Виж пълна версия : Съвет, моля - лаптоп
Можете ли да ми кажете кой от двата лаптопа си заслужава повече? Благодаря ви предварително...
Този :
ACER TravelMateTM291LCi
с Intel® Centrino™ Mobile Technology
Intel® Pentium®M processor 1.4 GHz
15.0XGA
512MB
HDD 40GB
DVD-CDRW
wired & wireless LAN
up to 64 MB dynamic video
3xUSB 2.0, IEEE1394, RJ11, RJ45, paralle port, S-video TV-out, Type II PVMCIA CardBus slot
FIR/LiIon 5-hours battery life
2.83 kg
WXPPro
Или този:
HP Compaq nx7010 DU259A
с Intel® Centrino™ Mobile Technology
Intel® Pentium®M processor 1.6GHz/1 MB L2 cache
2x256 MB DDR, memory slots 2 industry-standard DIMMs, max.2GB
HDD 40GB,4200 rpm
24X DVD/CD-RW
3 USB 2.0, IEEE 1394 (4-pin), parallel, VGA, TV out (S-Video), RJ-45, RJ-11, audio in/out, port replicators, Fast IR
ATI® Mobility Radeon 9200
15.4 inch color TFT WXGA with 1280 x 800 resolution (16.8 M colours internal)
56K (V.92) modem
Fast Ethernet 10/100 NIC
16-bit stereo sound JBL Pro integrated speakers
internal standard 8-cell lithium-ion battery, external 65W adapter
Microsoft® Windows® XP Professional
Благодаря ви предварително.
Много Ви благодаря mitku.
jazztonite
29.02.04 г., 01:37
Аз бих взел IBM :cool: въпреки, че не е по-горе.
въпрос на избор.
BeaZTiE
29.02.04 г., 01:41
въпроса е много.. ама много посредствен. (не искам да те засегна - ни най-малко де - ама ми се струва, че не гледаш...)
или не знаеш, че все пак ХП са марка.. Ейсър (или там как се казват) са също марка - кучи марка.. макарче засега само те имат ам64 лаптопи.. и даже са сключили някъв договор с феррари и правят лаптопи с марка феррари... само дето при при портативните компютри има спортни коли - ферарри, ламборгини, бугати, детомазо, мазерти (аре да не кажете, че само итал.коли изброявам) порше, лотус, АМ, МГ, ... - но ейсър са трабант...
Сигурно е посредствен. Ако имах твоя опит нямаше да е - най-вероятно. Но понеже нямам нито едното реших да питам - съжалявам. Но ми помогнахте - наистина - благодаря ви (наистина ми помогнахте - не съм ироничен)!
BeaZTiE
29.02.04 г., 01:53
ок. да ти кажа кои са предимствата на ХП-то (като изключим, че ХП са реномирана марка - а ейсър са дървари)
1. Процесора е с 200 мхц по-бърз (това при центрино е СУПЕР много)
2. 0.4 инча (1 СМ!) по-голям екран
3. 9200 ати моб. радеон (срещу някаква вградена видеокарта, която ти "яде" от рама)
4. 16-bit stereo sound JBL Pro integrated speakers
знаеш ли какво е JBL? лидер в производството на озвучителни тела...
това е.. а този ХП не е от лоу-ентрай менте моделите. това си е сериозен портативен компютър...
Много ти благодаря - имаше нужда някой да ми ги обясни тези неща. Благодаря ти още веднъж.
BeaZTiE
29.02.04 г., 02:03
за нищо.
пак заповядай.
Simbon4o
29.02.04 г., 02:27
acer имам впечатления на живо че са добри! Марката вече не е толкова куча. Обаче в случая прост HP печели по екстри! Замисли се обаче и за гаранции и фирми от където купуваш щото това е по-важно!
BeaZTiE,на това устройство с Ферарито съм му разглеждал ревюта, изглежда си доста истинско.
Всъщност комбинацията -АМД и ноутбук не е от най разпространените. Май само Фуджитцу и Асер, и отскоро още някой от лидерите май.
Някой има ли обяснение защо.
И май това НР е първото Сентрино, което виждам с по "истинско" видео. Доколко се вързва идеята за икономичност на сентриното с подобно видео?
BeaZTiE
29.02.04 г., 02:41
ейсър НИКОГА не дават повче от 1 (ЕДНА) година гаранция - освен, ако не се доплати цена от 120-150$ над продажната цена за допълнителни 2 г. гараниця.
за ХП... ХП България изпълняват гаранцията (или поне докато бях в .бг до преди 4 г.) на всякаква техника произведена от Хюлъд Пакърд - независимо от къде е купена - стига ти само да занесеш гаранционната карта на машината.
незам дали ейсър имат официален клон в .бг...
Принципно те съветвам да закупиш лаптопа от сертифициран HP Business Partner или по-висок сертификат. Задължително фирмата да има СОБСТВЕН ХП сервиз - което ще спести носене до ХП България и безкрайното чакане докато се реши проблема.. (поне преди време беше така)
Фирми със сервизи в .бг (поне тези, за които знам) са Лирекс и Стемо. Мост имат собствен сервиз, но незнам дали е оторизиран от ХП или са само прпродавачи.
това са ми допълнителните съвети от гледна точка на поддръжка и гаранция.
BeaZTiE е влудяващо прав. Благодаря на всички.
BeaZTiE
29.02.04 г., 02:55
Originally posted by hbk
BeaZTiE,на това устройство с Ферарито съм му разглеждал ревюта, изглежда си доста истинско.
ти си чел ревюта, аз съм си играл с такова.. даже се бях заблудил и мислих да си купувам.. каква грешка :) добре, че един приятел се подведе и си го купи.. та да не се набутам и аз :) (тъй де - да набутам фирмата в която работя)
Originally posted by hbk
Всъщност комбинацията -АМД и ноутбук не е от най разпространените. Май само Фуджитцу и Асер, и отскоро още някой от лидерите май.
Някой има ли обяснение защо.
не са достатъчно икономични. вече ХП (т.е. компак) прави доста портативни машини с АМД...
Originally posted by hbk
И май това НР е първото Сентрино, което виждам с по "истинско" видео. Доколко се вързва идеята за икономичност на сентриното с подобно видео?
ами мобилният радеон е доста икономичен - ако не се натоварва с 3д-графика.
Всички себеуважаващи се фирми (ХП, ИБМ, Делл,) монтират или ати или нвидия графични процесори на центрино. т.е. радеон и гефорс (мобилни ГПУ) не са лакомите (и естествено много мощни) зверове, с които ние си пускаме 3д марка и правим 4-5-6-7000 точки... тези карти ядат между 40 и 100 вата! за разлика от мобилните модели... които са поне 5 пъти по-икономични (или поне така казват :rolleyes: :D )
Авторски права на vBulletin