PDA

Виж пълна версия : www.muonline.com

Страници : [1] 2 3

GeniusLoci
07.03.04 г., 03:28
Немам думи..
Ако някой играе - при мен носете стока, на един от трите пазара съм - Dark Knight - при ковача в Лоренция, при банката в Нория, при банката в Devias.
Играта е мегазарибяваща, сървърите са фул (аз съм на един от двата NonPvP, не в Maya а в другите) и най накрая намерих нещо по-добро на вид от Невъруинтъра и богато на предмети като Диабло :)

:bow:

ПП - ника ми е GeniusLoci - може да ми пишете директно вътре да се разбираме за партии :) - това става като въведете името до съобщението (в сивото поле) и включите "ушето" за wisperл

Ако не ми ррзбирате нищо от написаното по-горе- след ден игра ще знаете за какво говоря :)

gtzvetkov
07.03.04 г., 13:49
Ники, по два пъти ги свалям и двата архива от официалния сайт и все не работят. Виж можеш ли някъде да качиш твоя инсталационен файл да го дръпна, че скоро не се очертава път към офиса да дойда да си я запиша.

CyPoB_KoKa|\
07.03.04 г., 13:57
тая игра върти ли трафик и колко ?

GeniusLoci
08.03.04 г., 12:00
Иска към 2~5 kb/s - Двамата с Блъди играем на един канал около 7.5 kb/s
Жоре - в датата в папката на gateto я има качена и работи със сигурност :)

gkirilov
08.03.04 г., 21:46
бе колко е голяма тая игра... вече тегля 30Мб ... :D

и тоя ъпдейт и него ли да слагам??

massacre
08.03.04 г., 23:10
Доста време гледах по сайта и това, което виждам ми хваща окото, но дали някой може да обясни по-подробно за какво точно става дума?

Свалям тези файлове, после имам игра, така ли? Ама пълна ли е? Как да започна? Ей такива неща.. :)

Жалко само, че са ми гепили прякора там, ама аз имам един друг. :)

GeniusLoci
09.03.04 г., 14:45
Самата игра е около 70МВ, пача 2МВ (задължителен е), Допълнителната музика - 30 МВ

Играта е тип Диабло, но онлайн, пълно 3D и то НЕВЕРОЯТНО ЛЕКО, изглежда дори по-добре от Невъруинтер (изклъчвам на места не особено добрите, но пък и нетежки текстури), започва се с един от три героя - Elf, Dark Knight, Dark Wizard.
Всеки си има собствен път, както се казва, аз ту се бия, ту само търгувам, шоуто е велико.
Има няколко "континента" със съвсем различни същества, над 100 000 различни предмета (+като добавите Chaos системата....стават твърде много).

Което е най-важно - контактувате с хора от цял свят и може да играете в "партии"..абе с две думи - лудница, аз съм се заразил :)

massacre
09.03.04 г., 14:55
Звучи наистина интересно, въпреки че аз не съм много по игрите. Дали е удобно да качите необходимите файлове някъде по peering-а? Желателно е да е ЕвроНет, примерно (или бубу.то), че аз съм от "приятелите на ЕвроНет" и другите места малко ми липсват... :D Ако е удобно, разбира се! Ако не.. ще ги мъча non-bg. :)

GeniusLoci
09.03.04 г., 21:10
Аз не мога да ги кача - жалко че си към еврото, в датата ги има :)
(ъ-ъ...папката на gateto)

GeniusLoci
19.03.04 г., 21:45
Брей, няма ли муонлайнъри :D

StillOpossum
19.03.04 г., 22:06
Originally posted by GeniusLoci
Брей, няма ли муонлайнъри :D
Има има :super: :super: :super:
Така и така сме на темата да попитам някои нещица - първо като те утрепе някои звяр това указва ли някво влияние освен, че те връща в града. Гледам освен първите три персонажа които ти дава играта се разхождат и други те по-късно ли ще се отключат и последно въпросче каква е далаверата от парти или гилдия.
P.S. аз съм sopossum ник другия неможа да се побере :)

GeniusLoci
20.03.04 г., 01:48
аз съм GeniusLoci :)

Ами като те утрепят - взима ти се 2% ехр и те връща в града. Възможно е (малък процент, ако си убиец - доста по-голям) да изпуснеш предмет, затова ги ЗАКЛЮЧВАЙ във ваулта.
Третият персонаж е достъпен едва след 220 ниво DW или DK - и е смесица от двете (Magic Gladiator). всичко на всичко два съм виждал..

гилдията не е голяма далавера, освен че може да си помагате.
партията обаче е - ниските нива герои имат сметка да се хванат с високо ниво такъв и да ходят покрай него (и да се пазят от гадините) за да взимат МНОГО добър ехр (в случая аз съм 54 ниво и взимам 15-20-то на лов за йетита - аз взимам по около 400-500 ехр (вече не ми стига но..), а 200 за 15 ниво герой е направо бонус отвсякъде (пък нищо не прави, а и аз и парите им оставям).
Ехр се увеличава с нарастване на партията.
Така кяр имат всички в нея.

