти е с пасивно - ам да ти кажа една перка по малко , щото аз моята си я влача от v A1 и сега на vE4 я смених с една КуулМастър , че доста започна да вие пущината . Мисля ще ти издържи без перка . До 222 при мен си брица на 1.6v , май над 225 ще ти трябват 1.7v да го стабилизираш .

тука на 1,7 vdd 240 шина ;) от къде си взел твоя биос, от сайта дето ми го даде митку взех 1.7ТХ2 ма няма асинхронен режим :(, твоя какъв е, май ще си направя малък волтмод на рама ;) Няма грижи и тоя дет съм сега ама няма много настройки. С това дъно видях колко може рама :) на 2,8 разбира се не грее ма хич, което не е лошо, кат влоша таймингите клоква още доста, направи ми впечатление че 1,675 от биоса е 1,64 реално измерени от мониторинга, дразни ме.

Мерси за привветствието!

mitku
24.03.04 г., 12:01
Как да нема асинхронен режим - има естествено... толкоз си гледал в БИОС-а... виж къде се сетва честотата на паметта и ако е Auto или 100% - сменяш го и... тва е.
P.S. И аз съм с 17TX2 BIOS.

Simbon4o
24.03.04 г., 17:31
имам само ауто, има ауто на кас латентността и друго дето има е че не мога да изключа вградения лан :)

mitku
24.03.04 г., 17:48
А ти смени ли BIOS-а... 17TX2...

Simbon4o
24.03.04 г., 17:53
да бе нали писах последния биос сложих от сайта дето ми даде, ма не дето пишеше стандартен ми оня дето е нестандартен :)

mitku
24.03.04 г., 18:05
Със 17TX2 нема проблем с асинхронните опции - разрови си БИОС-а - не помня, че ся съм в бачкането - там за неква опция Expert или нещо подобно... не си гледал достатъчно - не е само Auto за паметта, кат нащракаш останлите опции както требе.

Simbon4o
24.03.04 г., 19:22
:) от двете места дето може да се пусне експерт е пуснато :)

Simbon4o
24.03.04 г., 22:44
TX2 биоса ли е или епокса ми беше значително по-бърз от това дъно? Сега ще се пробвам с 1.7 оригинал от солтек. После може би и оня дето разширява възможностите на раида. Ако оцелее дъното ще стане клокърско от него ;)

Simbon4o
24.03.04 г., 22:52
също така процесора си иска волтаж за 2400, това дъно пише 1,85 пуска 1,8 играещо, много гадно така!!!

zombaio
25.03.04 г., 00:38
А тия биоси за FRN-L стават ли?Или ще се омаже историята-защото за тва дъно не намерих моднати:(

Simbon4o
25.03.04 г., 08:27
то е различно, потърси на amdmb.com във форума, трябва и да се регистрираш обаче :)

mitku
25.03.04 г., 10:32
Originally posted by Simbon4o
TX2 биоса ли е или епокса ми беше значително по-бърз от това дъно? Сега ще се пробвам с 1.7 оригинал от солтек. После може би и оня дето разширява възможностите на раида. Ако оцелее дъното ще стане клокърско от него ;)
Чей малко - кой биос си сложил - требе да сложиш този: modified TX2+ RAID BIOS (http://www.geocities.com/ribrsiq/F217TX2.zip)
Той си Е с разширените RAID възможности... освен туй при мен си излизат 'сички настройки на паметта.
също така процесора си иска волтаж за 2400, това дъно пише 1,85 пуска 1,8 играещо, много гадно така!!!
Вече че дава около 0.25V под зададеното напрежение е верно... туй го писах в една тема след кат си 'зех дъното, но туй на мен лично изобщо не ми пречи - аз и без туй не му ползвам максимума, а ако ми дотребе - ше му спретна и волтмод... пък за "играещото" - при мен си е добре в момента стои между 1.62 и 1.63V - явно е около 1.625V.

