PDA

Виж пълна версия : Термосвиваем шлаух -> Вече и в БГ

Zabluden
19.03.04 г., 17:24
Днес докато си пазаруван маркучлета в Бриколаж мернах че има термосвиваел шлаух. Черен. За 1-ви път виждам и реших да споделя:D Само че наи-дебелото не беше достатъчно дебело зада обхване дори флопи конектор или кабел за дъното, но мисля че беше идеален за 4 пих-овите молекси на захранването. Единственият проблем беше. цената:(

ВЕЛИНСКИ
19.03.04 г., 18:53
Такъв шлаух се продава от години във всички магазини за електронни части.

woynoff
19.03.04 г., 19:01
а това видял ли си го
кабели (http://hardwarebg.com/forum/attachment.php?s=&postid=254728)

правено е със същият от бриколаж

Zabluden
19.03.04 г., 23:30
/me ashamed :cry:
аз си мсилях че е отскоро тъй като имаше една пресничка тема за тези КИТ-ове със термосвиваемите и мрежичките (ако се сещате за аккво говоря) и темата имаше за цел да отбележи внасянето им в БГ.
Извинявам се .
А да знаете да има по-големи размери....като да влезе ИДЕ кабел...

ВЕЛИНСКИ
19.03.04 г., 23:33
Толкова широк май не съм виждал досега - най-широкия е около 25-30 мм

Пробвай мода с цепенето на ide кабела и после огъни единия край и слейв буксата на 90 градуса и лесно ще прекараш по-тънък шлаух.

Zabluden
19.03.04 г., 23:51
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Толкова широк май не съм виждал досега - най-широкия е около 25-30 мм

Пробвай мода с цепенето на ide кабела и после огъни единия край и слейв буксата на 90 градуса и лесно ще прекараш по-тънък шлаух.
абе аз буксата я чупя, махам кабела и пак го слагам на шиповете, ама ми трябва такова което да обхване и буксата, така че да се получи като "изваяно" :) Сега имам някакъв маркуч гумен(достатъчно широк) ама няма как да го "прелея" до тънкият 12мм-ов дето е в/у кабела.

Имам въпрос. Какво ще стане ако кабелчетата ги дам на късо !?
Искам както шипщетата там да сложа лепило (КАЛЕ, ХЕЛМИ) или пък да "загъна" кабелът, така че на средните шипчета да сса няколко ката, стремеики се да излиза ИДЕ-то на един сноп а не широк при конектора и псоел да се "свива"

ВЕЛИНСКИ
19.03.04 г., 23:56
Ако веднъж извадиш кабела от буксата после със сигурност ще имаш проблеми - два пъти съм разглабял букса и после флопито и харда си вървяха когато поискат.

Zabluden
19.03.04 г., 23:58
Абе аз още не съм пробвал как работи, но ще видя :) Надявам се да няма проблем....
Интересува ме това за "късото"

ВЕЛИНСКИ
20.03.04 г., 00:06
Не ти разбирам идеята за късото...нещо ми се спи май...

Zabluden
20.03.04 г., 00:18
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Не ти разбирам идеята за късото...нещо ми се спи май...
Лека мека :)
Идеята е понеже счупих конектора и да сложа лепило между 2-те пластмаси, като кабелът остава по средата.
1-во лепилото проводник ли е и 2-ро и да е ще прави ли проблеми. (оная другата идея не е осъществима със извиването... не се опитвайте да я мислите :))

ВЕЛИНСКИ
20.03.04 г., 00:23
според мен извадиш ли веднъж кабела от контактните щипки повече няма да го подкараш, освен ако не го "набодеш" на ново място.

woynoff
20.03.04 г., 10:15
тва с модването на ИДЕ кабелите не се получава ако не
е фабрик, преебах три кабела стари да си играя и неше.

гаднотое че като го нацепиш и жиците в средната част
се оказват по-дълги заради това че крайните гоубят част
от дължината си при събирането към центъра. и май е най
добре да си го купиш, аз лично ше си ги купя шото 10 лв
не са кой знае кво за кабел. избозох си пръстите при махането
на буксите, иначе може да се захване на ново место буксата,
само трее да е фиксиран кабела точно и с голям натиск върху
буксата става. примерно на едно малко менгем но си нее
работа.

Dark Skywalker
20.03.04 г., 11:10
Това цепене на кабели общо взето им разгонва фамилията. Нали не сте забравили, че всяко второ жило на 80-пиновия лентов кабел е връзка към маса, за да се намали ефекта от прослушване между проводниците?

Иначе поставянето на конектор върху лентов кабел става именно с менгеме. Ех, едно време сами си правихме IDE и FDD кабелите...

^JONY_BRAVO^
20.03.04 г., 11:53
Originally posted by Dark Skywalker
Това цепене на кабели общо взето им разгонва фамилията. Нали не сте забравили, че всяко второ жило на 80-пиновия лентов кабел е връзка към маса, за да се намали ефекта от прослушване между проводниците?
А как е направено при фабричните кръгли IDE кабели? Там като го гледам вътре си е каша от кабелчета в маркуча...

Zabluden
21.03.04 г., 01:28
Originally posted by Dark Skywalker

Иначе поставянето на конектор върху лентов кабел става именно с менгеме. Ех, едно време сами си правихме IDE и FDD кабелите...
i sega iskam sm da si gi prawq :p . Trqbwai mi PONE konektorite "nezglobeni". Ako nqkoj ima na ideq kyde se prodawat, molq da mi kave...
BLagodarq wi predwaritelno