Търгувам на първи сървър (обикалям рядко другите) и от време на време се бия или на първия, или на ...абе на последният РvP сървър, там ходя и да убивам "убийци":D

StillOpossum
20.03.04 г., 02:12
То и аз май играя на този сървър (доколкото съм те разбрал) но съм само 17 ниво:D
А и малка корекция :) аз съм s_opossum (а не sopossum) - Dark Knight. Па може и да се засечем някои път...:D

Bloody
20.03.04 г., 10:23
Има ли желаещи за локален български сървър на MU-то?

gtzvetkov
20.03.04 г., 10:51
Originally posted by Bloody
Има ли желаещи за локален български сървър на MU-то?

Какво разбираш под локален? Ще е достъпен ли от всички, особено за приятелите на Evro.net? :) Аз съм ентусиаст за български, да се надяваме, че ако направиш, няма да лагва толкова много.

Bloody
20.03.04 г., 11:11
Ами под локален имам предвид български сървър, който да е достъпен за всички желаещи от БГ да играят на MU и нямат бърза външна връка...

Единствения проблем, е че сървъра (общо 8 на брой в последната версия + mssql + apache) иска около 1.5GB рам... тия корейци как са могали да направят всичко на Windows ;p но поне сървъра държи 1000 юзъра... Така че ще трябва прилична машинка.

GeniusLoci
21.03.04 г., 13:18
Ъ-ъ, да, ама аз шъ настройвам дроп рейта, че ти ша прекалиш :)
А и още нещо, помислете дали ще се съберат и 200 нормално играещи - проблема е, че сега дори когато по никое време влезеш, заради разликите в часовите зони има хора, които в момента влизат, а тук след 12 часа и преди 12 на обяд ще цари пустош безумна... а ще е тъпо да ми падат толкова предмети, че да си обличам героя сам..
После - на 100-но ниво ще съм се напълнил с ъп-нати предмети ако дропрейта е добър.

ПП - но пък ще има кой да банва скамерите :))))

Ar4i
21.03.04 г., 15:55
някой може да погледне какъв трафик прави това нещо за 1 час? за мене е важно и ако не праи голям трафик ще се присъединя и аз заедно с 1-2 ма колеги ;)

METALMEN
21.03.04 г., 16:09
При мене нещо нероботи както трябва.
Свалих си я от дата.бг.
Инсталирай играта. После пача и после музиката.
Пуснах я.
То си провери и изтегли 9 ъпдейта, сигурно за анти чийта.
Отвориха се корабчетата дето плуват и след малко ме изплюва на десктопа, като музиката продължава да си свири и все още има работеш процес.

Що така бе Миме, пак съм прееб@н?

gkirilov
21.03.04 г., 18:41
ми аз "стигнах" само до корабчетата и .... нищо - какво се прави след това ??

GeniusLoci
22.03.04 г., 12:35
Абе на първо място трябва да сте се регистрирали на сайта..
после на екрана с корабчетата трябва да ви се появят два бутона - двата сървъра. Почти всички играем в Wigle - вътре са ллхъхллмай 7 - първият и последният са nPvP, т.е. не може да убивате други играчи и естествено има повече хора.

Ако имате проблем с мрежата, т.е. нямате мрежа или външен трафик - тогава няма да видите дори този екран - щом се е появил бутона Connect - значи има мрежа.

Пуснете един ping до 64.215.195.209 - ако има, значи не в мрежата е проблема.

Играта е OpenGL, ако има проблем с това..но не ми се вярва.

StillOpossum
01.04.04 г., 19:05
GeniusLoci това level 63 което си мисля ли е :D :D :D
Ще се пуска ли бг сървар или се отказахте. Ако пускате драснете едни инструкции за него.

acs
12.04.04 г., 16:52
GeniusLoci : помагай преди час си инсталнах играта и се зарибих само че незнам какво да правя , пиша /парти на разни пичове 1-2 се съгласиха ходих след тях взех 2ро ниво ама мноо малко кинти нещо . откъде да взема предмети които си струва да се продават ? Как мога да видя левела на някои друг играч? треида също не го разбрах и това заключване дето разправяш , абе като луд се мотам из града хаха баси играта , гледам обаче че има някви страшни оръжия по другите юзъри

edit: как да преценя каква цена да дам за даден предмет? откъде да знам че неми пробутват някъв боклук за много пари? как се праща МСГ на партито? и като съм в парти с някой силен като отрепе само той чудовището на мене ми дава само 1екс поинт шо така? и гледам че пичовете имат някви птици дето ги яздат тва как става?
и също имам няква броня дето ми пише dark wizard only аз като съм дарк knight немога ли да го ползвам тва
последен въпрос - Как да повтарям нещо дето съм написал без да го пиша пак?пробвах със стрелките нестава

bobytt
12.04.04 г., 19:49
Айде и аз се вклчючвам в пуцаницата :) bobytt e nicka....