Simbon4o
25.03.04 г., 10:45
то играе само на максимума си, иначе биос-а го опраих ;) вече има сичко не знам кой съм качил ма сега бачка със TX2 e със сигурност, тия дни може и още нещо да му направя на дъното ;)

Covington
25.03.04 г., 13:41
А честито и добре дошъл и от мен :) Абе хора, при вас колко време му трябва, след записа в CMOS-а (червения екран) да стартира при неуспешен клок? Малко ли го чакам или пак изтеглих късата клечка? TX2 + RAID е BIOS-a. Тоя джъмпер ми разгони фамилията, а биоса със затворени очи го настройвам вече... :(

mitku
25.03.04 г., 13:48
Originally posted by Covington
А честито и добре дошъл и от мен :) Абе хора, при вас колко време му трябва, след записа в CMOS-а (червения екран) да стартира при неуспешен клок? Малко ли го чакам или пак изтеглих късата клечка? TX2 + RAID е BIOS-a. Тоя джъмпер ми разгони фамилията, а биоса със затворени очи го настройвам вече... :(
Май не разбрах баш к'ъФ ти е проблема...

Crazy_hatteR®
25.03.04 г., 14:32
Хмм има нещо гнило тук както се казва !!! Как така ви играят волтажите бе ??? Давам дефълт - в айдъл си седи на 1.65 , натоварен пада до 1.63 . Давам 1.75 пуска ми 1.75 и играе 1.74-1.76 , на 1.85 ми пуска 1.84 , Ко стаа при вас ? Какви са тез захранвания ?
И аз съм с 17ТХ2 и съм най-доволен от него . Simbon4o иска малко да се разръчкат настроиките , този биос има функции които никъде не са описани , а промениш ли една се променят още две .
Covington тоя джъмпер съм забравил къде се намира ! Ако клока е неуспешен въобще не виждам червен екран , компа си се рестартира и ми излиза едно съобщени - Внимание вашите настроики ще бъдат променени дрън дрън бла бла и чака да вляза в БИОСА и да си оправя ла@@@та

Covington
25.03.04 г., 15:14
Проблема е, че като клока е неуспешен дъното умира и трябва да включа джъмпера за нулиране на биоса. А по принцип след промяна на съществени неща по биоса примерно FSB излиза червено съобщение да не се пипа нищо докато си пишело настройките и такива разни... Седи около 3-4 сек. и тръгва. Това съм го виждал на няколко дъна като нашите, как така Crazy_hatteR® го нямаш? Мисля, че всичко с nForce 2 го имат...
А волтажите при мен нямат проблеми, като изключим малката разлика между зададената в биос стойност и реалното отчитане...Иначе са "заковани".

mitku
25.03.04 г., 15:16
Хмм има нещо гнило тук както се казва !!! Как така ви играят волтажите бе ??? Давам дефълт - в айдъл си седи на 1.65 , натоварен пада до 1.63 . Давам 1.75 пуска ми 1.75 и играе 1.74-1.76 , на 1.85 ми пуска 1.84 , Ко стаа при вас ? Какви са тез захранвания ?
Нема нищо гнило - кат задам 1.65 - дава 1.62-1.63 и т.н. и т.н. до 1.85, което дава 1.82-1.83. Т.е. дава с около 0.025 по-малко (горе съм сгрешил кат съм писал 0.25 - сори)... Пробвал съм няколко захранвания - се същото... а в момента се вижда в сигнатурата кво ми е захранването и просто е жИлезно (Antec 400 APFC). Освен туй напрежението си е толкоз независимо колко товаря PC-то и не ми играе от подобни неща. Т.е. изобщо не ИГРАЕ, но не е точна стойността и се колебае между 2 стойности кажи-речи. Както и да е - на мен не ми пречи, че пуска малко по-ниско напрежение. Явно си е таквоз дъното - преди Asus-а праеше същото в обратна посока, т.е. пускаше по-високо напрежение от зададеното... не е нещо за притеснение.

Crazy_hatteR®
25.03.04 г., 16:03
Covington не си ме разбрал , то май и аз така се изказах де . Червеното съобщение и на мен ми излиза за 3-4 сек. когато правя някакви съществени промени по биоса /при 1.6 не излизаше/ Но при екстремен клок дъното не ми "умира" и не се налага да чистя БИОСа , а или замръзва или само се рестартва . Не мога да си представя какво правиш ти та чак clear cmos , требе да е нещо "изрудско" :D :D Simbon4o да не си намерил инфо за волтмод на професора ? ;)
Mitku ам точно де , при мен е +-0.01 , а ти казваш че ти пуска -0.025 , а това аз го виждам само на много натоварен професор !

mitku
25.03.04 г., 16:20
На мен определено не ми пречи, че ми намаля напрежението с 0.025V... просто си го знам и се съобразявам ако трябва да клоквам яко за нямой тест, че иначе си го държа на делолт напрежение, което всъщност е по-ниско от дефолта де ;) ... сигурно си зависи от бройката на дъното... може би има някой резистор или нещо от сорта, което може да се смени и да се "опраи"... ама не съм търсил.

