PDA

Виж пълна версия : Дизайн на воден блок

singularity
12.03.04 г., 16:16
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)

Thoth
13.03.04 г., 00:25
С моя скромен опит мога да кажа, че със същия успех можеш да питаш коя е най-хубавата кола...Аз лично смятам, че за оптимален ефект трябва блока да е меден а за дизайна ... струва ми се чe maze-тата са добри...като цяло всички блокве при които се впръсква вода върху ядрото и после се обикаля целия блок ми се струват добри решения, но нека и професионалистите да кажат :)

singularity
13.03.04 г., 01:25
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)

VLADO
14.03.04 г., 12:45
само за протокола:

ако целта ти не е върл клок или да се фалиш как процесора ти е 2 градуса над стайната температура - а просто тиха система и най ламерския блок па бил и той от алуминий с пома 800л/ч ще удържи едно АМД T-bred на 1,8В. под 50 градуса ...

пък ако имаш готин процесор на 1,8 В мисля че доста може и да се клокне

та тва е от моя опит

Crazy_hatteR®
15.03.04 г., 16:42
По принцип най-оптималния вариант е с вход на водата над ядрото . Колкото по елементарен е дизайна толкова са по добри резултатите . Най-добрите водни блокове са White Water , Maze4 и Arctika . Щом ще ти го прави "шлосер" незнам към кои да те насоча . Аз изработвам блоковете на фреза с ЦПУ и за 95% от блоковете които си гледал на сайтчето ми ти трябва и на теб такава машинка иначе този "шлосер" трябва да има "желязна" ръка и око . Но както ти каза VLADO всеки блок през които минава вода ще ти даде една доста тиха машина , а ако си решил да клокваш ще трябва да се обърнеш към някои които полу-профи прави водни блокове или да си намериш добра фреза . А имай в предвид че блока е една трета от охлаждането - не забравяй добра помпа и добър радиатор . При избора на модел гледай да не е много "стиснат" така че да дава голямо съпротивление на водата . Колкото по-малко завоичета и извивки толкова по-добре !