Виж пълна версия : AMD система - nVidia GeForce или АТИ ...
Има ли значение дали с Амд система си с видеокарта на АТИ или на нВидиа ?! Първия и единствен път когато отидох в Лидер Варна "пълни"-те убеждаваха едни хорица че за АМД комп по-добре е да си вземе нВидиа ?! Каква е логиката разпределението на пропускателната способност на ... между процесора и видеото ли ?!
Dark Skywalker
29.02.04 г., 12:01
Ами не, няма значение. Всичко опира до лични предпочитания и до голяма степен е въпрос на фенщина (само гледай на какво ще ти направят темата сега).
GrigorBG
29.02.04 г., 12:12
Практиката е показала, че няма значение.
За да съм максимално точен все пак ще кажа, че имахме 1-2 феномена, но на база всички машини, които работят без проблем в комбинация nForce2+ATi процента е статистически.
"Поверието" е точно обратното: nVidia се водят по-зависими от процесора карти.
Доколкото разбрах "поверието" е - АМД + АТИ рулез
Бе - избирай си видеокарта на воля - нема да е проблем дали ше е НеВидя или АТИ :D.
BlackBLOOD
29.02.04 г., 12:31
Хахаха..
Идиотите от Лидер Варна!:))
Това Дарина ли ти го каза или са си наели някоя(някой) нов разбирач?
Ако държиш да купуваш от тях(което аз лично не ти препоръчвам) им кажи че не те интересува тяхното олигофренско мнение и не им се доврерявай за нищо!
Те ще ти кажат че някоя част е по яка само ако тя им носи по голяма печалба.
Абе туй е най простата фирма сигурно.Техника им(ако не са го сменили ве4е) - Митко ми изгори дъното пред собствените ми о4и и после каза 4е то вкъщи било изгоряло и той не бил виновен.Тука само допропушило.Полсе изкараха виновно хубавото ми захранване(някво ку4а марка беше ама се дуржеше супер стабилно и имаше добри защити).
В последствие аз по късно си го поисках захранването а те ми казаха 4е е заминало за софия и ми предложиха същото онова захранване с което ми изгоря дъното!
Моето захранване го продадоха на някой.. На мен ми продадоха ново JNC дадоха ми вместо старото ми един боклук.
А дъното ми след 7 седмици ми го върнаха запоено..
След 3 дена работа останових че е нестабилно и че работи както трябва само на дефаулт..
И сега го гледам тука в къщи щото никой няма да го купи тоя боклук...
Originally posted by BlackBLOOD
...Тука само допропушило....
:lol: :lol: :lol: :lol:
Един път съм бил в офиса им и за 15-20 минути се отвратих от тая псевдо фирма за компютърни компоненти ... Точно сега не ми се говори за случилото се ... всеки който е имал вземане даване с тази фирма или поне е бил в офиса знае за какво става дума.
off/ аве това е е*** фирмата ... :argh: :bua: :ind:
пример: Едно аверче отиде да му оправят захранването че нещо не искало да тръгва ... от там му казват да дойде на другия ден ... отива показват му там че всичко тръгва (биос) а като се прибира разбира че windiws-а му не е наред ... въобще не искаше да пали ...!!!!!!! какво са правили там ...
друг пример : Приятелката ми си даде харда за ремонт тъй като е гаранционен - след 7 месеца размотаване и обясняват че с малко доплащане ще вземе по голям хард ...
ако зависи от мене досега да съм я затворил тази фирма :ghi:
Simbon4o
29.02.04 г., 15:24
ПО ТЕМАТА! :)
Няма никакво значение каква видеокарта, избирай по цени и производителност, ати и енвидиа по мои наблюдения нямат силна конкуренция освен в високия ценови клас каквам го защото примерно ако искаш да дадеш 200$ 5900ХТ няма конкуренция, за 100$ 9600, за 170$ 9600 про и така нататък, има на същите цени и от другата марка ама не си заслужава, така че кажи колко пари и ще ти кажат какво. А за разликата, ми няма освен фенщина и мааалки разлики които ако си по-взискателен ще усетиш. Кажи какво търсиш и...
Това е.
Svetlix
29.02.04 г., 21:41
Това да се твърди, че видео картите на АТИ имат проблем с АМД дъната е повече от несериозно!
Загледай се само в подписите на посетители тук и ще видиш, колко народ са направили тази комбинация!
Между другото пусни една търсачка ... преди време пак се обсъждаше нещо подобно и бая собственици на АМД системи с АТИ карти го отрекоха ...
Kaligula
29.02.04 г., 23:17
Аз съм си играл с карти на S3, nVidia, ATI на дъна за АМД и за дърти Intel-чета, сиреч не на P4 и особени пробуеми не е имало:banana:
Originally posted by kotrag
ако зависи от мене досега да съм я затворил тази фирма :ghi:
Проблема идва от високите управленчески слоеве във фирмата , които изглежда са достатъчно некомпетентни за да наемат некомпетентна работна ръка .
Originally posted by morph
Проблема идва от високите управленчески слоеве във фирмата , които изглежда са достатъчно некомпетентни за да наемат некомпетентна работна ръка .
Ако дават 200 лв заплата кой знаещ и можещ ще се хване?:D :D :D .Затова сигуно е такъв персонала.Добрия персонал привлича повече клиенти и така си заработва по-високите заплати...
По темата - възможно е да има някаква несъвместимост,НО обикновенно несъвместимост между съвсем конкретни компоненти,което обикновенно се появяват от куци БИОС-и и некадърно изработени компоненти.Спокойно си избери видеокарта без да се притесняваш.
Авторски права на vBulletin