GeniusLoci
13.04.04 г., 14:20
Originally posted by acs
GeniusLoci : помагай преди час си инсталнах играта и се зарибих само че незнам какво да правя , пиша /парти на разни пичове 1-2 се съгласиха ходих след тях взех 2ро ниво ама мноо малко кинти нещо . откъде да взема предмети които си струва да се продават ? Как мога да видя левела на някои друг играч? треида също не го разбрах и това заключване дето разправяш , абе като луд се мотам из града хаха баси играта , гледам обаче че има някви страшни оръжия по другите юзъри

edit: как да преценя каква цена да дам за даден предмет? откъде да знам че неми пробутват някъв боклук за много пари? как се праща МСГ на партито? и като съм в парти с някой силен като отрепе само той чудовището на мене ми дава само 1екс поинт шо така? и гледам че пичовете имат някви птици дето ги яздат тва как става?
и също имам няква броня дето ми пише dark wizard only аз като съм дарк knight немога ли да го ползвам тва
последен въпрос - Как да повтарям нещо дето съм написал без да го пиша пак?пробвах със стрелките нестава Ами нива се качват основно с бой, или пък като намериш някой да те левълъпне с парти. Нормално качването на ниво дори при интезивен бой с доста силни противници за нивото на героя отнема към 6-7 часа. (е, маговете доста бързо набират, рицарите са по-бавни, но и по-силни при същото ниво...) Предмети има само като си купуваш или изпадат, като стигнеш 10-11 ще можеш да си позволиш от по-нормалните неща. Като искаш пари, ходи в западната част на лоренция след някой от по-здравите герои - така като убие някой, натискаш алт-а и бързо помпаш върху парите, ще успееш поне десетина пъти да му ги вземеш, но ен повтаряй на един. Ако намериш достатъчно свестен тип най-вероятно дори парите няма да прибира - след 20-30 ниво тийя дребни, дето падат от чудавищата е смешно да ги събираш, предвид че продажбата на една броня ти носи повече. Аз забогатях като започнах да търгувам. Има много хора, които ги мързи да търгуват и след като веднъж успееш да направиш към 20 000 ще може да купиш нещо и да го пордадеш. Първият ми удар бе със Serpent Stuff, купена в Davias за 8000 и продадена за 15 хиляди, после и други неща, но това е адски трудно..
Всъщност тъпото е, че за търговия може да ти иде голяма част от времето..макар че Блъди примерно отделя малко време а е с добри чаркове по него. Мен ме минаха веднъж и все пак успях да върна доста от нещата..сега съм на изчакване за 0.98 тази седмица и после пак ще поиграя.. на 63-то ниво ми е малко зор, същото е като около 30-то - има силни противници, но нещо опита все ти е малко. Взимам по 350-650 в Дънджъна (2-ри етаж) и все пак ми е малко при около 120-130 хиляди за ниво...
Търговия му е майката..Но след поне 10-то ниво..

Тъй..в парти взимаш дял от ехр стига чудовището да си струва. На сайта на играта са описани като левъл чудовищата, то ще ги научиш с времето.

Добрите предмети върват горедолу така:
Нормални - които ги има и в магазина..майната им..
+1, 2 , 3, 4 - без опции, тоавса за продаване в магазина или за замяна на твои докато събереш пари..
-----ІІ------- - но плюс някаква опция. Luck има смисъл само за твои си неща или за +4+Х, които могад да се ъпгрейдват. Т.е. няма нужда. Втората опция - +Х е важна. Не можеш да знаеш кое колко струва..трудно бих могъл да ти опиша всичко, да не говорим че елфските брони и повечето на маговете хич не им знам цените, за разлика от тези на рицарските.

Щом пише че е за маг, няма да можеш да я носиш..

Със "~" пред написаното пишеш само на партито, с име - директно на човека (името се пише във второто поле и ухото трябва да свети, но има ограничеине майнай-малко 5-6 левъл.
Със "#" пред надписа се задържа по-дълго..
Със "/1" (2,3 и т.н.)и се правят макроси, пускат се с алт+номера.
Естествено макросите могат да съдържат и другите "/" или "#" - така че като продаваш да ти стоят повече време. Стой няколко часа и гледай цени ако искаш да ги знаеш.

Това дето го яздят го мани, аз го ползвам само за разменна монета, предпочитам обувки + speed, както ги наричаме.
А включвай се в партита само ако бият някакви твъъъъърде високи за нивото ти чудовища. Иначе смисъл няма. Добре е да знаеш че нанеслия последен удар взима и предмета, паднал от гадината ;) може и да го ползваш някога.

