Виж пълна версия : Как да махна сканирането при WinXP ?
Softman
03.03.04 г., 12:18
Значи интересува ме как да махна сканирането на Харддиска при неправилен рестарт на WinXP-то, тоест да се премахне сканирането на диска дори при авариен рестарт или неправилен рестарт... Много време чакам да се сканира 200 ГБ диск, и искам да махна това сканиране ! Но как, естествено без допълнителен софтуер, с разните туикове няма проблеми, искам чисто без помощта на друг софт да стане !
Благодаря предварително !!!
Run->msconfig->Advanced->Disable ScanDisk after bad ShutDown
Petko K
04.03.04 г., 01:48
Да, горното е вярно, само да попитам - на FAT или NTFS си? Защото на NTFS досега не съм забелязал да има подобно сканиране. Ако си на FAT - мини на NTFS по възможност, и няма да ти се налага повече да чакаш да сканира, пък и е по - добрата файлова система.
Softman
05.03.04 г., 22:36
Ама аз ли не виждам - нямам Run->msconfig->Advanced->Disable ScanDisk after bad ShutDown, няма такаква опция !
А за ФС - на ФАТ32 съм !!!
наистина няма там такава опция, това при старите виндовси го имаше.
И тук съм виждал някъде тази опция, но в момента не мога да се сетя къде, кой знае къде беше забутана, като се сетя, ще едитна.
Иначе виж този адрес:
http://www.roger.id.au/performance/
най-долния списък с туикове (промяна на 2 ключа в регистрито чрез .reg файл).
Но поизчакай, може да се сетим къде беше.
Be dawaj togawa deto wika tedych
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Wi ndows NT\CurrentVersion\Winlogon ->"SFCScan"=dword:0000000
Drugiq kl\` move i da ne go smenq[; ako ima gotow.reg fajl ]rakaj dwa pyti otgore mu...
НТФС не се чеква, щот едно от предимствата му е именно в това ... че при внезапен шътдаун на системата няма опасност да се наруши файловата структура
Да бе да, при мен понякога дори при нормален рестарт се чеква,
все оправя някъв индексинг, даже и сам си трие файлове, 2пъти до сега ми е трил uxtheme.dll и още няколко системни файла, добре че имам имидж.
Даже подобно на линукс понякога се рестартира след като чекне.
Авторски права на vBulletin