PDA

Виж пълна версия : Къде ми е Stand-By режима?

ThunderBolt
29.02.04 г., 14:04
Няма такова нещо. Има опции единствено за изключване на монитора и хардовете. Преди един месец го преинсталирах и изчезна... доста странно. Как мога да си го пусна отново?

janko
01.03.04 г., 18:00
По принцип ако нямаш драйвери на видеото или нещо са се сдухали Stand By изчезва.

Interaction
02.03.04 г., 15:01
преинсталирай драйверите на дъното и би трябвало да се оправи

Kaligula
02.03.04 г., 15:57
И при мен се е случвало това, но не си спомням от какво беше и как се оправяше. Наистина направи това, което те посъветваха - преинсталирай драйвърите на видеото и на дъното.

bsb
02.03.04 г., 21:07
Standby режим има само при напълно работеща поддръжка на ACPI. Ако поради някаква причина това се е сменило в BIOS-а на дъното, няма да имаш стенд-бай. Лесно може да се разбере какво е положението, като отидеш в Device Manager и разпънеш Computer. Ако ти показва ACPI Uniprocessor или нещо такова, значи ACPI поддръжката ти е инсталирана. Ако имаш Standard PC или нещо, в което липсва ACPI, значи самият WIndows не е с такова ядро - общо взето, трудно се оправя.
Ако си с ACPI ядро, но все още нямаш стенд-бай, значи някой драйвер не разбира от power management и проваля цялата работа. Пробвай да махаш драйвери един по един, докато докараш работещ стенд-бай.
Естествено, първата ти работа би била да си инсталираш драйверите за дъното, както те посъветваха другите хора.

MeThTiCaL
03.03.04 г., 22:00
На мен ми се е случвало да нямам някои такива опции на Уиндоуса и това се дължеше на диска със самия него защото при копирането на файловете от диска на харда за инсталацията не копираше някои файлове и от там явно не ги инсталира. Тука в квартала в който живея беше разпространен един уинХР на който пък трябваше да се правят някои други екстри и някой които не знае за тях като качи уиндоуса и няма Quick Launch.

Vince
04.03.04 г., 02:01
И при мене е така. Май стана след като си играх с драйверите на видеокартата. Не ми се занимава обаче да преинсталирам...

MeThTiCaL, вие в тоя квартал сте като отделна държава май...:p

MeThTiCaL
04.03.04 г., 02:50
Originally posted by Vince
...MeThTiCaL, вие в тоя квартал сте като отделна държава май...:p

Не бре разбира се че не е така, мисълта ми беше че в моя квартал в компанията се беше разпространила тая версия на уиндоус :p