Виж пълна версия : проблем с видео - картата
Здравейте !
Не знам дали мястото на тази моя тема изобщо е за този форум,но нека модераторите да преценят.
Аз съм геймър в известна степен и имам проблем с 98-цата.
когато играя некоя игра например "цс" или "колин макри", , от фпс 99 става на фпс 50 когао стане малко меле например.под хп нямам този проблем. моля помогнете !драйвъра е сред последните версии,на дефалт настройки.
Видео картата ми е Ати радеон 9000 Про , а драйвъра е Ати каталист 4.2 .Не се е скапал драйвъра ,защото тоз проблем го имах и с 4.1-цата.
BeaZTiE
03.03.04 г., 01:38
темата ти не е за тук.
след като натиснеш "едит" и напишеш каква е картата, версията на драйвери етц ще те преместя в хардуерния форум (защото мисля, че проблемите с дрв. трябва да ходят там.. или поне в общия софтуерен - но нямат място в графичния.)
MeThTiCaL
04.03.04 г., 02:47
Originally posted by BeaZTiE
темата ти не е за тук.
след като натиснеш "едит" и напишеш каква е картата, версията на драйвери етц ще те преместя в хардуерния форум (защото мисля, че проблемите с дрв. трябва да ходят там.. или поне в общия софтуерен - но нямат място в графичния.)
И аз имах такива проблеми под 98, и според мен проблема идва от рефреш рейта. ХР попринцип без програма и SP1 в игрите работи под 60Hz докато под 98 работи на мах колкото може монитора за тази разделителна. Сега като кача някой тул под ХР да си настроя рефреш рейтовете и сложа максимални стойности и пак се получава така. Например аз играя ЦС на 640х480 и на тази разделителна ми държи 100Hz монитора и когато играя на толкова започват да падат кадрите значително, обаче като го направя да е на 85Hz проблема изчезва. Не знам защо е така обаче. Разръчкай си настройките на рефреш рейтовете сложи по 85 за всички разделителни и пробвай пак.
Tarambuka3500
04.03.04 г., 12:42
хм, бе дали просто не ти е бавна системката, ммм?
с тоя радеон 9000....
MeThTiCaL
04.03.04 г., 16:04
Originally posted by Tarambuka3500
хм, бе дали просто не ти е бавна системката, ммм?
с тоя радеон 9000....
Tarambuka3500 според мен тоя радеон е по-хубав от моя Акселски МХ400 и при мен проблема се изчисти точно от там от рефреш рейтите ама погледнато реално tao може да кажеш каква ти е конфигурацията щото и там има неква вероятност да е проблема.
Tarambuka3500
04.03.04 г., 16:19
Originally posted by MeThTiCaL
Tarambuka3500 според мен тоя радеон е по-хубав от моя Акселски МХ400 и при мен проблема се изчисти точно от там от рефреш рейтите
ако имаш включен VSYNC е напълно възможно
Авторски права на vBulletin