Виж пълна версия : HP PhotoSmart C215 помощ
nightyj
22.03.04 г., 19:37
Значи сдобих се със следната камера.Ама не мога да снимам.Пуснал съм качеството на макс ама нещо не е наред не е много добро.Sнимките дето ми ги вади са по 50 макс 170kb. Доколкото знам с хубаво качество трябва да са по 500кб.Ама не знам от къде да го включа,всичко прерових.Другия проблем е че не мога да снимам през визиьора.Загасям с lcd ама снимката пак излиза според него.Тва дето го гледам през визьора го няма,кво да правя.Тва е общо взето.
nightyj
22.03.04 г., 20:24
Значи проблема с резолюциите много ме притеснява.Значи видях в книжката basic 640x480;fine 1280X960 и super fine 1280X960.Ама защо на superfine макс кабайта снимка дето съм правил е 170 обикновено са до 100.Не трябва ли да е около 500 така пише по сайтовете.Макрто ми излизат много замацани де да знам,а те най-много ми трябват.Георги спомням си беше правил готини макро снимки с неговата камера подобна е ако може да ме светни по въпроса.За задържането аз го правя така като светне зелената лампичка и снимам.По форумите пише,че хаби мноо батерии.Аз взех от един приятел комплекта от Германос за 20 кинта дето е на промоция.И с него изкарах 50 снимки на светкавица което ,мисля че е нормалко,батериите са все пак 700 Ni-cd и това всичкото на дисплея,като се лигавих и доста разглеждах снимките.
Чакай сега. кой ти каза че трявба снимките да са 500кб. Твойте снимки с каква разделитена способност стават. Ако са си 1280х960 няма какво да се оплакваш. Неразбрах какъв е проблема с визьора. Па принцип като се гледа през него не става точно. Най добре е като използвай за визьор диспеля. Ама не вярва за първи път да снимаш с фотоапарат и чак сега да си усатновил че през визьора не се кадрира точно снимката. Тава става само при огледално рефлексните фотоапарати и то при по скъпите. Щом има книжка към фотоапарата прочети я от край до край.
nightyj
22.03.04 г., 22:10
То не е кинжка ама едно лисче там една страничка.Що се отнася до визьора снимал съм с други при този направо нищо общо няма.Все едно е сложен само за красота.А от Hp точно към него насочват потребителите.А за снимките това нормален размер ли е 70кб.А макроснимките дето ги правих нямат почти никакъв фокус.Как да снимам макро има ли трик.Това което правя е да включа макро режима после пускам автофокуса оправя малко качеството и снимам това е ама не ми се получават добри и детайлни.
Изтегли си книжката от страницата на HP. Преди малко видях че иама. ЗА да снимаш макро трябва да се включи на този режим. Освен това не трявба да използваш цифровия зуум. А между другото за колко пари ти го продадоха този фотоапара. Като гледам за 200лв може да се вземе 2 мегапикселов самсун от техномаркет. Иначе видяш че снимките при максимално качество трябва да са м/у 300 и 500кб.
nightyj
22.03.04 г., 22:53
Ами и аз това гледам нещо не съм направил както трябва цената е 110 кинта.
Абе не е нормално 70кб за 1280*960. На мен снимките от телефона ми са 80-85кб при 640*480, а с фотото 1280*960 бяха около 350-600кб на средно качество. Подозрението ми е че фотото , тъй като е евтино вкарва някаква страшна компресия, а това не е добре , защото ще са с доста лошо качество после снимките.:rolleyes:
nightyj
23.03.04 г., 13:45
По принцип го дават да си прави и 500кбайтови ама сигурно има някаква комбинация от клавиши ли де да знам.
Чакам мнението на Георги той беше докарал макро снимките.
Нали ти каза че за макро снимките трябва да вкючиш в режим макро сника.
Ами моят C200 в средния режим (два диаманта) прави снимката някъде между 165 и 190KB, а при най-добрия режим (три диаманта) докарва файловете до към 400-450KB. Макро снимките ги правя като снимам от разстояние някъде 18-20см и съм включил AF (Auto focus). Добре е да се ползва статив или стабилна повърхнуст, върху която да се постави апарата, тъй като ако имате като моите треперливи ръчички никога няма да изкарате добра снимка... :ghi:
P.S. Да се има предвид и това, че C200 e 1Mpixel, a C215 e 1,3Mpixels така че... нещо не е наред при теб, но не знам какво точно...
Авторски права на vBulletin