Crazy_hatteR®
25.03.04 г., 16:59
Хмм ти взе твоя Солтек почти два месеца , че и повече май , след като аз смених моята А1 с Е4 , напълно възможно е да са от различни партиди , за да се държат така различно . Не ме разбирай погрешно , на мен също не ми пречи :D , но не смея да го държа на макс докато ме няма в къщи :p да не се наложи да почвам нещо отначало ;)

Covington
25.03.04 г., 17:10
Не мога да си представя какво правиш ти та чак clear cmos , требе да е нещо "изрудско" :D :D

Мноо смешно... :) Май има някакъв проблем при мойто дъно, за това питах... Нищо изродско, не съм го мъчил, в момента не съм клокнал много, искам тишина :) Просто се държи като дъно, което я няма тази функция. При неуспешен клок просто не си ресетва настройките на процесора, а остава на blank screen и се опитва да рестартира, обаче без резултат. Иначе за нестабилност или някакви други проблеми - няма, всичко му е OK. Клоква доста добре, но в момента съм с тиха перка, и нямам намерение да я сменям, щото ми хареса :) да нямам летище в кутията.

Simbon4o
25.03.04 г., 17:57
И аз съм с 17ТХ2 и съм най-доволен от него . Simbon4o иска малко да се разръчкат настроиките , този биос има функции които никъде не са описани , а промениш ли една се променят още две .
Covington тоя джъмпер съм забравил къде се намира ! Ако клока е неуспешен въобще не виждам червен екран , компа си се рестартира и ми излиза едно съобщени - Внимание вашите настроики ще бъдат променени дрън дрън бла бла и чака да вляза в БИОСА и да си оправя ла@@@та

за волтажите: при мене от биос ги меря, 1.85 е 1,8 като играе от 1,78 до 1,81 не може да е от каквото и да е захранване щото тези волтажи ги праи дъното, сложил съм му охлаждане на всеки транзистор по захранващия блок на процесора има и на клок генератора и на транзистора за рама. Ма и с 4 биос пробвах вече волтажите са си зле, на по-малко натоварване не е проблем малко е отклонението но над 1,81 не дава на 1,85.

Проблем с грешен клок имах само веднъж с предния биос не знам кой беше с ТХ2 няма проблем!

Simbon4o
25.03.04 г., 18:19
http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=297579&highlight=frn2+volt+mod

вижте тука единия пич си е моднал фортрона и волтажите на рама му... интересно дали е възможно и ако да какви са рисковете?

mitku
25.03.04 г., 18:24
Абе другото как да е... ама не е зле FSB-то което е стигнал тоз... 272MHz :D

Simbon4o
25.03.04 г., 19:49
дъното има потенциал!!! ;)

Rear Admiral Floyd
25.03.04 г., 20:29
Covington, и при мен е същото, но го оправям така :
Като замръзне, държа Power бутона докато угасне, после задържам натиснат Insert от клавиатурата и паля наново. Държа Insert-a докато не запали на 100 мхз шина.

MeThTiCaL
25.03.04 г., 20:34
Originally posted by Rear Admiral Floyd
Covington, и при мен е същото, но го оправям така :
Като замръзне, държа Power бутона докато угасне, после задържам натиснат Insert от клавиатурата и паля наново. Държа Insert-a докато не запали на 100 мхз шина.

И тфа е оферта ама ако се сбози нещо при рама май тогава баш си е необходим джъмпера. С инсърт не се получава.

Simbon4o
25.03.04 г., 20:54
a ако се вдигне на захранването 3,3 какви са рисковете? Вижте малко по-горе защо ми е:)

mitku
25.03.04 г., 21:34
Абе... айде ся... джъмпера, та джъмпера... голем праз... на дедо ви все едно му е пречило, че требе да мръдне джъмпера :p :D ... мно'о се разглезихте нещо ;)

Simbon4o
26.03.04 г., 00:54
aз да кажа че няма нужда от джъмпера бачка си защитата, описах как се държи, въпроса пак е за захранването и 3,3 волта ако се вдигнат? Да отварям ли нова тема?