Багай винаги от дракони. От малките бягай преди да стигнеш 35-40-то ниво ;)

баси, милион неща има, повечето ги има на сайта и на www.muspirit.com

А и..RPG е, както се казва - чети, питай и ще успееш, няма универсален FAQ за тая игра, това е плюса, защото всъщност си е различна за всеки. ;) :D

GeniusLoci
13.04.04 г., 14:23
Ам..хора, по-добре ако ще питате нещо питайте по телефона, вечер късно..щото не`ам нерви да изпиша всичко дето мисля :)

acs
13.04.04 г., 14:37
ок мерси много за инфото , лошото е че като съм на работа няма да мога да играя:(
бтв вече излезна пач 0.98 - има го на сайта за теглене
дразни ме малко че много бавно се качват левели иначе играта е доста добра

StillOpossum
13.04.04 г., 14:49
То до ~15лвл се качва за по 2 часа на левел горе долу ако не си губиш времето с търговия :D (аз съм от тея дето само се набутват) :(

acs
13.04.04 г., 15:42
хора кажете как да я пусна тая игра да минава през прокси щото искам да поджиткам и в офиса:D

GeniusLoci
14.04.04 г., 16:31
StillOpossum, да, ама зависи как играеш ;)

acs - еуементауно бе пич - отиваш и си настройваш IE да минава през прокси, играта му ползва настройките :)

acs
14.04.04 г., 16:36
интересното е че са ми настроени защото така ползвам интернет тука а инграта свирки , както и да е аз намерих начин
ама сега като се логнах и прелитаха некви ОГРОМНИ златни дракони и летяха огнени топки , закво са тия дракони ? може ли да се трепат ако си достатъчно як естествено:D

GeniusLoci
14.04.04 г., 19:32
Летят докато някой не убие дракона, който е янкъде по картата ;)
Нищо не ти правят :)

acs
14.04.04 г., 20:28
а бе я ме светни за треида , щото ме излъгаха деба взеха ми 14к и тва дето нещасника трябваше да ми го даде после ми го нямаше в инвентарито:argh:
кога трябва да натисна ок? щото като му написах парите май копелето извади бронята в последния момент или незнам , как точно става тва кога се натиска ОК и двете ли страни трябва да натиснат Ок , гадно е измислено тва така да може да го издухват новите играчи деба тия 14к ги събирах сумати време са и ябълки немоа да си купя:) само да го пипна аз тва копеленце ше му **а м*****а:D

и кво е това като цъкнеш на character долу има едно QUEST: Find the scroll of emperor
къде го тоя скрол и ква е далаверата

едит: намерих някво нещо Jewel of Chaos дето в магазина мога да го продам за 220 000 , кво е тва чудо и за колко да го продавам?? май забогатях лесно:D :D
майкооо продадох го за 700 000 тва чудо баси майката , забогатях брутално а съм само 14левел баси кефа:D :D :cool:

Alekkk
16.04.04 г., 01:19
Няма такъв калитар като теб.Я кажи къде го намери и ние да потърсим пък може да ни излезе късмета.Трябва да си измислим място да се срещаме някъде в играта за да може да сме си от полза.Иначе е голяма зарибявка тая игра.

acs
16.04.04 г., 01:43
алек , ами аз попрочетох туй онуй за играта и този jewel of chaos се оказа едва ли не най-рядкото нещо баси къв съм пич:D ползва се за комбинация в оная машина в Noria да си правиш chaos items , и е яко ценно за "дебелите" играчи.Та понапреднах малко финансово:) Несе търси на определено място ами чудовищата ти го хвърлят ама шанса е супер малък(брутално малък) аз се изумих като видях колко струва и какво всъщност съм намерил
иначе мене ника ми е ACSbg , в момента играя яко често .Попринцип в wigle 1 , kato гледам вече под сървърите непише pvp,npvp незнам що ама несе обиват хора

GeniusLoci
16.04.04 г., 02:59
Абе след ъпдейта май има подобрения (като гледам 220 000 във магазина за 1с)
Значи камъните са ис разменна единица - ценен е доколкото е рядък. При положение, че качествена броня ми струва в момента около 2-3 bless, което е ъ-ъ..много (1 блес е равен на 2 соул или горе-долу 12с !)
Но за 14ниво си е богатство. Няма значение къде е намеирл камъка, играта няма избирателно пускане на нещата, падат според самия играч и най-вече - според настройките. Чакам да ни сменят нета, натрупайте поне 20-ниво дотогава, ще мога да ви дам малко lDavias като се вържа ;)

Скамерството е гадно, сори, ама с бавна връзка е така. Вариант е да чакаш той първи да натисне оке, като си приготви едно надписче ок? преди това и в момента, в който натисне той му го пусни, така ще те изчака, а ако махне неговия ок директно го заеби...

Какво говориш, на мен ми обраха стока за около 3 блеса...и ме оставиха с един BoB (Bill of Balrog), струващ 1с...

craghack
16.04.04 г., 12:52
Получихсъобщение на пощата си с верификейшън код в него, който трябва да копирам в някакъв слот след като се логно. Като пусна сайта обаче, никъде не виждам логин, камо ли пък слот. То, верно чеу съм си кьорав по принцип, ама.... помагайте, де:)

acs
16.04.04 г., 13:01
къв слот къв логин кви пет лева? Аз като се регистрирах никъв мейл несъм получавал директо ми каза регистеред пуснах си играта написах си паролата и си влезнах кат пич:)

craghack
16.04.04 г., 13:17
Аз я инсталирах и я стартирах, но сега нещо се ъпдейтва. Иначе при регистрацията пишеше, че това е някаква нова мярка против хакването на пароли и незнам още какво си.

acs
16.04.04 г., 13:30
ako си я свалил от гатето.дата.бг имаш да теглиш 17мб ъпдеит затова по добре си го свали от страницата им а не през играта щото нещо се бъгва май

craghack
16.04.04 г., 13:40
Ей, това е кофти новина. Досега чаках сума ти време и съм на средата. Ще гопробвам така, а после ако не стане ще го дръпна от страницата. Мерси за съвета.

