Виж пълна версия : Сканиране на чертежи
Искам да сканирам чертеж който е с формат по-голям от А4,но моят скенер поддържа формат на чертежа до А4.Кажете ми как може да сканирам такива формати по-големи от А4,сигурно може да се сканират на части и след това да се сглобяват,с коя програма може да стене това, и в последствие да може да се правят корекции по сканирания чертеж.Благодаря Ви предварително за вашите отговори!
Mi sgywa[ go na 2 ili na 4 i skanira[. S wsqkakyw rasteren redaktor move da go sybere[ posle, dave s Paint, makar `e az bih ry`nal rasterite w AutoCad da gi napasna po-dobre. Zawisi kakwi korekcii iska[ da prawi[ posle, move da wektorizira[ rasterite i ]e go ima[ wse edno si go `ertal ti...
Originally posted by mio
Mi sgywa[ go na 2 ili na 4 i skanira[. S wsqkakyw rasteren redaktor move da go sybere[ posle, dave s Paint, makar `e az bih ry`nal rasterite w AutoCad da gi napasna po-dobre. Zawisi kakwi korekcii iska[ da prawi[ posle, move da wektorizira[ rasterite i ]e go ima[ wse edno si go `ertal ti...
Ще искам после да премахвам дадени линии и да добавям нови
в какъв формат да се записват чертежите,че да мога да ги отварям с Auocad и после да ги обработвам
Originally posted by mio
После как да обработвам чертежа така ,че да не обработвам картинка а да мога да правя промини вътре в него а не само цялата картинка
Зависи от сложността на чертежа. Аз съм си играл едно време да векторизирам проекция на вретено от чертеж на шибър (защото е относително просто), ама е голяма играчка да го оправяш после, не дай си Боже да има щриховки и "гъста" размерна мрежа.
За AвтоГАД, най-добре се научи да чертаеш така, както трябва - гледаш оригинала, взима една линия, избираш си базова ос и по нея си "построяваш" целия чертеж. Ще видиш, че като свикнеш и ще става много бързо - колкото повече напредваш в чертежа, толкова по-бързо става.
Originally posted by fellix
Зависи от сложността на чертежа. Аз съм си играл едно време да векторизирам проекция на вретено от чертеж на шибър (защото е относително просто), ама е голяма играчка да го оправяш после, не дай си Боже да има щриховки и "гъста" размерна мрежа.
За AвтоГАД, най-добре се научи да чертаеш така, както трябва - гледаш оригинала, взима една линия, избираш си базова ос и по нея си "построяваш" целия чертеж. Ще видиш, че като свикнеш и ще става много бързо - колкото повече напредваш в чертежа, толкова по-бързо става.
Чертежите са строителни,главно ситуации,хоризонтални разпределения.Мисалта ми беше как мога да сканирам гатов чертеж и после да мога да го обработвам с AutoCad .
Wektorizaciq, nali kazahme we`e. S programa za wektorizirane na rasterni fajlowe; ne wsi`ki detajli se wyzpriemat oba`e kakto kaza fellix. Ime ne se se]am sega, no ima edna bylrarska dori, potyrsi w google
Ми най-простото, което се сещам за ГАД-а, е да наложиш сканирания чертеж като фон, и да го трасираш на ръка.
Правил съм таквази гимнастика, когато моделирах един шаблон с шрифтове за 3D модел на Athlon XP. :D
Originally posted by fellix
Правил съм таквази гимнастика, когато моделирах един шаблон с шрифтове за 3D модел на Athlon XP. :D
Pomnim go toq model... :) golqmo merene e padalo predi nadpisite :D
Авторски права на vBulletin