Виж пълна версия : ASROCK K7S8XE - въпрос ...
Шините на AGP-то и PCI-то на това дъно заключени ли си или не ?!
Не ми е ясно също защо на тестовете референтната платка на СИС със същия чипсет е по-добра от тази на АсРок ?
тфа май и то асрок не го знаят :D има 6/1 делител и работи ама неможе да се разбере на какви стойности бачка пси и агп шината при вдигане на фсб-то ...
Заключен е, даже мисля, че с някои от моднатите биоси я имаше и в менюто!
А за референтините платки - ами винаги имат най-добра производителност и в повечето случаи немогат да бъдат достигнати от масовите дъна.
Originally posted by acdc
Заключен е, даже мисля, че с някои от моднатите биоси я имаше и в менюто!
А за референтините платки - ами винаги имат най-добра производителност и в повечето случаи немогат да бъдат достигнати от масовите дъна.
от къде мога да ги дръпна тия биоси на ocworkbench.com май няма такъв а другаде незнам каде има такива работи за асрок ....
Old_Firehand
21.03.04 г., 15:11
имаше подобна тема, и един юзър каза че PCI/AGP не е заключена
MeThTiCaL
21.03.04 г., 15:24
На 133. 166 и 200(едва ли ще запали :p ) стойностите на АГП и ПЦИ са нормални 33/66.
georgebg
21.03.04 г., 18:52
a kaкви волтажи може да пуска на процесора това дъно ?
Не слагайте моднатия БИОС 1.21д , защото машината отказва да буутне.Иначе тез моднатите БИОС-и дават по-голяма производителност,но при мен нещо става нестабилна системата.Мисля че паметта ми е виновна.1.41 е хубав от моднатите БИОС-и,дава достъп до таймингите на паметта.
georgebg +5% напрежение можеш от БИОС.
georgebg
21.03.04 г., 20:16
а изобщо има ли друг начин да задаваш по-високи волтажи на това дъно...
Защото в тази статия за волт-мод на това дъно т.е. подобно... цитирам:
"After this small modification your Vcore should be about 0,25 Volt higher than you've selected in your bios.
That means if you select a Vcore of 1,5 V the real ! Vcore is 1,75 Volt and with a selection of 1,75 V you'll get 2,00 V core voltage.
And you'll get the highest Vcore of 2,10 Volt if you set the voltage in your BIOS to 1,85 Volt or close
the L7/L11 bridge of your CPU."
т.е. ако зададете от биоса 1.5 ще стане 1.75 ... ако зададете 1.75 ще стане 2.0 в , а ако от БИОС изберете 1.85 ще стане 2.10 ???
с какъв биос е това да са разрешени такива волтажи от биоса (в случая статията е K7VT2 i K7S8X ... но
с пин мод става за 5 мин вдигането на волтажа
MeThTiCaL защо да не запали на 200 ?
:D
georgebg
22.03.04 г., 09:36
Originally posted by BuK0
дай накакъв линк ..
MeThTiCaL
22.03.04 г., 14:03
Originally posted by BuK0
Не видях Е-то обърках се с мойто дъно :D
georgebg заповядай http://www.ocinside.de/index_d.html
Бтв аз си намерих от един приятел ECS L7S7A2 почти ново за към 45лв. и ще си го взема смятам че е добро дъно.Бтв някой притежател на това дъно може ли да каже нещо повече за него.Приятеля ми каза че е със заключени шини.Той се опитвал да клоква 1700+ Т-бред обаче малко се разочеровал от биоса , но си мисля че мога из нета за това дъно да си намеря мн як БИОС ?! Не мажал да дигне волтажа над 1.61В като процесора му е на дефолт 1.6В , но незнам защо.
georgebg
23.03.04 г., 11:24
Originally posted by MeThTiCaL
Не видях Е-то обърках се с мойто дъно :D
georgebg заповядай http://www.ocinside.de/index_d.html
мерси - значи работи метода....
Авторски права на vBulletin