Виж пълна версия : Съвет за дъно с nforce2
prilep_r
16.03.04 г., 16:59
Трябва спешна да си избера дъно.В аргус нямат това което си бях избрал - Albatron KX18D PRO.Мога да дам до 86$ и въпроса ми е какво дъно да си взема?Системата ще се клоква ,но не се знае до колко,понеже още не съм видял маркировката на Атлона.Това са дъната м/у които се чудя но ако смятате че трябва да вмъкна някое друго кажете.
1.MSI K7N2 Delta-L
2.Biostar M7NCD PRO
Дайте идеи моля,понеже не искам да стоя 15 дена без компютър!!!
prilep_r
16.03.04 г., 17:39
Up.Моля дайте идеи!!!
Demonaz
16.03.04 г., 17:45
Въпреки, че съм голям фен на МСИ определено този модел не струва и пукната пара. Орязан е колкото си иска. По добре е Biostara, а и си мисля, че ще ти трябва още съвсем малко и ще си вземеш RDA+, което вече е друга работа.
Crazy_hatteR®
16.03.04 г., 17:48
Аз бих ти препоръчал Soltek SL 75FRN3 , смятам че ще удовлетвори изискванията ти за стабилнос и клок .
prilep_r
16.03.04 г., 17:56
Максимума който мога да дам е 86$.Къде има толкова евтин 8рда+.МСИ значи е орязан боклук.А някой да знае къде има в нали4ност Soltek 75frn2-l Golden Flame,понеже гледам в някои ценови листи отново го има?В Кагами Варна ми го дават за около 85$,струва ли си?Биостара му бях навит но той е последния което бих взел,и то само ако нямам избор!
j`e`k`o
16.03.04 г., 18:10
EPoX 8rda+. В jarcomputers e 82$.
monster
16.03.04 г., 18:19
тези $82 не са крайна цена, пропускаш задължителното ДДС за Епоксите, виж че цената в листата е болд и италик
prilep_r
16.03.04 г., 18:24
В жар го има 82$ ама без ддс(понеже е с наклонен шрифт)!!!
Абита сигурно е хубав но заради гадното ми захранване няма да стане(понеже фана на цпу-то ще опира в захранването).Солтека добър ли е?Става въпрос за 75frn2(не 75ФРН2-РЛ или ФРН3).
RDA+ може да се вземе на около 90-92$ крайна.
Crazy_hatteR®
16.03.04 г., 18:42
prilep_r да добър е Солтека , това че няма R/райд/ и L/лан/ да не те притеснява .
prilep_r
16.03.04 г., 19:06
солтека струва 90$ и доколкото разбрах от разни ревюта на повече от 200 шина не ходи.А пък то и биостара би стигнал повече и струва 73$ и затова си избрах него.Просто този солтек според мене не си струва тези 17$ отгоре при положение че едвали ще тръгне на повече от биостара(поне се надявам м7нцд-то да може повече от 200).
Чернокрилия
16.03.04 г., 19:11
Originally posted by prilep_r
солтека струва 90$ и доколкото разбрах от разни ревюта на повече от 200 шина не ходи.А пък то и биостара би стигнал повече и струва 73$ и затова си избрах него.Просто този солтек според мене не си струва тези 17$ отгоре при положение че едвали ще тръгне на повече от биостара(поне се надявам м7нцд-то да може повече от 200).
В доста голяма грешка си...
Солтека (двойката де)е поне един клас отгоре на Биостара.
prilep_r
16.03.04 г., 19:21
Originally posted by Чернокрилия
В доста голяма грешка си...
Солтека (двойката де)е поне един клас отгоре на Биостара.
Много те моля кажи каква е разликата,понеже навсякъде пише че на повече от 200 шина не ходи.Кажи какви приимущества има в сравнение с биостара.Ето SOLTEK SL-75FRN2 е точния модел.
