PDA

Виж пълна версия : Как да махна сканирането при WinXP ?

Softman
03.03.04 г., 12:18
Значи интересува ме как да махна сканирането на Харддиска при неправилен рестарт на WinXP-то, тоест да се премахне сканирането на диска дори при авариен рестарт или неправилен рестарт... Много време чакам да се сканира 200 ГБ диск, и искам да махна това сканиране ! Но как, естествено без допълнителен софтуер, с разните туикове няма проблеми, искам чисто без помощта на друг софт да стане !
Благодаря предварително !!!

mio
03.03.04 г., 17:50
Run->msconfig->Advanced->Disable ScanDisk after bad ShutDown

Petko K
04.03.04 г., 01:48
Да, горното е вярно, само да попитам - на FAT или NTFS си? Защото на NTFS досега не съм забелязал да има подобно сканиране. Ако си на FAT - мини на NTFS по възможност, и няма да ти се налага повече да чакаш да сканира, пък и е по - добрата файлова система.

Softman
05.03.04 г., 22:36
Ама аз ли не виждам - нямам Run->msconfig->Advanced->Disable ScanDisk after bad ShutDown, няма такаква опция !
А за ФС - на ФАТ32 съм !!!

tedych
06.03.04 г., 01:02
наистина няма там такава опция, това при старите виндовси го имаше.
И тук съм виждал някъде тази опция, но в момента не мога да се сетя къде, кой знае къде беше забутана, като се сетя, ще едитна.
Иначе виж този адрес:
http://www.roger.id.au/performance/
най-долния списък с туикове (промяна на 2 ключа в регистрито чрез .reg файл).
Но поизчакай, може да се сетим къде беше.

mio
06.03.04 г., 14:40
Be dawaj togawa deto wika tedych

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Wi ndows NT\CurrentVersion\Winlogon ->"SFCScan"=dword:0000000

Drugiq kl\` move i da ne go smenq[; ako ima gotow.reg fajl ]rakaj dwa pyti otgore mu...

VLADO
10.03.04 г., 19:55
НТФС не се чеква, щот едно от предимствата му е именно в това ... че при внезапен шътдаун на системата няма опасност да се наруши файловата структура

SeT
09.10.04 г., 17:43
Да бе да, при мен понякога дори при нормален рестарт се чеква,
все оправя някъв индексинг, даже и сам си трие файлове, 2пъти до сега ми е трил uxtheme.dll и още няколко системни файла, добре че имам имидж.
Даже подобно на линукс понякога се рестартира след като чекне.