Виж пълна версия : Има ли смисъл от този клок
Apocalypse
23.03.04 г., 20:16
Начи Пц-то по принцип съм си го пуснал на 2.3 Гхз (Атлон Т-бред Б 2400+ на 2 Гхз нормално) на 1.725 волтаж.
Мога да го пусна също и на 2.5 Гхз но тогава волтажа трябва да е 1.950 . Та въпроса ми е има ли смисъл да се държи на 2.5 Гхз защото мисля че тогава волтажа му е множко, а ЦПУ скоро не ми се сменя
При положение, че е стабилен какво ти пука, че вместо 20 г ще работи 10, след макс. 2 години ще си с друг процесор.
Ако постоянно забива не виждам смисъл от подобен "клок".
Originally posted by Apocalypse
Начи Пц-то по принцип съм си го пуснал на 2.3 Гхз (Атлон Т-бред Б 2400+ на 2 Гхз нормално) на 1.725 волтаж.
Мога да го пусна също и на 2.5 Гхз но тогава волтажа трябва да е 1.950 . Та въпроса ми е има ли смисъл да се държи на 2.5 Гхз защото мисля че тогава волтажа му е множко, а ЦПУ скоро не ми се сменя
С водното нямаш проблем...
Simbon4o
23.03.04 г., 23:50
ами какво стана с ефекта на внезапната смърт от висок волтаж, при който поради 0,13 микрона процеса, след определен волтаж може да прескочи ток между пътечките и студен процесор да умре?
Ами щом се чудиш, пусни го на 2,4 при 1,85 (или колкото там иска) и спи спокойно...
Няма смисъл да го държиш на 1,95V ако нямаш водно, щото става зверска печка.
Originally posted by janko
Няма смисъл да го държиш на 1,95V ако нямаш водно, щото става зверска печка.
Той е с SWC, няма да е печка.
А по въпроса за внезапната смърт- да, има риск, но такъв има винаги и при по- нисък волтаж. Ако не му се рискува- нека го остави на Default - овърклокинга е риск...въпроса е дали е готов да го поеме.
С водно не съм чувал за изгорял процесор на 1.9, дори на 2В.
Ами прав си ама няма кой до погледне в сигнатурата на човека. Значи едва ли ще са му проблем тези волтажи и 2500Mhz. А това за изгарянето дори и да стане в крайна сметка това са 73$. Не е кой знае каква болка. :D
Не е въпроса толкова в парите, колкото в това, че шанса е минимален, да не кажа нулев- според мен. Но аз си подхождам екстремистки в подобни начинания и не искам да подстрекавам никого- нека той си реши дали да го ползва така процесора.
Авторски права на vBulletin