Alekkk
16.04.04 г., 14:56
Тъп въпрос ама как ги сменяте тея градове аз гледам има един списък ама са заклучени и според левела и се плаща нещо.

GeniusLoci
16.04.04 г., 15:08
Можеш да се телепортираш от град в град едва след 50-то ниво, преди това просто тичаш до там, откъдето се минава за следващия и така. Има ограничения за нивото за почти всеки град, но то и да идеш (демек ако ги нямаше) нищо не може да правиш повече там. А гадовете там ще са по-силни, разбира се :)

В същия дух най-големия пазар винаги е в Lorencia, в Wigle 1 за играещите в Wigle..

Верификейщшън кода се пише на сайта, не ис спомням къде, на мен ми го иска, ама нямам мейл, така че.. все тая.

Alekkk
16.04.04 г., 20:31
И аз го намерих това Jewel of Chaos едно малко жълто.Гениус ще ме опосъветваш ли какво да го правя.Мога ли да си го сложа някъде и как ще ми се отрази или да го продавам.Ама не съм сигурен че ще мога сам да го продам да не ме метнат.1с=1000000 ли е равно.до 12 левел съм стигнал за 2 дни мисля че добре се движа.

craghack
16.04.04 г., 22:25
Може ли някой да качи някъде пам 0.98, защото срещам трудности да го дръпна от сайта?

acs
16.04.04 г., 22:44
ЗаповЕдай:D
http://free.bol.bg/acs/MuOnline/MU0_98c_patch(Eng).zip

алек: 1c e 1 jewel of chaos , доста сме далече от изпозлването му (ползва се за комбиниране и направа на chaos items в оная машина дето се върти в Нория) продавай го за 650к

craghack
16.04.04 г., 23:29
Мерси, човече. Тамън го дръпнах по бавния начин :)

GeniusLoci
16.04.04 г., 23:57
1k - 100 * zen (EDITED след объркването :lol: )
1c - chaos jewel
1s - jewel of soul
1b - hewel of bless, вероятно в тази версия ще има и новички неща ;)

ПП кутиите и ангелите, сатаните и конете (horn) са с "плаващи" цени - ангела пълен е около 350к, сатана малко по-скъп (щото е по-ценен за DK, аз не ползвам но ги търгувам, коня повече, кутиите...ам..странно, не мога да кажа каквито и да е твърди цени вече. Повечето са си бартери ;)
1с - 650~700 000 zen
1s - 6c~6c+100k zen
1b - 2s~2s+200-300k zen
Това са минималните и максималните цени. Абе пичев, днес май съм на мувълна, видях новата версия, има адски много подобрения, хайде всички ми пратете никовете си на РМ (тук, не в МУ) и ще ги изброя тук да може да се свързваме да играем заедно понякога. Аз имам нужда от ниски нива герои за партия, иначе над 30-то вече ми взимат твърде много ехр..но все пак. Пък и търговията ще може да си я спретнем на по-читави цени и без да се мотаме..., а по-натам ще направя и гилдия HWBG ;)
аз съм си
GeniusLoci - DK lvl 63 (е, до утре не се знае...)
Играя в Wigle 1, 2, 15, така че като влезете пишете ми..

Преди да "унищожите" някой предмет в машината - погледнете процента вероятност да стане, ще се откажете бързо..требе си блес или соул ;)

acs
17.04.04 г., 01:52
объркал си 1к е 1000 (к=три нули):)
ника ми е ACSbg

Alekkk
17.04.04 г., 01:54
Да помоля да разясните само точната технология на продаване стъпка по стъпка че е доста важно и как да се пазим от измами.

GeniusLoci
17.04.04 г., 04:13
Трейдваш някой или той теб, разбирате се, после изчакваш малко, ако той натисне ОК, пишеш "ок?" пускаш го и чак тогава натискаш и ти. През това време ако е скамер ще е махнал неговото "ок" вероятно, но пак е добре да внимаваш, има доста такива и са се понаучили. Изчакване и така..
Няма специалан техноолгия, това не е бъг, просто лага до сървъра позволява такива неща. Също внимавайте да не ви пробутат идентично изглежадщи предмети - както направиха с мен.Вероятно сте видяли ВоВ+1+skill колко струва и колко чини един обикновен ВоВ ;) - те така го отнесох....здраво.

Просто внимавайте и се бавете, но не чак да решат, че вие сте скамери..;)

xatri3
17.04.04 г., 05:20
Аз си я даунлоаднах ама сега играя Sacred, Genius като стане 100-тно ниво ше дойда за гилдииката :-DDD

acs егати съвпадениетo :-D

acs
17.04.04 г., 05:20
запознах се с некъв пич българче 80+ ниво , а на всичкото отгоре отрих и още един chaos :D :D :D
бтв вече съм 19то ниво

Alekkk
17.04.04 г., 13:22
Ще разясниш ли понятието скамер.И после като търгувам аз оставям моя предмет къде и тои къде ми дава парите или обратното?