Crazy_hatteR®
26.03.04 г., 10:01
Simbon4o това дъно храни професора от 12 волтовия конектор П4 , мисля че няма сми да повишаваш 3.3 волтовата линия . При мен тя е 3.3-3.35 и файда няма . Говорих с acdc дали ако се повиши 12 волтовата линия няма да се стабилизират напреженията на процесора , но май е безмислено . Все пак дъното определя какви напрежения да се пуснат , а не захранването . Така че за по висок волтаж си иска модване на дънцето . А и си приготви яко охлаждане на рама , ако си решил да правиш волтмод на паметта , щото като гледам какви волтажи е изтряскал другия пич които е правил волтмода в amdmb.com/forums направо се плаша . А този дето си е моднал фортрона виждаш какво пише - куриоз !

Simbon4o
26.03.04 г., 10:33
мене за този с фортрона ми е интересно ако си модна захранването дали няма да стане и при мен така а и какви са рисковете, бях написал по-горе. Както и да е ще питам тук там охлаждане на рама... ;) няма да я пускам на повече от 2,9 3,0 както си беше на епокса и не грееше никак, освен това не ща и да си натоварвам мосфетите за рама че стария солтек така умря мир на микросхемите му :)

mitku
26.03.04 г., 12:14
Малииии - само да ми се разбера и да ми донесат Мобилното Бартонче... тогаз ша видим "кон боб яде ли" с туй дъно :devil:

Simbon4o
26.03.04 г., 13:15
искам и аз :)
кажи от де и колко!

Crazy_hatteR®
26.03.04 г., 14:55
Mitku само да не се окаже че на тоя мобилен Бартон не може да се менка множителя от БИОСа , а само "летящо" от Уина , че ще стане ебати веселбата ;)

mitku
26.03.04 г., 15:49
Simbon4o
От щатите - уговарям се с човек да ми го домъкне от там - туке нема :(
Crazy_hatteR®
Амиии - трудно ше стане тоз номер - аз още не съм виждал отзиви за заключен такъв процесор... ама ше видим - рисковете на професията ;) ... кат гледам кви работи са праили с подобни процесорчета и ми "текат лигите" :devil: че и са стигали близо 2900 на въздух (уж), а доста народ са го подкарали на 1.45V до към 2400-2500MHz... жалко че тука ги нема.
Абе - ше го видим... след около месец... а и acdc се пУФали тука из форума, че си е поръчал, та ше видим и той к'во ше постигне с него на DFI-я...

Simbon4o
26.03.04 г., 16:15
има ли възможност тука солтек общността да се оборудва с мобилки ;)

Crazy_hatteR®
26.03.04 г., 16:45
Simbon4o виж тук (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=25345&highlight=%CC%EE%E1%E8%EB%E5%ED)

mitku
26.03.04 г., 17:12
За съжаление в таз тема, дето е препратката на Crazy_hatteR® работата се "разсъхна" :( и ся се оправям сам... уговарям се с мой човек, но няма да мога да поръчам бройки май... иначе и бизнес можеше да заформя, ама кво да се праи... ше видим де - то и аз още не съм се уговорил със сигурност :( - как да не му писне на човек, че живее в такваз държава...

Backbone
26.03.04 г., 17:16
Вижте кво са докарали в Мост
AMD XP 2600+ MOBILE/512K/FS333 117.00 122.00 126.00

Simbon4o
26.03.04 г., 18:11
Originally posted by backdoor
hmm я да попитам аз много бързо!!!

mitku
26.03.04 г., 18:35
Я, туй е доста интересна новина... Simbon4o, кажи кво е станало кат се обадиш, да не праим калабалък и да звъним... че ше земат да 'дигнат цената ;)
... но е доста странно... мобилните не са на FSB333... има нещо "гнило" тука...

