PDA

Виж пълна версия : Дъното ми свисти... (Аsus P4P800)

Nikolov
19.03.04 г., 20:55
Здравейте.
Установих, че дъното ми свисти (леко) ... издава този шум когато е изключен (но е включен в ел. мрежата) или когато местя скрола на мишката... Преди бях с захранване Codegen 300W и си мислех, че е от него, смених го със Seasonic SS-300FS APFC, но пак се чува :mad: ...
Останалата част от системата е: селерон @ 3Гхз, 256 МБ РАМ, 1 HDD, 1 CD.
Това нормално ли е или да ходия да смениям дъното?

Radev™
19.03.04 г., 21:15
Преди известно време имаше една подобна тема, за свистене на INTEL системи. Някои участници във форума там бяха писали, че свистенето е от процесорите. Аз лично на моя P4 не съм чул никакво свистене нито когато е клокнат, нито когато е на default. Пусни един search и си намери темата за по-подробно инфо.

botroid
19.03.04 г., 22:07
Мда... и на мен дъното издава един особен шум, най-вече когато е натоварен процесора (при игри) или когато просто скролваш текст със колелото на мишката. Нещо като съскане и щракане идващо някъде от около процесора, но не точно от него, а от околните кондензатори и намотки. Говорих с един познат от компютърна фирма, който каза че някои от дъната на Gigabyte издавали такова свистене. Шума леко ме дразни и в близките месеци ще сменя дъното. Мисля да си взема дъно на Албатрон, защото става за лудо овърклокване и ше мога да си надуя Селерона над 3 GHz, което не мога да направя с Гигабайтското дъно, понеже не му бачка опцията в Биоса за повишаване на волтажа на процесора.

Виждам че дъното ти е Asus, значи не само гигабайтските дъна издават такова свистене.
Кажи как си наду Селерона на 3 Ghz?

Simbon4o
19.03.04 г., 22:07
включена ли е функцията за wake on mouse KBD нещо такова беше, ако е пробвай с изключена. Друго не се сещам освен да потърсиш темата.

Nikolov
19.03.04 г., 22:20
Originally posted by Simbon4o
включена ли е функцията за wake on mouse KBD нещо такова беше, ако е пробвай с изключена. Друго не се сещам освен да потърсиш темата.

Намерих темата (на Gorbachov), но не ми помогна особено... А дъното свисти най-осезаемо при мърдане на скрола, от БИОС-а са изключени тези функции (не се сещам точно за името им).

acdc
19.03.04 г., 23:49
Originally posted by Radev™
Някои участници във форума там бяха писали, че свистенето е от процесорите.
Ами просто са писали пълни глупости!!! :(
Процесор неможе да свисти, защото това ми звучи като "ремонт на кристала му":lol: :lol: :lol:
Това е от стабилизатора му на напрежение. Или по-точно от импулсните дросели.
Няма нищо страшно в това! ;)

botroid
20.03.04 г., 01:11
Originally posted by acdc
Процесор неможе да свисти, защото това ми звучи като "ремонт на кристала му":lol: :lol: :lol:
Това е от стабилизатора му на напрежение. Или по-точно от импулсните дросели.
Няма нищо страшно в това! ;) [/B]

Браво за отговора на проблема. То си беше ясно че няма страшно, но все пак шума е леко неприятен. Дали ще го има на дъната на MSI?

acdc
20.03.04 г., 08:43
Ами може и да не свисти. Това се получава, когато дроселите не са добре импрегнирани и се натоварят. Тоест качеството им на изработка;)

Zygot
20.03.04 г., 15:24
Предполагам че се отнася строго индивидуално за отделните браойки дъна щото моето не свисти така (а и познати не са ми се оплаквали).

Т.е. не е от марката на дъното .