GeniusLoci
17.04.04 г., 13:36
Тоя българин сигурно сме игарли с него ама..

Скамерите са тези, които по някакъв начин те обират.
Търговията предполагам вече си я вършил, така че ти е ясно къде се слагат парите - то е очовадно :) въпроса е когат си разменяте пари или предмети за пари или пердмети..да внимаваш той да не махне совите когато натискате бутончето с "О"
А търгуваш като застанеш пред някой и ..перди се пишеше ?trade, сега има бутон даже :) и се появява меню. Не мисля, че след като видиш емнюто има нужда от повече разяснения, то е елементарно :)

acs
17.04.04 г., 14:42
loci , аз незнам дали да ти се сърдя или да те черпя щото от както я почнах тая игра нито мога да чета форума нито да пипна нещо друго вкъщи само мисля как да играя хахаха:D баси зарибявката

GeniusLoci
17.04.04 г., 15:02
На мен ли ми го казваш :rolleyes:
то вече легендарен станах с това МУ - Гришата акто заговори за Интернета ни и веднага ме спомената (не с добро ;))

acs
17.04.04 г., 20:10
я разясни за тея примерно +1 +12 , това +12 какво ще рече 12 процента примерно дефенс или неса проценти ами нещо друго? И ако примерно намеря leather armor +1+12 то много ли е ценно заради това +12 или не? колко качва цената на даден айтем тва +12

GeniusLoci
17.04.04 г., 20:28
Опс..след малко влизам да поиграя :Р замалко.

Ами..12 хич не е процент. Ако имаш Leather Armor с def 20 да речем (например) значи:
+0+12 ще е с 32.
+1+12 ще е..хм..оф как бяхааа, май 22-23+12=35, и така нагоре. най-ценни ще са +3+8<+3+12<+4+8<+4+12 (последните са ценни защото може да им вдигнеш нивото със bless, впоследствие още със soul камъни. (при тях luck вече иам значение! +4+12+Luck е много скъпо нещо..)
Т.е. зависи от самия предмет, от нивото му - броните вървят според вида си - аз съм с Brass, вече мисля за Plate, но все още има по-добри от моите дори в Scale (+4+12, но тя струва много, съответно предпочитам далеч по-евтината +2+12 или +3+8 Brass). В същия дух ако се сдобия с +4+12 Brass Armor и вече мога да нося около +2 предмети от Dragon естествено че ще продам Brass Armor-а за АДСКИ много пари :)
Лошата новина са изискванията за STR и AGILITY...
в конзолката напишете /Leather Armor и ще изпише всички от +0~ натакък, после за смятане само добавяте +4+8+12 като цифра, така се смята лесно. (изписването на името на предмета трябва да е правилно и с малки и големи букви..)

От всичко казано - +1+12 не е особено добро, но става за начало. Т.е. ако можеш да го размениш с малко доплащане за +3+8 или за +2+12 действай..)

acs
17.04.04 г., 21:04
а самото +12 къде го пише директно след името на предмета като +1 ли или някъде отдолу пише дефенс +12 ? или си пише ------------ Leather Armor +1+12 ----- , и също при оръжията това +12 отива към atack нали

и друг въпрос ти как си разпределяш точките , наблягаш ли на стр или ги делиш с агилити щото аз главно на стренгт+малко агилити залагам а последните 2 изобщо неги пипам

GeniusLoci
17.04.04 г., 21:39
Ами пише го отдолу, а +1+2+3 и т.н. са горе до името.

Да, при оръжията е в атаката, но се добавя..ъ-ъ..наум ;)

Ами разпределям ги, но до едно време трупах основно STR за да мога да нося брони, опсле agility, за да мога да ползвам Sytche и BoB (първото иска доста). Сега пак str заради броните. Пипнал съм малко и другите две - едното за повечекръв, другото за малко мана за спешъл ударите, то си трябва, щото като успея (е-е-е-ех, а имах...) да си купя пак Sytche+3+skill или BoB+skill ще мога да удрям повече.

BTW някой знае ли в новата версия дали още има speed bug?

Ако не знаете какво е..хъм - опитваш да търгуваш с някой приятел, в момента, в който натиснеш бутона (преди се пишеше) си отваряш инвентара и вдигаш оръжието си. То йНЕ натиска ок и така стоите докато се канселира само - оръжието ти видимо изчезва, но си е там и удряш два пъти по-бързо ;)

Alekkk
19.04.04 г., 01:18
Заради тъпата бавна връзка и гадния лаг ми взеха под носа някъв ОРБ голямо синкаво топче.Я ми кажи колко горе долу струва че да знам колко да ме е яд.Едно супер гадно акулокуче ми го пусна.И наи гадното е че тоз дето ми го взе ми се подиграва мръсника.

acs
19.04.04 г., 01:29
що бе връзката си е перфектна аз немам проблеми , иначе нетрябва да те е яд тва е некъв боклук орб оф адвансед дефенс .В магазина го зимат за 1000 иначе незнам колко може да му се вземе аз имам 4-5 такива в сториджа.