Backbone
26.03.04 г., 21:06
що нещо ме съмняват тия мобилни атлони
2400+ работи на 2.0 гхз а обикновен Бартон на 2.0Гхз~2600+
Така си мисля аз или мобилните Бартони имат по-малка производителност

mitku
26.03.04 г., 21:10
Разликата е, че мобилните са с FSB266, а обикновените Бартъни са с FSB333 - за туй мобилните имат по-нисък PR погледнато спрямо реалната им честота.
Именно за туй мноо ме съмнява тоз "мобилен" дето са го пуснали в Мост, а е с FSB333 :spy: :no:

Backbone
26.03.04 г., 21:18
Аз говоря за това:
"AMD - - AMD Athlon XP 2400 Mobile 2.0GHz 45W 333MHz CPU OEM MFN AXMH2400FQQ4C
Details:
-AMD Athlon XP 2400 Mobile CPU Speed 2.0 GHz Bus 333 MHz 45W OEM
Part - AMH24FQQ4C"

mitku
26.03.04 г., 21:39
... AXMH2400FQQ4C ...
AXMH -> Mobile Athlon XP 0.13um
2400 -> 2400+
F -> OPGA
Q -> 1.45V
Q -> 100C
4 -> 512K кеш
C -> FSB266
... Къде го има тоз процесор и колко му е "метъра"...

Backbone
26.03.04 г., 22:59
WWW.pricewatch.com -93$
И аз вече не знам на кой да вярвам в www.Newegg.com пише следното:
Specification
Manufacturer: AMD
Model: AXMH2400FQQ4C
Core: Barton
Operating Frequency: 1.8GHz
FSB: 266MHz
Cache: L1/64K+64K; L2/512K
Voltage: 1.45V
Process: 0.13Micron
Socket: Socket A
Multimedia Instruction: MMX, SSE, 3DNOW!, 3DNOW!+
Packaging: OEM
цена 77$
Последно 2400+ Mobile на колко е на 1.8 или на 2.0 Гхз
и възможно ли е такава разлика в цените.

mitku
26.03.04 г., 23:19
Определено Newegg са доста по-светнати - процесора е 13.5х133=1800MHz... ама по света е ясно къде го има - въпроса е туй в Мост к'ъФ му е случая... ако некой го е виждал да каже к'ъФ му е степинга и ше се види веднага за к'во ста'а дума.

Simbon4o
27.03.04 г., 11:19
most мислят да внасят но още не са пръчали значи не е сигурно, имало е оня ден вчера е свършил, и бил мобилен :) сега ще чакаме.

Simbon4o
27.03.04 г., 13:10
за мост ме съмнява че е бил мобилен ама са го объркали колко шина да му пишат;)

acdc
27.03.04 г., 13:23
В МОСТ има само 2600+ и цента му е $117-120

Simbon4o
27.03.04 г., 13:26
Originally posted by acdc
В МОСТ има само 2600+ и цента му е $117-120

да де аз за него проверих ма вече нямало, и го пишат шина 333 :)

Simbon4o
27.03.04 г., 13:31
има нещо което не разбирам пуснал съм проучване за моя процесор :) ма никой не го ще давам го 100лв. на 1,875 върви на 2510 мегахерца всички се хвърлят на някви 1800+ по-лоши или по-добри, какво му е 1700+

само се оплаквам :D

Simbon4o
31.03.04 г., 10:29
някой в BG да е правил волт мод на рама на FRN2-RL? :D

Crazy_hatteR®
31.03.04 г., 13:46
Тцъ... ама усещам че скоро ще има ...

mitku
31.03.04 г., 14:37
И аз не съм... ама и не мисля - не ми требе просто... мо'йта памет не е имала ник'ви грижи до момента и на дефолт волтаж (пробвал съм до 220MHz, че не'ам за момента клокърски проФесор).

Simbon4o
31.03.04 г., 16:46
един тъп въпрос :) мобилния т-бред ще тръгне без манипулации на солтека нали ? :D

mitku
31.03.04 г., 17:24
един тъп въпрос :) мобилния т-бред ще тръгне без манипулации на солтека нали ? :D
ЪПсолютно... мобилните процесори си се "бодват" без ни'къВ проблем... в случая ста'аше дума за Бартън де, а не за Т-бред, ама както и да е :D

RazorJack
31.03.04 г., 17:38
Абе понеже хич не съм запознат с тея Солтеци я кажете каква е разликата между това дето го коментирате и SL-75FRN3?
И имат ли и двете допълнителен 12 волтов конектор?
А имат ли дупки за охладител около сокета на процесора?

Crazy_hatteR®
31.03.04 г., 17:53
Разликата е че FRN2 RL е със Sata Raid Lan и три слота за Рам , а FRN3 ги няма и е със 2 слота за Рам .
Да и двете имат допълниотелен 12 волтов конектор .
Не и двете нямат дупки за монтиране на охладител .

mitku
31.03.04 г., 18:05
Туй го отчитам кат единствения що годе недостатък, който си заслужава да се спомене за туй дъно - нема дупки за "голЕм радиатор".

