PDA

Виж пълна версия : Призив!

The Bandit
16.03.04 г., 20:32
Имам един призив под формата на молба към всички.
Ако е възможно да не отговаряте ВИНАГИ с "quote" като поствате. Особено пък, когато пишете непосредствено след предишен пост, на когото искате да отговорите - еми ясно е, че отговаряте на него. Иначе се получава 3-4 екрана скролиране, за да се прочетат 3-4 мнения, съчетани с километрични "quote"-ове. А когато пишете доста след това, на което искате да отговорите, а то е 10-15-20-30 реда - просто оставете в "quote"-a само първия ред и многоточие, мисля достатъчно интелигентна е аудиторията, за да схване препратката.

Достатъчно красноречив пример за това, което имам предвид - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=25233&perpage=25&pagenumber=2
И това не е изолиран случай, става все по-често, в началото редактирах такива безкрайни и безсмислени "quote"-ове в разделите, които трябва да наблюдавам, но мисля, че и за другите е дразнещо. Затова и ви занимавам.

ПС. За не-знаещите до момента - в началото и в края на страницата на всяка тема има един бутон - "post reply"

__SpOO__
16.03.04 г., 21:28
Подкрепям, въпреки че аз лично от известно време почти всеки път използвам [quote] след като Валерий ми направи забележка, когато визирам нещо казано от някого да покажа/цитирам и така...не се оправдавам и не обвинявам Валерий, че видите ли заради него пиша така.

Ще опитам в бъдеще да избягвам честите цитирания или да ги намаля в спретнат и пригледен/кратък вид.

:)

digital
16.03.04 г., 21:40
Подкрепям идеята. Може би и аз понякога се поовличам, но в повечето случаи се старая да скъсявам максимално цитата.

Svetlix
17.03.04 г., 00:51
Мен тези дълги цитати винаги са ме дразнили ... а най-много ме дразни когато е току-що пусната тема и човека който първи поства да цитира целия пост :rolleyes:

acs
17.03.04 г., 02:02
да верно е това е доста отегчително и дразнещо , мене лично в повечето случай даже ме мързи изобщо да ползвам quote:p

Valeri
17.03.04 г., 02:18
Originally posted by __SpOO__
...след като Валерий ми направи забележка, когато визирам нещо казано от някого да покажа/цитирам и така...

Ако постът на предишния участник е 1 страница, не е необходимо да се прави quote на всичко. Правиш quote само на частта, която ще коментираш. Това мисля няма нужда от доуточнения. Иначе и аз най-обичам пост с quote 50 реда и отдолу два реда коментар...

janko
17.03.04 г., 12:04
И аз съм за идеята, но не вярвам да почне да се спазва от всички.

Joredos
17.03.04 г., 13:00
Това за следващия цитат си трябва модераторска ръка,а за многоточието евалла почвам и аз да го правя.

alexz
17.03.04 г., 13:02
и аз съм ЗА! т.е. против дългите цитати... :)

morf
19.03.04 г., 00:21
за!
в случаите. в които ползвам куоте, гледам да оставя само най-важното.

Алекз--> пооправи си сигнатурата, че имаш цели 3 нарушения - 7 реда, 2 графични файла и голям размер на шрифта ;)

xts
19.03.04 г., 00:56
Обаче примера, които си дал наистина се е убил. Аз винаги си смалявам цитатите и не дублирам цели мнения. Колко съм примерен а :) Не ми е толкова дразнешно, освен скрола, обаче мястото за хостинг да не свърши ;)