GeniusLoci
19.04.04 г., 01:34
Евтино е, дори не се занимавай да го пордаваш :)
Гледайте ад удряте последни. Играта има защита и в следващите секунди всичко, което не е пари може да си го вземете само вие, чак след малко и другите могат ;)
Бах, какво е това "акулокуче".....май още не мога да разуча какво ново има в 0.98...

StillOpossum
19.04.04 г., 10:45
След известни мъки с компютъра и аз си сложих 0,98 но ми се появи някакъв гаден проблем с шрифтовете по точно на места нищо не се чете, замазва ми го много гадно. На друг случвало ли се е такова нещо или повредата е в моя телевизор. Гледам, че има някакъв нов индикатор до този за маната за какво е това чудо?

GeniusLoci
19.04.04 г., 12:08
Да не си пуснал АА-то на картата?
Аз нямам проблеми с шрифтове..и не съм чул за други подобни проблеми. А за индикатора - идея си нямам..

StillOpossum
19.04.04 г., 12:46
Преди бях с АА под вин2003 но се наложи да преинсталирам и сега съм на вин ХР с ъпдеита от линка дето е на някоя от предишните страници. Ще го мъча пък ще видим... :rolleyes:

acs
19.04.04 г., 15:12
и при мен е така с 0.98 , включвам аа неми се занимава да го изключвам шрифта не ми пречи но някъде четох че има такъв бъг и се оправял като махнеш фонт смуутинг или нещо такова:)

StillOpossum
19.04.04 г., 23:12
Да наистина като махнах Smooth edges of screen fonts се оправи. На 0,98 май попаденията точат повече от чудовищата ама тва много не ми помага. Колко пъти ме утрепаха то играта ли не се сбъгна, та лаг и какво ли още не. По едно време дори ходих над пропастите и минавах през стени :D

GeniusLoci
19.04.04 г., 23:26
Ми то си има име тоз бъг:
lagggggg

massacre
21.04.04 г., 02:31
Хм, може би само при мен го има този проблем, но след като си свалих файловете, все пак реших пак да погледна сайта на момчетата. Да, ама не. Няма никой. Поне при мен, поне в момента.. не знам къде е проблема, но така става:

http://63.105.207.86

:)

StillOpossum
21.04.04 г., 11:06
При мен си работи, опитай пак или прати една благословия на твоя доставчик.

massacre
21.04.04 г., 11:24
Сега е наред, просто снощи са имали проблеми. Не е бил моя доставчик.

Аз друго искам да попитам:
Инстралирам, слагам пач, след това пускам > Connect. Дотук добре, дърпа някакви файлове, но когато се появи черен екран с логото на фирмата, след това нищо не се случва. Дали някой знае защо? Доколкото видях, сложил съм последните възможни версии и на играта, и на пач-а.

acs
21.04.04 г., 11:35
ами играта е леко бъгава попринцип деда знам , колко изчака на черния екран? при мен понякога се бъгва рестартирам и се оправя , попринцип на онзи екран с корабите трябва да се появят 2та сървара ако имаш връзка

massacre
21.04.04 г., 13:10
Първоначално (снощи), явно имаха проблем, защото си седеше на Connecting to server, но там, където показва web страница, нямаше нищо. Както и да е, днес сутринта беше по-добре, т.е. стигнах до въпросния "начален" екран. Ами, колко го чаках... много - 10-20 минутки, може би. Къпах се, обличах се, това така и не откина. Интересното е, че машината не беше забила, но въпреки това не можах да изключа играта по никакъв начин. Само с рестартиране стана. После нямах време да пробвам.

Имам още едно питане: колко трафик приблизително прави тази игра на час? От нас не е проблем, но на работа сме с ограничен трафик и не е добре да го издрусам целия. :)

GeniusLoci
21.04.04 г., 13:38
Хмм..да нямаш Firewall? И с какъв И-нет си?
Аз съм нямал подобни проблеми досега.

А когато не успеете да се включите в сървър просто опитайте в пълен, напишете си паролата и на екрана, който зарежда изчакайте бутона cancel да стане жълт и пак ще може да се върнете на списъка със сървърите.

Играта прави трафик според..всъщност ен съм го мерил, но при мен си пълни връзката независимо дали е 3-4 или 8-9 КВ/s. Т.е. колкото й отпуснеш..

Ако ти е забила на черния екран просто я пусни отново. Играта АДСКИ много се бъгвакогато има таймаути...Всъщност те са и основната причина за тези зависвания.