Simbon4o
31.03.04 г., 19:08
те водните с клипси ги правят вече :) пък и няма волтаж такъв че да се стигне до водно(на моя солтек не можах си прегреа професора) :) май се оборудвах с 2000+ мобилен ако стане ще кажа я кажете какво да очаквам?

Simbon4o
31.03.04 г., 19:12
да не забравя пак питам някой от бг да е модвал това мойто дъно? :)

mitku
01.04.04 г., 00:51
Последно... има ли го тоз мобилен 2000+ некъде из тукашните фирми?

Simbon4o
01.04.04 г., 09:22
да ама май свършил вече :( още не съм сигурен дали ще имам такъв ма съм пуснал шпиони ;)

mitku
01.04.04 г., 11:13
Бе... не знам тез фирми кво гледат... и как не могат да разберат к'во да внесат, че да се харчи... например Mobile Barton, R9800SE-256bit и т.н...

Simbon4o
02.04.04 г., 16:04
мобилки има в мост от време на време обаче много волтаж искат :) аз си взех на Zed професора и сега гледайте ко прави :) 2533 на 220 шина(за шината работя по въпроса :) ) на 1,77 волта и се охлажда спокойно на въздух. Кефя се добре че не дойде мобилката :)

acdc
02.04.04 г., 16:29
да не забравя пак питам някой от бг да е модвал това мойто дъно? :)
Абе човек, вместо да се мъчиш като "грешен дявол" и да се чудиш какво да правиш , да беше дал повече пари ( щом търсиш як клок) и да си беше взел дъно дето не се нуждае от модове!;)

Simbon4o
02.04.04 г., 17:37
Originally posted by acdc
Абе човек, вместо да се мъчиш като "грешен дявол" и да се чудиш какво да правиш , да беше дал повече пари ( щом търсиш як клок) и да си беше взел дъно дето не се нуждае от модове!;)

ми прав си ма и ти малко ме разубеди тогава кат те питах :) дето каза че повечко бъзикане на биос-а има, мода не ми изглежда труден :) пък и няма да го правя аз още се колебая 2-3% ;)

ако някой се чуди дали бачка antiburn-... на солтека е бачка без да искам разбрах :)

acdc
02.04.04 г., 18:28
Е аз те разубедих тогава защото ти искаше безпроблемно дъно и не ти се занимаваше в човъркане експерименти и т.н.
Предполагам си намерил необходимите снимки за модовете, тогава действай смело. Само внимавай да не объркаш нещо.
Собствениците на Soltek у нас са малко така, че едва ли някой е правил волт. модовете и ти ще си първи, но за сметка на това по света има много собственици с такива дъна които са ги моднали

Simbon4o
02.04.04 г., 19:21
мда има го този фактор малко се чудя за някои неща онзи примерно не е писал много за намотката :) и на снимката е на винт после кат го питах вика на ферит ... объркващо и се чудя и какви характеристики на ферита после най-големия проблем ми е времето ако си намеря време съм готов :)

едит онова с разваления партитишън от dfi дъно ме разубеди най-много :) компа ми трябва нонстоп така че... ако заубя информация губя пари...

Crazy_hatteR®
02.04.04 г., 19:34
Simbon4o бе как`о го прайш туй дънце фе ?!:D Ам нинам но при мен Бартончо изкарва 42сек. на Пи на 2320Мхз !!! Настроиките на "агресивни" ли са ти ? Аcdc ако Simbon4o е прочел темите за Солтека требе да му е станало ясно че туй дъно не стаа за екстремен клок .

Simbon4o
02.04.04 г., 19:40
Simbon4o бе как`о го прайш туй дънце фе ?!:D Ам нинам но при мен Бартончо изкарва 42сек. на Пи на 2320Мхз !!! Настроиките на "агресивни" ли са ти ? Аcdc ако Simbon4o е прочел темите за Солтека требе да му е станало ясно че туй дъно не стаа за екстремен клок .