Чернокрилия
16.03.04 г., 19:26
Ами щом 200 шина не те задоволява и ще гониш още по - високи честоти, най - малко Солтека има 12 волтов конектор,който липсва при биостара.
P.S. Soltek-a има САТА... ще се сетя и още нещо:)
Originally posted by Чернокрилия
Ами щом 200 шина не те задоволява и ще гониш още по - високи честоти, най - малко Солтека има 12 волтов конектор,който липсва при биостара.
Е като има такъв конектор да не е 100 кила :D То и GB 7N400 има, aма кво от туй.
Мисля че Biostar M7NCD PRO си е доста сносно дъно за парите си. Вече ако говорим за по-висок клас дъна е друга тема, ама там и кинтите са други.
Чернокрилия
16.03.04 г., 19:42
е може да не е 100 кила, но опредлено дава по - голяма стабилност когато се гони здрав клок...
Вече ако говорим за по-висок клас дъна е
друга тема, ама там и кинтите са други
В интерес на истината и аз щях да си взимам такъв биостар, но в момента нямаше и си взех албатрона.... Но и двете дъна бяха алтернативи на солтек фрн2, за който просто не ми се даваха още 15-20$ отгоре
amd_fan
16.03.04 г., 19:49
ЕПОКС РУЛЗЗЗ. Взимай рда-то! Просто не виждам за какво са ти други дъна... То ще държи най-много на клок (особено 2.2 ревизията), а ако искаш с-ата, просто след време си сложи преходник:)
Кое не ходи над 200MHz, че не разбрах баш... :D :D :D ... баси смешките.
egalitarian
16.03.04 г., 20:23
Имаш PM.
Reality
16.03.04 г., 20:37
Зимаи 8rda+ и си пеи, освен ако не ти трябва serial ata..
... между другото моето дъно съм го пускал до 220MHz... просто немем подходящ процесор че да пробвам колко стига иначе, че са все заключени тез които съм пробвал, пък и нямам водно (за ся), че да ги хладя на толкоз...
prilep_r
18.03.04 г., 15:23
Мама ми удари едно рамо за 8рда+ и сега си търся.Солтека беше с пасивно охлаждане и ме навя мисълта че е от първите ревизии които не много добри а на сайта на Солтек не видях модел без лан(което ме усъмни доста).Кажете от къде мога да си взема 8рда+ за 92$ или макс 96$,плс!!
Чернокрил мноо исках Алби като твоето ама вече няма никъде.А и още нещо-солтека е без САТА.
В грешка си... старите ревизии бяха с вентиКлатор... новите на Солтек са с пасивно охлаждане... достатъчно е да се добави само перчица, а си може и без нея. Но - лошо нема - ти си решаваш.
amd_fan
18.03.04 г., 15:57
за епокс съм защото : - от изброените дъна държи най-много на клок, особено ако се качи ВДД-то, но и без него ще ги отреже
- то е много безпроблемно дъно, никакви проблеми, удобен биос, перфектни множители, аве ЕПОКС!
- то е с МСП-Т южен мост. Сега с тоя моя асус вярвай, звука е чудовищен... Просто това дъно само за ДФИ го сменям и нищо друго.
Originally posted by amd_fan
- то е много безпроблемно дъно, никакви проблеми, удобен биос, перфектни множители, аве ЕПОКС!
С това може малко да се поспори, особено за множителите ;)
За другите неща съм съгласен.
Teq dni ]e si wzemam RS-to i se bqh sprql na Albatron KX18DPro a sega tuk se pi[e `e go nqma ?! (((.I otkyde da si go wzema towa 8RDA+ za 92$ ako ne e tajna ?!
Up!
Наистина, има ли някъде в момента такъв Epox наличен за 92$ крайна цена?
RaHzElChO
07.04.04 г., 15:10
Няма такова място според мен,дъното идва с 100% ДДС,има го в HWBG на цена около 105$
Авторски права на vBulletin