Пусни един tracert на www.muonline.com и после постоянен (с -t) пинг на последното реално IP, през което минаваш. Ако пинга ти е над 600-700 трудно ще играеш, ако има повече от един таймаут на 20-30 пакета често ще играта ще засича, ако са повече - забрави...

acs
21.04.04 г., 13:51
трафика е адски смешен , значи на мен външния нет ми е 12к/с играта незнам колко ползва но за 1час игра трафика е от порядъка на под 1мб което е СМЕШНО така че няма никакви проблеми в това отношение
иначе пинга ми е към 100

Alekkk
21.04.04 г., 16:16
Незнам колко е смешен от 3 дена играя много трудно събитията вървят 1 мин пред мен и ще се пръсна от яд.Иначе е мания спецялно искам да наблегна на новия си аватар .

acs
21.04.04 г., 16:19
ами дървен ти е интернета аз проблеми нямам а тези които са на трафик да не се притесняват щото за 8часова игра в събота специално проверих трафика беше 6.5мб на recieved на send забравих да погледна но дори и там да са 6 мб тва значи под 2мб за час което е супер добро поситжение:) а иначе играта рулира отвсякъде , алек ти кое ниво стигна аз съм 30то вече

GeniusLoci
21.04.04 г., 16:53
Леле, вие ще ме стигнете докато се натуткам :)))
Ама довечерааа...;)

Alekkk
21.04.04 г., 17:49
29 и продължавам само да ми беше хубав нета.

acs
21.04.04 г., 17:51
лошото е че немога да играя през деня , а вечер ми остават малко часове щото излизам но събота и неделя определено ще играя по "цял" ден

Alekkk
21.04.04 г., 22:19
Е аиде сега то излезе че не играеш пак за 5 дена 30лвл.Мен жената ще ме гони вече от вкъщи заради тая игра.

acs
22.04.04 г., 15:42
ами вчера и днеска примерно несъм пипнал , мнноо работа

acs
26.04.04 г., 11:37
Хайде де GeniusLoci не се ли накани вече ? то можеби ти е писнало де:D :D

Alekkk
27.04.04 г., 20:41
Абе нещо тръгва да ми дърпа някакъв ъпдате и стига до някъде и спира и до там вие имате ли такъв проблем.

acs
27.04.04 г., 21:41
от днеска има нов пач 0.98f дърпаш за по лесно от тук (ftp://muonline.nefficient.co.kr/pub/muonline/Global/MU0_98f_patch(Eng).exe)

Alekkk
27.04.04 г., 23:07
Мерси много ама мога ли да те помоля да го качиш някъде в бг.

acs
28.04.04 г., 01:18
заповядай (http://free.bol.bg/acs/MuOnline/MU0_98f_patch(Eng).exe) ;)

Alekkk
28.04.04 г., 13:20
Благодаря супер си.

Alekkk
29.04.04 г., 23:21
Абе я кажете от къде в кои град се ходи защото аз досега само в нордиа и девиас и подземията съм бил нещо други не мога да намеря.И аиде да се оговорим да се сподпомогнем малко.

acs
30.04.04 г., 01:31
ами то тва са местата където можеш да ходиш за сега , иначе има и lost tower 1до7 i dungeon2 и 3 , ама там е дебело за нас още иначе като натиснеш "М" и ти се отвори warp прозореца можеш да видиш кои са местата за ходене :)
а отностно срещата - да трябва да се засечеме да се аднеме поне като френдове та да се виждаме като сме он-лаин;) ти кога играеш горе долу и къв ти е ника

Alekkk
30.04.04 г., 18:18
Ника ми е alekkk и играя когато имам нет общо взето след 9 вечерта.

HaTo
02.05.04 г., 21:19
Искам да запитам значи влизам в страницата на играта давам изтегляне на играта тя ми иска регистрация регистрирам се и нищо дава ми ID exist и това е какво е тоява ID as ли си го измислям или то се дава от играта.
А и кое е платеното на тази игра някой да ми каже ако може защото с ваще приказки само като ви слушам ми се доиграва.

acs
03.05.04 г., 01:47
ми така като обяснаваш ми се струва че ти съществува името което си написал , просто пиши друго .ИД е името на акаунта ти не на самия герой него после си го правиш в играта .
Няма да збъркаш играта е уникална , щом мене ме държи вече 3та седмица тва значи много защото попринцип аз ква ще да е играта и най-чаканата и желана ми писва за 1-2 седмици макс! играта кърти плочки;) :D

venio fenio
03.05.04 г., 10:41
знае ли някой кво става с horn,angel ili satan и тн. като им свърши живота .

acs
03.05.04 г., 11:47
изчезват...
аз съм си взел един хорн место ботуши че иначе тия дето ми вършат работа са майка си и баща си....:)

Alekkk
03.05.04 г., 14:48
Абе нещо не мога да се конектна знаете ли пеи4ината.

acs
03.05.04 г., 19:03
да са и аз видях като избера сървър и дисконектва , като гледам колко са празни сървърите май доста хора имат тоя порблем , лошото на тая игра е че е брутално бъгава

edit:И в други форуми имат същия проблем , явно тия пак са насрали нещо , попринцип всеки понеделник има некъв maintance нищо не ни остава освен да чакаме :argh: :argh: :jedi:

acs
04.05.04 г., 01:13
вече бачка....