както е в сигнатурата бе ;) пък и това е първи опит може би при 2-3 пускания ще има 41 сек има и друго

дъното с мод рама ще мога да му взема ъкъла и тогаваааа :D не мога така кат съм с 1GB памет да пускам 2/2/2/11 явно три платки трудно но с повечко волт ;)

edit не беше само да си избера дъно имаше и кое ще чакам 2-3 седмици и кое идва утре ;) пък и екстремен клок може може ще видим ;)

пак едит
само от рас то кас латенсито ми пада поне секунда на пито ;)

Simbon4o
07.04.04 г., 01:48
мода стана :D 2,95 волта на рама пито го минах за 40 сек още може ;) Сега си търся рам синкове и ще пускам голямата шина :). Сега кърти на 227 на 2/2/2/11 :)

Simbon4o
07.04.04 г., 10:01
досега се е тествал бачка мода ;) идеално е ма грее рама ще си взема радиаторчета и тогава ще го мъча.

Crazy_hatteR®
07.04.04 г., 11:09
Simbon4o :bow: абе знаех си аз че ще му "пиинеш соса" на туй дънце :D Аре меткай някаква свясна рам и казвай как е хавата . В какви граници имаш възможност да регулираш волтажа ?

Simbon4o
07.04.04 г., 11:19
волтажа в зависимост от настройката на мода може от 2,65 до 3,2 волта рама е готски сега даяни ама на 2,95. Ще ми се да има радиатори :) така бачи топъл на 3,1 мисля да го пускам като си взема радиатори :) може и 3,2 ;) не съм тествал може обаче и повече на толкова колкото е в момента да изкарам от нея.

RazorJack
07.04.04 г., 12:51
Браво, пич :)
Ся ако спретнеш и един guide на български със снимчици как става мода на тва дъно ... :D

бтв абе я кажи на процесора и на чипсета до колко волта максимум може да пуска дъното? Хехе щото моето прави някакви мизерии при по-голям клок и нищо чудно да го сменям по някое време, а тоя Солтек ме кефи ... ама също и любимия на всички Епокс ... хехе ще видим :)

geezer
07.04.04 г., 13:42
Знам че Soltek са малко разпространени, но все пак някой може ли да ми каже какъв е процента брак сред тях и как са спрямо другите производители (Abit, Asus, Epox)? Аз рядко си купувам хардуер и затова гледам да си купувам качествени неща, а ези FRN2 и FRN3 ме заинтригуваха.

Crazy_hatteR®
07.04.04 г., 13:43
На процесора пуска до 1.85 волта , като май при различни партиди /или захранвания/ дава отклонение от 0.01 до 0.03 волта . При мен при зададени 1.85 пуска 1.84 , а при Митку пуска 1.83 , Simbon4o май беше видял и по нисък волтаж . На чипсета пуска до 1.8 волта , ама да ти кажа ли при мен на дефълт 1.6 си бацаше на 222 шина стабиляга , така че едвали ще ти се наложи да дигаш до макс . :D А сега след като Simbon4o е спретнал и мода ще чакаме резултати от рода на -250-255 па даже и 260 шина :D :D

ПС. Gezeer мога да ти кажа със сигурност че дъната на Солтек са много стабилни и почти няма брак в сервиза на Ролдекс . Но тук излиза и другия въпрос - не са чак толкова разпространени така че това е доста относително . Във форума да има най-много 15-20 човека с такива дъна , което в съотношение спрямо хората с Епокс е нищожно .

mitku
07.04.04 г., 16:01
Аз не го казвам за пръв път... но не бих сменил туй дъно за което и да било друго и го взех щото ми хареса, а не заради цена :D
А Simbon4o, явно добре се справя за момента с него ;)

Simbon4o
07.04.04 г., 20:22
240 шина пусна ма нямам мултицет да си настроя като хората мода(поне да знам колко и давам на рама) 240 на 2.5/3/3/11 на 2,95 волта и 1,8 чипсет още може :) пали на 250 над не пробвах няма охлаждане рама, повече от 3,0 няма да и пусна така, но и така се справя куул, няма ко да го превеждам мода сичко си го пише там без проблем стана за намотка се ползва обикновена кръгла с ферит от дъно кондензатора е 1000 тримера е кръгъл зелен малък :) с врътка за отверка, масата я взехме от захранването. Всичко дето е описано там се случи тука много яко :) дъното има огромен скрит потенциал, вдигайки волтажа на рама се отприщва ;) След настройка на мода мисля че 233 на 2/2/2/11 ще може ако е на 3,0 волта рама, като и взема радиатори ще я скъсам вече :) Засега я карам като в сигнатурата че така и професора е на оптимални за охлаждане мегахерци :)

Simbon4o
07.04.04 г., 20:26
Originally posted by RazorJack
Браво, пич :)
Ся ако спретнеш и един guide на български със снимчици как става мода на тва дъно ... :D

бтв абе я кажи на процесора и на чипсета до колко волта максимум може да пуска дъното? Хехе щото моето прави някакви мизерии при по-голям клок и нищо чудно да го сменям по някое време, а тоя Солтек ме кефи ... ама също и любимия на всички Епокс ... хехе ще видим :)

мода е само за солтек FRN2 !!!

Simbon4o
07.04.04 г., 20:35
Originally posted by RazorJack

soltek-а на едни мегахерци е по-слаб от епокса ма много спокойно качва над него така че ;) мен повече т 1,8 стабилни на професора не ми дава, 1,8 ми се наложиха над 237 шина на 1,6 е до 227, на 1,8 мисля че 260 няма да са проблем ако издържи рама :) Кофтито на тея памети е че на кас 3 не щат иначе до сега да съм я опънал на 250 :) за спорта, аз съм за солтека. Раида му е интересен ;) с модификации е много яко дъно :)

Simbon4o
09.04.04 г., 11:35
оказа се че дъното над 240 шина забива мемтеста каквото и да правя :) иска повече от 1,8 волта на чипсета. Резултата до тук е 3620/3420 на сандра при 236 2/2/2/11 на 3,1 волта рама не грее и може и без рам синкове да мина ;) Имам и 3,2 ама като си намеря дупка да се дозанимая ще до мъча и там :) на 3,2 пак не грее :) топул е но в сравнение със самсунг памет на 2,9 е студен :D така че ... на аида резултата беше нещо от порядъка на 3670/1460 още не съм тествал на суперпи-то и макса :)

EDIT
сега съм с TX2 биоса той е до 250 в биоса може би от него е :) на 250 пали пчва да се тества ама забива мемтеста ползвам 86+ 1.11 той само забива другите си минават :) мода е повече от успешен ;) 3,22 волта е максимума.

EDIT again
39 супер пи

mitku
09.04.04 г., 12:03
Явно добра играчка си си намерил :D ;)

Simbon4o
09.04.04 г., 12:06
Originally posted by mitku
Явно добра играчка си си намерил :D ;)

мда усещам че още може ;)

Simbon4o
09.04.04 г., 13:46
мамка му прави странни бъзици тестовете си ги вади обаче като побачка около час и син екран :( на 233 ми дава грешки във IE и го затваря, някъв друг биос? Кажете с кой биос има над 250 шина ?

Simbon4o
09.04.04 г., 21:15
мамка му със всичкия си късмет пак съм попаднал на куцо дъно!!! 234 шина е максимума абсолютно стабилен на 240 бачка ма с некой друг бъг след време :( за тестване става по веднъж два пъти :( на 234 бачка на 1,7 чипсет и 3,2 рама на колкото туинмоса не грее хич топъл е само, но от качването на чипсета на 1,8 кирия почти няма, дори тогава сбъгва и на 233 не ще :( ама рама поне ме кефи 2/2/2/11 на 3,2волта 234 шина, сега е 233 за по-сигурно щото компа не се изключва по принцип :D я кажете някой биос с шина над 250 де ;) още не съм изгубил надежда :)

RazorJack
10.04.04 г., 00:13
Хора, sorry че пак се меся в темата със странияни работи ама пак искам да попитам само:
Освен в излишните екстри има ли разлика и във възможността за клок между тва дъно и 75FRN3? В смисъл еднакви ли са максималните волтажи които може да държи, опциите в биоса, как е стабилността .. въобще може ли да се изкаже някой който го е ползвал?

Simbon4o
10.04.04 г., 09:22
еднакво е с FRN2 само дето е по-различно като платка и не съм сигурен че мода ще сработи за да се дигне рама(и на двете им влияе добре) 1,8 чипсет, 1,85 професор(реално много по-малко), 2,8 рама. Тва е а има екстра ако имаш професор отключен можеш да му бъзикаш множителя без модове над 12.5 и под ;)

Simbon4o
10.04.04 г., 09:25
пак да попитам кой биос има възможност над 250 шина да се вдига и е по-стабилен на високи честоти?

едит
намерих си :)

Simbon4o
11.04.04 г., 00:24
кофти продължавам да търся :) гледал съм резултати с това дъно над 250 трябва да има биос кой е някой ко знае да каже сега съм с 17LFB